Претворете ги вашите идеи во реалност

услуга за брзи прототипови, Производство на барање

Дома » услуги за брзи прототипови

Услуга за брзо прототипирање

Runsom обезбедува висококвалитетна, евтина брза услуга за прототипирање за клиентите ширум светот. Нашата минимална количина на нарачка е 1 парче, покрај тоа, нудиме и делови со мал и голем волумен со ваши посебни барања. Со нашиот експертски тим со високо искуство, широки технологии за производство и напредна производствена опрема, ние сме вашата најдобра опција за центар за производство на едно место за да ги задоволиме сите ваши потреби. Рансом ќе ве поддржи низ секоја фаза на развој на производството, концепт на форма, прототип, претпродукција до обемно производство. Можеме да го донесеме вашиот дизајн на концептна форма на пазарот за само неколку дена, без оглед на опсегот на вашиот проект за прототип, од единечни, едноставни делови до повеќе, големи и сложени компоненти.

Ние исто така нудиме услуга за производство по нарачка со различна технологија, како на прCNC обработка,3D печатење,калапи со инјектирањеи кастинг. Без разлика дали сте инженер, дизајнер, агенција за индустриски дизајн, технолошка компанија или меѓународно претпријатие. Runsom е вашата совршена опција за брзо создавање прототипови. Нашите фази на прототипирање, вклучително и производство на концептен модел, производство на режим на презентација, функционално создавање на прототипови, брзо изработка на алатки и производство со мал волумен.

Извонредниот успех на Runsom во светот се потпира на нашата услуга за прототипови, нашиот инженерски тим соголемо знаење и искуствоги искористи најновите технологии за прототипирање, со нашите центри за прототипови, идеално е да обезбедиме сеопфатна услуга за да ги задоволиме барањата на глобалните клиенти, временските рокови и посебните потреби. Горди сме што го докажавме истиот висок стандард на услуги на клиентите за секој проект од широк опсег на индустрија, што ни помага да ја подобриме нашата услуга која вистински ги поддржува потребите на нашите клиенти.

Што е брзо прототипирање?

Брзиот прототип е специјализирана техника за производство за висококвалитетни физички модели со концепт на 3D дизајн. Прототипите како чекор камен на производство или инженерско тестирање се многу корисни во процесот на развој и подобрување на дизајнот. Прототипите се брзи и економични и за лични компании и за истражувачки институции, тие никогаш не треба да инвестираат тврда опрема за алатки. Повеќето од нашите клиенти бараат да произведат физички дел за кратко време, со цел да го потврдат нивниот дизајн, а потоа да ги фатат можностите за продажба на делови.

Ransom се во можност да се земе вашиот концепт или дизајн до реалност производствоза само неколку дена со нашите докажани технологии и процеси за прототипирање. Имаме брзо, ефикасно и ефективно решение за вас со различни материјали, без разлика на тестот за прототип на формата, одговарањето и функцијата или за почеток на производството.

3D-печатење-услуги

Предности за брзо прототипирање

Брзото прототипирање може да обезбеди многу различни предности за тоа дали е инженер, индустриски дизајн или тим за развој на делови,

  1. Соработката со Runsom за производство на прототип ќе им помогне на нашите клиенти во бизнисот, тоа е најбрзиот и најисплатлив начин да се истражи и реализира концептот во визуелни делови. Ова ќе го направи дизајнерскиот тим лесно да ја сфати сопственоста и дизајнот на деловите во физичкиот свет.
  2. Прикажете ги концептите концизно и ефективно, брзото прототипирање на Рансом може да ги пренесе концептите, сликите и идеите од 2D визија во реално производи. Така, можете да го покажете физичкиот модел на производот на вашите клиенти, соработници, клиенти и инвеститори
  3. Завршете го дизајнот на тестот и насочете го концептот, брзото создавање прототипови ќе го покаже изгледот, димензиите и карактеристиките на вашиот производ. Така, можете да ги откриете недостатоците во дизајнот и да го елиминирате скапиот дизајн со внимателно физичко набљудување. Конечно, подобрете го дизајнот на вашиот производ пред масовното производство.
  4. Тестирајте го вашиот пазар на производи пред масовно производство, со реакција на клиентите на различни опции за прототипови, изберете најсоодветен производ за понатамошно прилагодување и подобрување на производството. Создавањето производи со повеќе верзии со различни бои, текстури на површината и процесот на завршна обработка ќе добиваат се повеќе и повеќе податоци за пазарот на клиентите отколку само една едноставна опција.
  5. Подобрување и насочување на процесот на производство, можеме да го избереме најдобриот производствен начин во прототипирање на производствениот процес. Споредувајќи ги различните прототипови со различни технологии и материјали за производство, изберете го најдобриот со технологија и материјал.

Услугата за брзи прототипови Runsom ќе заштеди време и трошоци со елиминирање на поставувањето на опремата и подготовката на алати. Можеме да ја користиме нашата опрема за производство на различни прототипови со различни материјали со минимална вкупна цена.

Услуги за прототипирање Ransom

Runsom обезбедува услуга за прототипирање со голема брзина и квалитет за вашиот проект, нашата заедничка технологија за прототипови вклучувајќи:

Брза CNC обработка

Ова е конвенционален метод на прототипирање, кој е широко распространет начин на метални прототипови. Рансом има 10-годишно искуство во производство на различни CNC прототипови делови во многу индустрии, како што се автомобилската, електрониката, енергијата, медицината. Прототиповите за обработка на CNC ќе обезбедат најдобра прецизност и завршна обработка на површината, покрај тоа, изборот на материјали е исто така неограничен. Во спротивно, CNC обработката ќе потрае долго време за да се подготви и постави, така што секогаш ја применуваме оваа технологија за високопрецизни и метални прототипови.

Брзо 3D печатење

Различни технологии за 3D печатење се погодни за различни брзи чекори на прототипови како пионер во оваа индустрија. Прототипот на SLA бара течен пластичен материјал и ќе обезбеди најдобра завршна површина. Прототипирањето на SLS е слично на SLA, но материјалната форма треба да биде моќна. Прототипот на FDM е најевтиниот и најбрзиот метод во технологијата за 3D печатење. Овој процес на прототипирање на адитиви ќе го заврши комплетниот прототип дел во рок од еден ден. Сепак, материјалите за 3D печатење се премногу скапи како производствен процес.

Рапид Дие кастинг

Технологијата за изработка на прототипови за лиење матрица се разликува од CNC обработката и 3D печатењето во производниот процес. Како што забележуваме, на процесот на лиење матрици му треба дополнителен процес на моделирање, така што овој процес нема да биде толку брз како обработката со CNC и 3D печатењето. Инаку, за посебни потреби на клиентите, ние секогаш ја применуваме оваа технологија за тест на имотот на металните прототипови за посебна намена.

Калапи со брзо вбризгување

На обликувањето со инјектирање му е потребен и дополнителен процес на обликување на начин на производство, така што оваа технологија не може да произведе прототипови за кратко време како пластичното 3D печатење. Но, за специјални делови кои не можат да се произведат со методот на 3D печатење, обликувањето со инјектирање е исто така најдобриот начин за прототипирање.

Способност за брзо прототипирање Runsom

Нема минимална количина на нарачка:Без разлика на количината на нарачката и големината на деловите, Runsom ќе се справи со секој аспект и ќе ги задоволи вашите потреби.
Кратко време на пресврт:Нашиот тим за различни технологии и искуство ќе гарантира дека вашиот проект ќе заврши за неколку дена.
Висока толеранција:Ја сервисиравме медицинската индустрија со строги барања за толеранција. Нашите делови за производство се со висока прецизност по потреба.
Конкурентни цени:Нашиот ефикасен производствен процес ќе го елиминира секој отпад, за да можеме да понудиме најконкурентна цена за секое барање за прототипови на барање.
Искусен инженерски тим:Нашиот тим за искуство опслужуваше илјадници компании во различни индустрии, можеме да се справиме со секој аспект од вашиот проект, дури и со најпредизвикувачкиот.
Различни материјали:Имаме стабилни и ефикасни добавувачи на материјали ширум светот, така што можеме да ви послужиме каков било прототип на материјали со разновидна завршна површина.

11-24-3-1

Рапид прототип галерија