Како машински

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Многупати, произведените делови бараат дополнителна обработка, како што се третмани за завршна површина за да се добие посакуваниот резултат. Некои третмани за завршна површина ќе додадат еден вид облога за покривање на видливите линии што произлегуваат од сечењето на материјалот со машински алат. Други ќе отстранат многу тенок слој материјал од површината за да ја направат површината да изгледа подобро. На пример, бојадисувањето е еден вид завршна обработка на површината каде што се додава слој на облога на површината, додека полирањето е добро од оние каде што се отстранува материјалот. Сепак, не сите делови бараат ваков тип на третмани. Понекогаш грубоста на површината е поважна, а онаа што се добива од обработка може да биде токму она што е потребно.

Како обработени делови површината грубост

Грубоста на површината е карактеристика поврзана со квалитетот и обично се мери како просечна грубост на површината (Ra).

Просечната грубост на површината или Ra го претставува просекот на кој профилот на обработениот дел отстапил од идеалната површина.

За делови со завршни површини „како обработени“, стандардното отстапување или стандардната просечна грубост на површината (Ra) се мери на 3,2 μm (125 μin). Сепак, ова може да биде високо за некои апликации.
За среќа, просечната грубост на површината на машинските делови може да се намали на 1,6, 0,8 или 0,4 μm (63, 32 или 16 μmin) во зависност од барањата на апликацијата. Недостаток од ова е фактот што е потребна постобработка за да се постигне потребното намалување, што значи дека дополнителните трошоци и зголемувањето на времето на производство ќе се додадат на производството на делот.

Како толеранција на обработени делови

Многу релевантен аспект на обработената површина е фактот што актуелните технологии за машински алати, имено CNC машинските алати, обезбедуваат високопрецизни резултати од обработката.

Затоа, бидејќи машинските делови можат да се справат со најсложените барања за толеранција. Апликациите каде што се потребни строги толеранции можат да имаат корист од овој аспект. Сепак, важно е да се истакне дека, кога е потребно подобрување на естетиката и кога се применуваат процеси како што е полирањето, се засегнати димензионалните толеранции на делот.

Сепак, ова не е проблем кога деловите се користат како обработени. Ако вашата апликација бара постобработка за да се подобри изгледот на површината, проверете дали се зема предвид дополнителното отстранување на материјалот кога се пресметува димензионалната толеранција.

Предности и недостатоци на како обработена површина

Секоја завршна површина има свои предности и недостатоци. Ова е главната причина зошто некои површински завршетоци работат за некои апликации, додека други се посоодветни за различни.

Во случај на обработена површина, главните предности и недостатоци може да се сумираат на следниов начин.

Предности како обработена површина

  • Високо прецизно за исполнување на тесни толеранции.
  • Нема дополнителни трошоци за стандардна просечна грубост на површината.
  • Кратко време на испорака бидејќи постобработката не е потребна.

Недостатоци на како обработена површина

  • Видливи се трагите за сечење на машинскиот алат.
  • Нема заштита за материјали со мала отпорност на корозија.

Резиме

Заврши ★ ★ ☆ ☆ ☆
Толеранции ★ ★ ★ ★ ★
Заштита ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Цена $
Погоден за секаков материјал

Завршни зборови

Како што можете да видите, обработената површина може да биде добра исплатлива алтернатива во некои случаи. Ако вашата апликација треба само да ги исполнува тесните димензионални толеранции и нема да го изложи материјалот на тешки услови, тогаш како обработена може да биде вашето решение за завршна обработка на површината.