Резиме на трите главни степени на титаниум

Избор од три степени на титаниум за CNC обработка
Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Механички имотТитаниум Степен 1Титаниум Степен 2Титаниум Одделение 5 | 3,7164 | Ti6Al4V
Крајна цврстина на истегнување240 MPa344 – 420 MPa950 MPa
Јачина на принос170 – 310 MPa275 – 410 MPa880 MPa
Модул на Јанг
(модул на еластичност)
103 – 105 GPa105 – 110 GPa113,8 GPa
Издолжување при прекин24 %20 -23 %14 %
Цврстина120 HB80 – 82 HRB334 HB
ПредностиНеверојатна отпорност на корозија,
сооднос сила-густина
Лесна тежина,
високо отпорен на корозија,
одлична заварливост
Одлична био-компатибилност,
многу висока отпорност на корозија
АпликацииКомпоненти на воздушната рамка,
Криогени садови, разменувачи на топлина,
CPI опрема, Кондензаторска цевка
Воздухопловна,
Морски,
Медицински
Воздухопловна