Прецизна CNC обработка за индустријата за нафта и гас

Трансформирајте ги вашите комплексни дизајни во делови обработени со CNC прилагодени со постојан квалитет во областа на секторот за нафта и природен гас

Дома » Индустрија » Машинска индустрија за нафта и гас

Машинска индустрија за нафта и гас

Со оглед на нејзините вродени карактеристики, индустријата за нафта и гас секогаш бара високо робусни прецизни компоненти кои можат да издржат тешки работни и надворешни услови. Рансом го препозна тоа и постојано се стреми кон бараната издржливост, толеранција и доверливост што се бара во ова поле. Со долгогодишно искуство во тесно партнерство со врвните нафтени и гасни компании ширум светот, стекнавме добра репутација за високи нивоа на точност, прецизност и ефикасност и имаме цврста доверба од нашите клиенти. Со задоволство се соочуваме и се справуваме со сите предизвици и посветени сме на изработка на висококвалитетни делови што можат да се користат во најпредизвикувачките задачи.

Со брзиот развој на технологијата и растечките барања во нафтената и енергетската индустрија, ние постојано напредуваме за да ги задоволиме потребите на нашите клиенти и да им помогнеме да го зајакнат нивниот бизнис со нашиот агилен синџир на снабдување и најсовремените услуги за обработка на CNC. Спарени со нашата исклучителна CNC опрема за обработка, нашите квалификувани инженери и машинисти се подготвени тесно да соработуваат со вас за производство на машински делови и компоненти за офшор апаратури, цевководи и опрема за дупчење. Производите произведени од Рансом може да се најдат во масивни апликации за нафта и гас, како што се мрежите за дистрибуција на рафинериите и системите за испорака на рафинирани производи. Нашата мисија е секогаш да ги задржиме иновациите и да развиваме нови технологии за да ја промовираме индустријата и да имаме најмногу корист од нашите клиенти.

Придобивките од прецизната обработка за нафтените и гасните индустрии

Причината зошто компонентите што се применуваат во опремата за нафта и гас обично се градат со строги стандарди и спецификации е тоа што тие мора да бидат подложени на неочекувани ситуации и потенцијално опасни соединенија како висока температура или притисок и корозивни хемикалии. Дури и малата варијација во големината или обликот на делот може да влијае на неговите карактеристики и перформанси, што пак може да претставува закана за безбедноста на луѓето или работата. Така може да се види дека прецизното CNC обработка игра клучна улога во индустријата за нафта и гас.

Придобивките од CNC обработката може да се прикажат на следниве аспекти:

Предности на прецизната обработка за нафтените и гасните индустрии

CNC машината ги следи упатствата на компјутерот за извршување на оперативните процеси во однапред програмиран шаблон, со што се осигурува дека точната големина, геометрија и толеранција на производот се креирани според истите спецификации што им се потребни на клиентите. Толку точни се направени овие делови што нивните толеранции се ниски до 0,0005 инчи.

Експертите од Рансом ги препознаа овие суштински барања во индустријата за нафта и гас. Тие го совладаат сеопфатното познавање на CNC обработка за индустријата за нафта и гас во комбинација со сигурност за висока прецизност понудена од врвните CNC машини.

Услуги за обработка на CNC за нафтената и гасната индустрија

Експертите за нафтени полиња и енергија цврсто му веруваат на Рансом да ги испорача нивните делови со постојан квалитет поради сигурноста за сигурна техничка поддршка и врвниот процес на CNC обработка. Нашите услуги за CNC обработка достапни за индустријата за нафта и гас вклучуваат:

Служба за глодање со ЦПУ

ЦПУ глодање

Runsom нуди прилагодено CNC мелење за различни индустрии ширум светот. Нашата прецизност 3-, 4- и ЦНЦ центри за мелење со 5 оски и искусниот тим го гарантираат нашиот неверојатен капацитет за CNC, овозможувајќи ни лесно да се справиме со целата фаза на процесот на мелење од дизајнирањепрототипирање, производство, до финален транспорт.

Служба за глодање со ЦПУ
CNC вртење

ЦПУ вртење

Прецизно CNC вртеше делови по најконкурентни цени, брзо време на испорака и без барања за минимална количина на нарачка. Инстантните повратни информации за производството понудени од професионалниот технолошки тим на Runsom овозможуваат да ги оптимизирате дизајните на вашите делови за процесот на вртење со CNC и да ги исполните сите барања што ви се потребни.

CNC вртење
Микромашина со користење на CNC швајцарски стругови

Швајцарска CNC обработка

Швајцарската CNC обработка е специјализиран процес за обработка на мали, прецизни свртени делови. Прецизните швајцарски CNC-машински услуги се наша специјалност во Runsom. Можеме да ви понудиме соодветни економични решенија за обработка од швајцарски тип и да произведеме висококвалитетни прецизни свртени делови.

Микромашина со користење на CNC швајцарски стругови

Типични материјали со кои работиме

Во Runsom, можете да изберете од широк спектар на материјали кои се движат од пластика до метали да одговара на потребите на апликацијата како што е наменето. Следниве материјали се идеални кога се произведуваат производи за нафтените полиња и енергетската индустрија.

Достапни материјали за CNC обработка во индустријата за нафта и гас

Компонентите кои се изведуваат во тешките машини за нафта и гас обично се подложени на неочекувани варијации кога се ставаат во употреба. Оттука, материјалите што се користат за прецизно обработени компоненти генерално имаат некои супериорни карактеристики и најблиски толеранции, како и задолжителни завршетоци. Екстремно суровите ситуации се како што следува:

 • Јаки хемикалии
 • Високи притисоци
 • УВ сончево зрачење
 • Мувла и други микроби
 • Високи температури
 • Прашина и нечистотија
 • Влага и влажност
 • Електромагнетни пречки (EMI)

Пост-обработка за CNC машинско масло и енергетски делови

Постојат различни избори за завршна обработка и секундарна работа за да ви помогнат да ги подобрите функционалните или естетските својства на вашите CNC машински компоненти за индустријата за нафта и гас, вклучувајќи:

 • проверено

  Позлата

 • проверено

  Облога во прав

 • проверено

  Термичка обработка

 • проверено

  OD и ID мелење

Видови делови обработени за апликации за нафта и гас

Поседуваме професионален тим од машинисти во нашите организации за дизајнирање и производство на компоненти за нафтено поле и енергетска индустрија. Во меѓувреме, поддржани од најновите делови од капацитетите во нашата продавница за CNC машини, нашите техничари можат да се справат со најпредизвикувачките работи и да ги приспособат спецификациите што ги посакуваат нашите клиенти. Сите овие способности овозможуваат нашите делови широко да се користат во масивна опрема во индустријата за нафта и гас.

Обезбедуваме CNC обработка за следниве видови делови и компоненти:

 • Иглички
 • Спејсери
 • Изворите
 • Шахти
 • Прицврстувачи
 • Конектори
 • Чаури
 • Вакуумски бариери
 • Системи за вентилација
 • Системи за заптивање
 • Системи за активирање
 • Пумпи системи
 • Делови за дупчење
 • Кутии за полнење
 • Превентори за издувување
 • Хидраулични компоненти

Нашите предности во CNC машинската индустрија за нафта и гас

Широки можности за алати

Напредната опрема како CNC машини со повеќе оски (CNC обработка со 3, 4 и 5 оски), швајцарски CNC стругови и центри за вртење со CNC, овозможува прецизна обработка на делови за кои е потребна сложена геометрија и цврста толеранција. Дополнително, можеме да прилагодиме специфични компоненти според вистинската апликација.

Широки можности за алати

Со искуство во CNC машинска обработка на полето за нафта и гас

Со богато искуство во CNC обработка повеќе од десет години, Runsom може да им помогне на нашите клиенти да се справат со сите видови сложени задачи и да им го понудиме најдоброто решение кое одговара на нивните потреби. Добриот квалитет, вештините на нашиот машинист, посветеноста на нашиот персонал, мисијата на нашата корпорација и најновите делови од нашите капацитети ја поттикнуваат нашата доверба во производството на прецизно обработени делови што се користат за опрема и машини за нафта и гас.

Искуство во областа на CNC обработка

Доверливост на квалитет

Ние сме ISO 9001:2015 сертифицирана компанија секогаш подготвена да го претстави најдобриот резултат за нашите клиенти. Поради природата на работата во нафтената и енергетската индустрија, многу прецизните компоненти ги извршуваат своите функции и точно се вклопуваат во софистицираната тешка машинерија. Ние целосно го разбираме тоа, така што деловите што ги направивме се во целосна согласност со индустриските стандарди и прописи на оваа индустрија.  

Доверливост на квалитет

Услуги за прецизна CNC обработка на нафта и гас

Кога станува збор за прилагодување на прецизните CNC обработени делови за употреба на високо софистицирани парчиња опрема за рударство и рафинирање во областа на нафтените полиња и енергетската индустрија, Runsom секогаш може да направи разлика за да ги зголеми барањата на нашите клиенти и да ги подобри нивните апликации со нашите исклучителни производствените способности и вештините на нашите посветени членови на персоналот.

Имаме можност да ги комплетираме потребните томови без разлика дали се работи за едно парче прототип или за производство со голем обем до 10.000 парчиња. Едноставно разјаснете ги вашите барања, ние нема да штедиме напор да ги испорачаме висококвалитетните делови што ги надминуваат вашите очекувања додека ги реализираме вашите рокови во договорениот буџет. Во Рансом, ќе имате шанса да доживеете извонредност во секоја фаза од нашата работа.

Испратете ни ја вашата RFQ да видиме како ќе го забрзаме вашиот проект за нафта и енергија.