Обработка на пост за FDM делови

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


FDM е најсоодветен за рентабилни прототипови со кратко време на носење. Бидејќи линиите на слоеви секогаш се присутни на FDM деловите, пост-обработката се применува за да се добие мазна површина. Овој процес исто така може да ја зголеми јачината и да го ублажи анизотропното однесување на FDM деловите. Ќе ја сумираме вообичаената пост-обработка на FDM како што следува:

Обработка на постЗавршиТолеранцијаБрзинаПрименета област
Отстранување на потпората на штандотНискоНискоВисокоСИТЕ FDM термопластики
Отстранување на поддршката што може да се раствориСредноНискоВисокоСИТЕ FDM термопластики
БрусењеВисокоСредноНискоСите FDM термопластики
Ладно заварувањеНискоНискоВисокоABS
Пополнување празниниНискоСредноСредноСите FDM термопластики
ПолирањеВисокоСредноНискоСите FDM термопластики
Грундирање и сликањеВисокоСредноНискоСите FDM термопластики
ПотопувањеВисокоНискоВисокоABS или PLA
Епоксидна обвивкаВисокоНискоВисокоСите FDM термопластики
Метално обложувањеВисокоСредноВисокоСите FDM термопластики

Поддршка за отстранување

Отстранување на поддршка е првиот чекор на пост-обработка во FDM, овој процес може да се подели во 2 категории, стандардни и растворливи. Тоа е задолжително барање без подобрување на завршната површина.

Стандардно отстранување на поддршката

Комплет со алатки: клешти со игла, комплет за заби.

Процес: повеќето потпорни материјали може лесно да се отстранат од FDM делови, за карактеристики што е тешко достапни, забни штипки и нос со игла се користат за постигнување. Правилната ориентација и структурите за добро потпора можат значително да го намалат естетското влијание на поддршката.

Отстранување на поддршкаПредностНедостаток
СтандарденНикогаш не ги менувајте целокупните геометрии

Многу брзо
Не може да се отстранат линиите на слоевите, лентите или флеките

Влијаат на естетските делови штом ќе остават вишок материјали или траги

Отстранување на поддршката што може да се раствори

Комплет со алатки: контејнер безбеден за растворувачи, растворувач, ултразвучно средство за чистење.

Процес: FDM деловите се ставаат во бања со соодветен растворувач додека не се раствори потпорниот материјал. Структурата за поддршка се во HIPS поврзани со ABS, PVA поврзани со PLA, Hydro-Fill поврзани со ABS и PLA. За растворање во вода, може да функционираат сите непорозни контејнери. За деловите HIPS/ABS, процесот на лимонен и изопропил алкохол во однос 1:1 ќе за брзо отстранување на поддршката. За PVA или Hydro-Hill може едноставно да се раствори во обична вода.

Ултразвучниот чистач може да го забрза растворањето на растворливи потпорни материјали, откако ќе се засити со растворени потпорни материјали, да го промени растворот на растворувач. Ако не е достапно средство за чистење со ултразвук, топлиот растворувач исто така ќе го забрза времето на растворање.

Отстранување на поддршкаПредностНедостаток
Отстранување на поддршката што може да се раствориЗа сложени геометрии

Мазна површина во областа за контакт со поддршката
Неправилното растворање ќе резултира со истекување и искривување

Не може да се отстранат линиите на слоевите, лентите или флеките

Резултира со мали отцепувања или дупки штом растворливите материјали ќе истечат на деловите на FDM

Брусење

Комплет со алатки: 150, 220, 400, 600, 1000 и 2000 шкурка, леплива ткаенина, четка за заби, сапун, маска за лице.

Процес: Откако ќе се отстранат или растворат структурите за поддршка, процесот на брусење може да се користи за да се изедначи површината на деловите и да се отстранат очигледните флеки, како што се дамки или траги. Првото брусење на шкурка зависи од висината на слојот и квалитетот на печатењето. За 200 микрони или пониска висина на слојот, се препорачува да се нанесе 150 гриз. За 300 микрони или поголема висина на слојот, се препорачува нанесување 100 гриз.

Препорачуваме деловите FDM да се мокриат со влажен песок од почеток до крај, со цел да се спречи триење и акумулација на топлина од оштетување на деловите. Деловите треба да се исчистат со четка за заби и сапуница.

Површински завршетоциПредностНедостаток
БрусењеЕкстремно мазна површина

Добра подготовка за боење, полирање, епоксидна обвивка
Не е погоден за делови со 2 или помалку периметарски школки

Тешко за сложена површина

Влијае на целокупната точност

Ладно заварување

Комплет со алатки: ацетон, апликатор за пена

Процес: Штом волуменот на делови ќе го надмине максималниот волумен на печатачот, ние секогаш го делиме дизајнот на мали делови и се собираме заедно по печатењето. За PLA или други материјали, Bond-O или соодветни лепила може да се нанесат на склопување. За ABS, ацетонското заварување може да се користи за склопување на повеќе делови заедно. Површините за парење треба да се четкаат со ацетон, а потоа да се држат заедно додека не испари најмногу ацетон. Во тоа време, овие два дела се хемиски поврзани заедно. Зголемете ја површината за контакт на ацетон ќе ја зголеми јачината на зглобот, тоа може да се постигне со испреплетени зглобови.

Површински завршетоциПредностНедостаток
Ладно заварувањеАцетонот нема да ја промени бојата на површината

Зглобната површина со својства на ABS ќе ја поедностави и изедначи понатамошната завршна обработка
Помалку сила во зглобната област

Вишокот на ацетон ќе влијае на завршните завршетоци и толеранциите

Пополнување празнини

Комплет со алатки: епоксидна смола, полнење за автоматско тело, ABS филамент и ацетон

Процес: По процесот на брусење или поддршка на растворање, ќе се појават празнини на површината на деловите. Ова е неизбежно кога слоевите на деловите се нецелосни поради ограничување на патеката на алатката. Малите празнини може лесно да се пополнат со епоксидна, ова не бара дополнителна обработка. Големите празнини или вдлабнатини може успешно да се направат со автоматско полнење на телото, ова бара дополнително брусење откако ќе се исуши. Филерот за автоматско тело е одличен филер, може лесно да се бруси и бојадиса откако ќе се зацврсти. Празнините на ABS делови може да се пополнат со ABS филамент и ацетон, кои можат хемиски да реагираат со ABS делови и да навлезат во празнини на површината. Откако ќе се појават празнини на површината на деловите пред брусење, пополнете ги празнините со Bond-O или епоксидна, а потоа со песок. Ова значително ќе го намали времето на процесот за да се постигне мазна површина.

Површински завршетоциПредностНедостаток
Ладно заварувањеЛесно изшкуркан и грундирани

Без промена на бојата на површината
Обезбојани закрпи на делови

Потребно е дополнително брусење

Влијае на целокупната точност

Полирање

Комплет алати: пластична смеса за полирање, шкурка од 2000 грин, леплива крпа, четка за заби, тркало за бришење

Процес: Пластично полирање може да се примени за да се постигне површинска завршница слична на огледало. Откако деловите ќе се изшкурчат до 2000 гриз, избришете го вишокот прав и исчистете ги со четка за заби во топла вода. Откако ќе се исушат деловите, нанесете го тркалцето за бришење или крпа со микро-датотека и пластична полирачка смеса за да добиете долготраен сјај на површината.

Површински завршетоциПредностНедостаток
ПолирањеПовршинска завршница слична на огледало

Многу исплатливо
Толеранција на удар

Ударен прајмер или адхезија на боја

Грундирање & Сликарство

Комплет со алатки: леплива крпа, четка за заби, шкурка од 150, 220, 400 и 600 гриз, прајмер за аеросолна пластика, боја за горниот слој.

Процес: Откако FDM деловите се изшкурчат правилно, грундирањето треба да се заврши во два слоја со аеросолни прајмери. Аеросолниот прајмер може да обезбеди рамномерно и тенко покривање без никакви детали за заматување. Откако ќе заврши грундирањето, можеме да започнеме со процесот на боење. Овој процес може да се заврши со акрилни бои и четки, додека воздушната четка или аеросолот може да обезбеди помазна површина. Доколку е потребно, некои делови од деловите може да се маскираат со лента за да се зачува бојата на подвлакното. Отстранете ја маската и полирајте ја бојата откако ќе се завршат сите слоеви на боја, со цел да се создадат повеќе бои на површината на деловите.

Површински завршетоциПредностНедостаток
Грундирање и сликањеПрофесионален детал

Флексибилен визуелен изглед
Променете ја толеранцијата на делови

Зголемете ги трошоците

Потопување

Комплет со алатки: Контејнер кој не содржи растворувачи, растворувач, кука за очи или мал шраф, прачка за сушење или решетка.

Процес: Наполнете го садот со соодветен растворувач, за да се сместат FDM деловите и растворувачот. Нормално, ацетонот се користи за натопување на ABS, MEK или THF за PLA. Откако ќе завршите со подготовката, потопете ги сите делови на FDM во растворувач неколку секунди со жица. Протресете ги деловите за да се олесни сушењето и да не останат базени со растворувачи на површината.

Површински завршетоциПредностНедостаток
ПотопувањеБрз процес

Намалете ги безбедносните ризици
Променете ја толеранцијата на делови

Долгото потопување ќе резултира со деформација

Епоксидна обвивка

Комплет со алатки: епоксидна смола, апликатор за четка за пена, сад за мешање, шкурка од 1000 гриз или повисока.

Процес: бидејќи FDM деловите се брусат и целосно се чистат. Измешајте го соодветниот сооднос на смола и зацврстувач како инструкции, нанесете мазни вртежи за да го минимизирате бројот на воздушни меури. Додадете го првиот епоксиден слој со апликатор за пена и обидете се да го минимизирате здружувањето на една површина или детали. За оптимална завршница, треба да се нанесе мало брусење со фин шкурка за да се отстранат сите несовршености, а потоа да се нанесе втор епоксид со истата постапка.

Површински завршетоциПредностНедостаток
Епоксидна обвивкаПомалку влијание врз толеранцијата

Заштитна обвивка
Линиите на површинскиот слој сè уште се видливи

Премногу епоксидна течност ќе резултира со капење

Позлата

Комплет со алатки: раствор за електроформирање, жртвувана анода, спроводлива боја или ацетон и графит, исправувач во прав, проводен шраф, непроводен сад, комплет од олово, непроводни ракавици и заштитни очила.

Процес: Правилното обложување на метал бара високо познавање на материјалите, за врвни завршетоци со хромирање, професионалната работилница е најдобрата опција.

Многу е важно површината на FDM деловите да се одржува колку што е можно мазна пред позлата, сите неправилни линии и линии на слоеви ќе го нарушат процесот на позлата. Прво, треба да ги премачкаме деловите со тенок слој висококвалитетна проводна боја, потоа целосно да го исушиме овој проводник и да песокме по потреба. Вметнете завртка или кука за очи во делови што не се забележливи, ова е катодата и поврзана со негативниот терминал на исправувачот. Прикачете ја бакарната анода на позитивниот терминал на исправувачот, наполнете го садот со бакарен раствор за електроформирање за да ги покриете деловите FDM и бакарната анода. Вклучете го исправувачот за напојување, поставете ја моќноста на 1-3 волти, започнете со позлата додека деловите не се целосно обложени. Конечно исклучете го исправувачот и отстранете ги деловите за да се исушат со крпи од микрофибер, премачкајте ги деловите со метален лак од корозија како суви.

Површински завршетоциПредностНедостаток
Метално обложувањеЗголемете ја јачината на школка

Тесна толеранција

Одличен површински поглед
Многу скапо

Електрична повреда