Што треба да знаете за обработка на анодизирани алуминиумски делови

Елоксирани делови од алуминиум
Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Процесот на анодизирање на алуминиум се покажува како многу издржлив метод по-третман. Тоа е случај бидејќи го подобрува изгледот и перформансите на елоксираниот алуминиумски дел. Освен тоа, процесот помага и подобро да се врзат прајмерот и лепилото. Како резултат на тоа, алуминиумот стана еден од најпопуларните и нашироко користени материјали само поради оваа причина во денешната индустрија. Денес, таа произведува неколку потрошувачки, индустриски и комерцијални производи.

Елоксирани делови од алуминиум

Што е анодизиран алуминиум?

Кога се обработува обичен алуминиум, добиваме анодизиран алуминиум со дополнителна и извонредна издржливост. Главно, овде зборуваме за електрохемискиот процес. Се користи за потопување на металот во неколку резервоари за електролиза. Анодниот слој на алуминиум оксид во еден од тие резервоари се развива од самиот метал. Затоа, на тој начин се произведува аноден алуминиум оксид.

Како електрохемиски процес, елоксирањето функционира со трансформирање на површината на металот во слој од аноден оксид кој е декоративен, издржлив и отпорен на корозија. Додека е направен од самиот алуминиум, слојот високо го контролира проблемот со оксидацијата. Тоа е поради природните карактеристики на алуминиумот како метал, за разлика од боите и премазите што се користат за истиот. Покрај тоа, тоа исто така значи дека грубиот и издржлив оксиден слој од анодизиран алуминиум нема да се олупи.

Освен тоа, нема да претрпи истрошеност доколку се чува во нормални услови. Алуминиумот е изборот на денешниот пазар од обоени метали кои можат да се елоксираат. По овие линии, алуминиумот е многу пошироко користен од цинкот, титаниумот и магнезиумот. По анодизирање, алуминиумот држи три пати поголема цврстина во споредба со суровините. Исто така, анодизираниот алуминиум е 60% полесен од другите најчесто користени метали, како што се бакар и нерѓосувачки челик.

Елоксирање на алуминиумски делови: како се прави

Елоксирање на алуминиумски делови започнува со правилно чистење и испирање на површината на парчето. Алуминиумскиот дел потоа се става во електролит кој содржи сулфурна или хромна киселина. Киселината реагира и формира ситни пори, или нанопори, на алуминиумската површина, што е знак за формирање на позитивни јони, заедно со негативен јонски спроводлив слој. Кога процесот на електролиза започнува со примена на електрична струја и додавање на катода, јоните на кислород почнуваат да генерираат и ослободуваат од киселината, комбинирајќи се со алуминиумот на патот.

Слој на бариера се формира кога алуминиумската површина се комбинира со негативно наелектризираните јони. Овој преграден слој се нарекува површински слој, што го прави алуминиумскиот дел отпорен на корозија. Навистина, анодната обвивка содржи хидриран алуминиум оксид, кој е отпорен на корозија и абразија. Овој конвенционален слој обично е со дебелина што се движи помеѓу 0,1 мил и 1,0 мил. Во меѓувреме, бојата може да се примени доколку е потребно. Се користи заптивната смеса за затворање на сите микро пукнатини во оксидниот слој.

Дупките на делот се вбризгуваат со боја за време на процесот на боење. Но, повторно, заптивната смеса се нанесува за да се запечати површината за да се задржи избраната боја. Се прави откако обоениот пигмент ќе стигне на површината. Бојата не избледува, е издржлива и е отпорна на гребење и гребење. Понатаму, бојата може да се елиминира само со мелење на подлогата.

Елоксирање на делови од алуминиум: Видови на процес

Елоксирањето на алуминиум постои во неколку видови. Одредени типови резултираат со единствена анодна обвивка. Најчестите се тип I-хромна киселина анодизирање, тип II-анодизирање на сулфурна киселина и Тип III-тврдо анодизирање или тврд слој. Ајде да ги погледнеме.

Анодизиран тип I - елоксирање на хромна киселина

Елоксираниот тип I користи хромна киселина за да произведе тенок и еластичен аноден оксиден слој на алуминиумските делови, па оттука и алтернативното име. Обично има дебелина на површината која се движи од 0,00002 инчи до 0,0001 инчи, што значи од 20 до 100 микроинчи. На крајот, ја регулира употребата на елоксирање на хромна киселина за декоративни завршетоци. Освен тоа, тој е идеален за делови со строги барања за толеранција и каде големината на парчето игра важна улога. Сепак, хромната киселина не е безбедна за животната средина, па затоа ретко се користи денес.

Анодизиран тип II – анодизирање на сулфурна киселина

Се однесува на стандардниот тип на елоксирање, каде што користи сулфурна киселина наместо хромна киселина. Употребата се заснова на воената спецификација MIL-A-8625. Елоксираниот тип II е стандардна спецификација за индустриски анодизиран алуминиум. Следствено, тој е широко користен како стандард во воздушната, медицинската, воената и одбранбената област на глобално ниво. Во апликациите каде цврстината и отпорноста на абење играат клучна улога, главно се користи елоксирање на сулфурна киселина.

Ова елоксирање има опсег на дебелина помеѓу ,0001 инчи и ,001 инчи. 67% од вкупната дебелина на формираната обвивка продира во подлогата. За споредба, 33% е дополнителна должина на оригиналниот дел, што го прави посоодветен за боење. Компонентите може да се обработуваат механички или хемиски, давајќи им мат, нерефлективен ефект.

Анодизиран тип III - тврд слој

Слично во однос на процесот на елоксирање од тип II е елоксирањето од типот III, познато и како елоксирање на тврд слој. Облогата произведена од електролит базиран на сулфурна киселина е многу погуста и погуста. Во меѓувреме, две милји дебелина го прават поотпорен на корозија и абење. Односот на пенетрација на заштитниот оксид на слојот до површинското таложење е половина на половина.

Примените на алуминиумските делови каде што абењето може да биде екстремно е местото каде што тврдите облоги се идеални. Корозивните средини кои бараат поцврсти, подебели и поиздржливи слоеви, исто така ги фаворизираат тврдите облоги. Овој тип на облога го прави и подобар изолатор на електрична енергија.

Типот III е различен од типот II врз основа на температурата и работниот напон при електролиза на раствор на сулфурна киселина. Првиот е понизок, а вториот е многу повисок.

Придобивки од анодизирање на алуминиумски делови

Издржливост

Поради промените на молекуларното ниво во основниот алуминиумски материјал благодарение на поларната оксидација, анодизираните алуминиумски делови не се чипсат ниту се лупат, а имаат отпорност на корозија и абење. Овие молекуларни промени го прават анодизираниот алуминиум три пати потежок од неговите стандардни колеги. Нема да се чипне, лупи или шушка дури и по подобрување на бојата. Исто така, производот не покажува 'рѓа, бронза или стареење поради контролираниот процес на оксидација на алуминиум. Нема делови присутни на денешниот пазар кои се толку цврсти и разновидни како анодизирани алуминиумски делови.

Висока вредност и ниска цена

Алуминиумот, воопшто, и елоксираниот алуминиум, особено, е многу лесен метал во споредба со другите метални производи. На крајот, тоа резултира со многу помали транспортни трошоци. Во споредба со челикот, цинкот, бакарот, бронзата и месингот, анодизираниот алуминиум има пониска цена по квадратен метар поради високиот сооднос сила-тежина. Визуелно, не недостасува зад ниту еден од металите споменати погоре. Во исто време, работниот век на елоксираниот алуминиум е исто така подолг од слични метални делови кои се прскаат или галат.

Еколошки

Иако е богат со можност за рециклирање и единствениот 100% метал кој целосно може да се рециклира, алуминиумот е најеколошкиот метал. Слично на тоа, неговите процеси на елоксирање се еколошки, за разлика од прскањето или галванизацијата, што создава опасен отпад.

Лесни

Како што споменавме порано, алуминиумот е лесен метал. Истовремено, анодизираниот алуминиум е околу 60% полесен од нерѓосувачки челик, месинг или бакар. Отсега натаму, транспортот на алуминиум се покажува како поисплатлив и на тој начин може да реши многу проблеми во дизајнот. Елоксираниот алуминиум се покажа идеален и разноврсен кога се користи во неколку сектори каде што се потребни лесни и издржливи решенија, како што се архитектурата и авионите.

Лесно одржување

Деловите направени од анодизиран алуминиум се лесни за одржување. Причината е што тие можат лесно да се чистат со сапун и вода или благ детергент за да се отстрани нечистотијата и да се врати завршницата на делот без напор.

Изглед

Новата светла сребрена боја на анодизираниот алуминиум е многу поубава од било што друго. Оваа боја, која се наоѓа во нејзината природна состојба, може да се анодизира додека задржува мат или светла завршница. Прилагодените текстури може да му се дадат на вашиот производ за уникатен изглед и чувство, освен стандардното сребро.

Прилагодени опции за боја

Структурата со отворена пора на анодниот слој пред нанесувањето на заптивната смеса овозможува брзо обработување на анодизираниот алуминиум. Оваа функција го прави достапен во која било можна боја - која било марка што ја визуелизирате. Без ризик од атмосферски влијанија, металот исто така може да биде обоен за да добие изглед на кој било друг метал додека ги задржува сопствените физички и хемиски својства. Овие други метали може да вклучуваат злато, бакар, бронза, нерѓосувачки челик и месинг.

Засилена отпорност на абразија

Иако е метален оксид наместо метал во однос на хемиската структура, го прави филмот од аноден оксид да има силна електрична изолација. Тоа несомнено се бара кај некои производи од алуминиум, како на пример за капацитивен диелектричен слој. Па, за да го постигнеме ова, потребна ни е анодна оксидација.