Оптимизирање за обработка со голем волумен

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Во Рансом, нашата Служба за обработка на ЦПУ се разликува од традиционалниот производствен процес. Нашиот професионален процес е автоматска од CAD анализа до планирање на алатки и дигитални инспекции. Оваа автоматизација ја зголемува нашата производна ефикасност. Можете да ја искористите оваа брзина за да планирате производство со голем обем или едноставно прототипови.

CNC обработката исто така може да создаде сложувалки, тела за алати и други делови со мал волумен со соодветна флексибилност и достапност во производниот процес. Во оваа статија, ќе се фокусираме на нашата способност за обработка со голем волумен, вклучувајќи ги цените, времето на водење, завршните операции.

Се појавува висок волумен

Во Runsom, имаме скоро 100 CNC машини, овој огромен капацитет за обработка може да произведе мелница или да врти делови брзо како 1 ден за брзо прототипирање, покрај тоа, ние исто така можеме да произведуваме делови со мал волумен, крајна употреба по ниски трошоци за обработка, без дополнително време.

CNC обработката не може да обезбеди иста економична скала како лиење или лиење во големи количини. Меѓутоа, како што се зголемува обемот на производството, цената на делови ќе се намали. CNC обработката, исто така, ги прави деликатни проблеми со складирањето и залихите со флексибилен синџир на снабдување на барање. Во повеќето случаи, нашата услуга за обработка на CNC им овозможува на клиентите да применат валидација на концептот на добавувач од еден извор за производство на прототип.

Обработка на пластика

Под волумен од 1000, обработката на пластиката ќе биде поевтина од обликувањето со инјектирање. Покрај тоа, обработката може да произведе сложен дел што е тешко да се обликува. Како што се деловите со нерамна дебелина на ѕидот или дебели ѕидови помали од 3,8 mm, овие делови се користат за тела или за абење плочи.

Како што се зголемува големината на деловите, нема сомнеж дека CNC обработката ги зема севкупните предности на брзината од обликувањето со вбризгување при производство со среден волумен. Понатаму, процесот на обработка, исто така, го елиминира ризикот од мијалник, искривување и плетена линија во обликуваните делови, а на обработените делови никогаш не им е потребен провев како делови со вбризгување.

Во некои случаи, инженерите ќе ја разгледаат технологијата за 3D печатење за нивно производство, но всушност, обработените делови имаат неколку предности од 3D печатените делови. Како што се исечени од цврста палка, тие имаат поголем физички интегритет од печатениот дел со слоеви. Покрај тоа, тие имаат многу помазни завршни работи од печатените делови.

Пластични материјалиМаксимална големина на дел
ABS175mm×380mm×45mm
Ацетал175mm×380mm×45mm
ЅИРНЕТЕ175mm×380mm×45mm
ПЕИ175mm×380mm×45mm

Метална обработка

При производство со низок до среден волумен, обработката на делови за крајна употреба има значителни предности од леењето. Исто како и обликувањето со инјектирање за пластика, технологијата на обработка е побрза и поевтина од лиењето со соодветен волумен на производство. CNC обработката може веднаш да го започне процесот на вртење или мелење делови, додека за леење е потребно производство на стврднат челичен алат со бавен и скап процес.

Повеќето метални материјали може да се обработуваат и да се излеат, но леењето ќе остави груба површина како железни садови за готвење. Оваа површина треба да се измазне со технологија на обработка, но ова е процес кој одзема многу време по операцијата. Лиениот метал може да биде порозен, кршлив и издолжен, не може да произведе цврсти делови како обработката од заготовка. Поради овие причини, CNC обработката сè уште се претпочита од леењето, дури и леењето има предност со ниска цена.

Пластични материјалиМаксимална големина на дел
Алуминиум 6061175mm×380mm×75mm
Алуминиум 7075175mm×380mm×75mm
Челик 1018175mm×380mm×45mm
Челик 4140175mm×380mm×45mm

Опција за метални завршетоци

Откако ќе се обработат металните делови, ќе го завршиме процесот на производство различни опции за завршна обработка зависи од металните материјали. Елоксирање и хроматирање се најчестите опции за завршна обработка и ефективни начини за заштита на обработените метални делови од корозија. Овие процеси, исто така, можат да го подобрат целокупниот изглед на металните делови.

Сите наши процеси на елоксирање се усогласени со RoHS, што значи дека сите материјали што ги применуваме се еколошки без никакви штетни елементи, како што се: жива, олово, кадмиум, шествалентен хром. Хроматирањето е различно од елоксирање, не се додаваат метални материјали за да се создадат заштитни слоеви. Тоа е конвенционален процес на обложување со карактер на промена на металната површина. Двете овие две опции имаат одлична заштита од корозија.

Опции за нишки во обработката

Runsom обезбедува професионална услуга за обработка на CNC за додавање карактеристики со навој на мелени или свртени делови. Нивите се наведени во интерактивни цитати, ние нудиме стандардна опција за различни нишки. На обработените делови, дупките со навој мора да се обликуваат со соодветен дијаметар, а неговите опции се различни за мелење и вртење. За вашиот специјален дизајн на нишки, препорачуваме комуникација со нашиот инженерски тим за оптимизирање на овој дизајн.

Консултации за дизајн

Конечно, треба да се забележи дека, за критичните карактеристики на вашите проекти, ни треба 2D цртежи за да се гарантираат деталите за димензијата. За да го започнете вашиот следен проект за CNC обработка денес, поставете го вашиот 3D CAD модел за интерактивни понуди со нашиот професионален инженерски тим.