Површински завршетоци за CNC обработка

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


CNC обработка е исплатлив начин за производство на делови со тесна толеранција со фини геометриски детали од различни метални или пластични материјали. Во процесот на CNC обработка, малите траги од алатот ќе останат на видлива површина, за што се потребни методи за пост-обработка и завршна обработка за да се подобри грубоста на површината, визуелните својства и отпорноста на абење на конечните делови обработени со ЦПУ. Runsom обезбедува различни метални завршетоци за да ги задоволи вашите барања за апликација, нашите достапни завршни работи вклучувајќи:

  1. Машински: има мали видливи траги од алатот, грубоста на површината е стандардно 3,2μm и може да се зголеми на 1,6,0,8 и 0,4μ
  2. Детонација со мониста: ова може да обезбеди мат облоги со лесни текстури, обично за визуелни цели.
  3. Јасно или анодизирање во боја: додава отпорен на корозија, керамички слој на површината со различни бои, достапен само за алуминиум и титаниум.
  4. Елоксирање со тврд слој: додава слој од керамика отпорен на абење и корозија на површината на делови со различна боја, овој процес обезбедува поголема заштита од проѕирното или анодизирање во боја, достапно само за алуминиум и титаниум.
  5. Облога во прав: овој метод обезбедува поголема отпорност на удар во споредба со елоксирањето, кое се применува на секој метал со голем опсег на бои.
Метод на завршувањеТолеранцијаЗаштитаЦенаМатеријали за апликацијаГо завршува изгледот
Машините завршуваатВисокоНискоНискоСите материјалиСиромашните
Монистра минирањеСредноНискоНискоСите материјалиСредно
Елоксирање на бојаВисокоСредноСредноAl & Ti легуриДобро
Елоксирање на тврд слојВисокоВисокоВисокоAl & Ti легуриДобро
Облога во правСредноСредноСредноСите металиДобро

Машинска завршница

Обработената завршница ќе остави траги од патеката на алатките за сечење, нејзиниот квалитет се мери со просечна грубост на површината (Ra), што е мерка за просечно отстапување помеѓу обработениот профил и идеалната површина.

Нашата стандардна грубост на обработената површина е 3,2μm, може да се користи дополнителен метод на завршна обработка за да се намали грубоста на површината, можеме да ја контролираме оваа грубост до ниво од 1,6μm,0,8μm или 0,4μm. Несомнено е дека за грубоста на долната површина потребни се дополнителни чекори за обработка и построга контрола на квалитетот, што ќе ги зголеми трошоците за производство на делови.

Машинските делови може да се пост-обработуваат со измазнување или полирање за да се намали грубоста на површината, со цел да се подобри квалитетот и естетиката на површината. Измазнување и полирање на материјалот за отстранување на трска што ефикасно влијае на толеранцијата на дел од димензиите.

Предности: Најстрога димензионална толеранција, без дополнителни трошоци за стандардна завршница.
Недостатоци: Видливи траги од алатот на површината.

Монистра минирање

Минирањето со мониста може да ги отстрани трагите од алатот и да понуди униформа мат или сатенска завршница на деловите за обработка. Во овој процес, обработените делови се бомбардирани со мали стаклени мониста со пиштол за воздух под притисок, со цел да се отстранат материјалот и површината на мазните делови. Критичната површина или карактеристиките треба да се маскираат во процесот и да се избегне наклонетост кон промена на димензиите.

Детонирањето на мониста обично е рачен процес, неговиот резултат секогаш зависи од вештините на операторите. Овој метод е широко применет за визуелни цели. Бидејќи шкурката има различни големини и степени, главните параметри на овој процес се воздушниот притисок и големината на стаклените зрна.

Предности: Униформа мат или сатенска завршница со ниска цена.
Недостаток: наклонетост кон критичната димензија и грубоста на површината.

Елоксирање

Елоксирање е процес на додавање тенки керамички слоеви на површината на металните делови, кои можат да ги заштитат деловите од корозија и абење. Овие слоеви се електрични непроводливи со висока цврстина во различни бои. Овој метод е компатибилен само со алуминиум и титаниум.

Во процесот на елоксирање, металните делови ќе бидат потопени во разредени раствори на сулфурна киселина, а потоа ќе се примени електричен напон помеѓу компонентите и катодите. Електронско-хемиската реакција може да потроши материјали од изложената површина и да се претвори во тврд алуминиум или титаниум оксид. Ова остави маска на површината со критични димензии или електрична спроводливост.

Јасно или анодизирање во боја (анодизирачки тип II): Овој тип се нарекува и „стандардно“ или „декоративно“ елоксирање, може да обои различни бои пред да се запечати на метални делови и да прикаже анестетички пријатни завршетоци на површината. Нашата главна боја е црвена, сина, црна и златна, оваа дебелина на облогата може да достигне до 25μm. Типичната дебелина на облогата зависи од типовите на бои, 8-12μm за црна боја и 4-8μm за јасна боја. Оваа технологија обезбедува добра корозија и ограничена отпорност на абење со мазна и анестетичка површина.

Елоксирање со тврд слој (анодизирачки тип III): Елоксирањето со тврд слој обезбедува типична облога со дебелина од 50μm, како специфично барање, можеме да подобриме до 125μm. Создава дебел керамички слој со висока густина, кој има одлична отпорност на корозија и абење и широко се користи за функционални апликации. Облогата на овој процес е повисок од елоксирањето на бојата, поради неговата построга контрола на процесот со поголема густина на струјата и константна температура на растворот близу нула.

Предности: Висока отпорност на абење за врвни инженерски апликации.
Издржлив и естетски премаз.
Лесно се нанесува на внатрешни шуплини и мали делови.
Одлична димензионална контрола.

Недостаток: Ограничено е само кај легурите на алуминиум и титаниум.
Релативно кршлив од премазот во прав.

Облога во прав

Облогата во прав обезбедува тенки заштитни полимерни слоеви на површината на делови, што е цврсто и отпорно на абење. Овој метод е компатибилен со сите метални материјали и може да се комбинира со минирање со мониста за да се создадат мазни и униформни површини со одлична отпорност на корозија. Во процесот на премачкување во прав, опционалниот слој за фосфатирање или хромирање ќе се подготви на површината на делови за да се зголеми отпорноста на корозија, а потоа користете електростатички пиштоли за прскање за да го обложите сувиот прав и да ги зацврстите деловите на висока температура на 200℃. Подебелиот слој може да се додаде со повеќе слоеви, типичната дебелина се движи од 18μm до 72μm. Покрај тоа, облогата во прав сè уште обезбедува опции за различни бои.

Предности: Силен, абелен и корозивен слој за функционални апликации.
Поголема отпорност на удар од елоксирање
Компатибилен со сите метални материјали
Повеќе опции за бои

Недостаток: Тешко се нанесува на внатрешната површина
Помалку димензионална контрола од елоксирање
Недостапно за мали компоненти