Дупки со навој наспроти дупки со допрени

Важно е да се има предвид потребата од сврзувачки елементи додека се развиваат механички склопови. Нормална практика е да се користат сврзувачки елементи како што се завртки и завртки за прицврстување на дополнителните делови заедно. На таквите сврзувачки елементи често им е потребна веќе постоечка дупка помеѓу двете… Прочитај повеќе

CNC ласерски секач: Што треба да знаете

Ласерската CNC машина за сечење, ака машина за ласерско CNC гравирање, која е машина со висока прецизност CNC, сигурно ќе се искачи со напредокот во технологијата. Зголемувањето на производствениот капацитет и автоматизацијата на работилниците се резултат на појавата на ласерската CNC автоматизација. … Прочитај повеќе

Преглед на G-Code и M-Code кои се користат во CNC обработката

ЦПУ машините, кои користат компјутерска нумеричка контрола, се меѓу најпрецизните и најпопуларните машински алатки достапни денес. Тие користат компјутерски програми како што се Г-код и М-кодови за производство на компоненти без човечка интервенција. Алатките за сечење ЦПУ се поместуваат како одговор… Прочитај повеќе

CNC машински алати: типови, материјали и совети за избор

CNC машините се многу прилагодливи парчиња машини. Голем дел од оваа разноврсност може да се припише на широката разновидност на алатки за сечење што може да се користат со овие машини. Има секач за секоја операција, почнувајќи од… Прочитај повеќе

Карактеристичните карактеристики на CNC глодањето и вртењето

Мелењето и вртењето со CNC машина може да изгледаат исто за некој што не е запознаен со процесот. На крајот на краиштата, тие се чини дека се екстремно слични постапки и произведуваат резултати кои се споредливи еден со друг. Сепак, да претпоставиме дека сте… Прочитај повеќе

Различни типови на навртки и нивните апликации

Навртките се меѓу најтрадиционалните типови на сврзувачки елементи кои се наоѓаат во механичките примени. Навртките се разликуваат од другите компоненти за прицврстување поради нивната издржливост и издржливост. Достапни се голем број на нитни, секој создаден за одреден… Прочитај повеќе

Водич за различни типови механички запчаници

Запчаниците се суштински компоненти на моторите; тие се механички уреди кои обезбедуваат поместување на вртежниот момент и брзината на машините. Постојат неколку брзини, од кои секоја има свој уникатен сет на потреби и стандарди. Овие критериуми и спецификации… Прочитај повеќе

Голем Vs. Мала CNC обработка

Конвенционалниот производствен метод познат како обработка со компјутерска нумеричка контрола (CNC) вклучува употреба на алатки за сечење со голема брзина контролирани од компјутер за да се отстрани материјалот од крутото работно парче за да се изложи завршениот предмет. Како резултат на високиот степен на… Прочитај повеќе

Разлики помеѓу CNC обработка со 3-, 4- и 5-оски

Кога станува збор за производство на производи со употреба на CNC обработка, има многу да се разбере за оските што се користат во CNC обработката. Ова се должи на нивното значење и на фактот дека повеќето современи CNC машини често користат 3-,… Прочитај повеќе

Водич за машински иглички, иглички прицврстувачи и индустриски иглички

Машинските пинови се достапни во широк спектар на конфигурации и често се користат во различни апликации. Прицврстувачите со иглички ги извршуваат истите функции како и другите видови уреди за прицврстување во некои околности, како што е склопување на две компоненти. Сепак, уникатната… Прочитај повеќе