Резиме на шест главни степени на алуминиум

Избор од шест степени на алуминиум за CNC обработка
Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Механички имот606160826063707520245052
Крајна цврстина на истегнување310 MPa140-340 MPa110-300 MPa434-580 MPa200-540 MPa190-320 MPa
Издолжување при прекин17%6.3-18%12 %10-15%14-20%2-22%
Модул на еластичност68,9 GPa69-71 GPa68-69 GPa69-76 GPa71-73,1 GPa68-71 GPa
Цврстина60 HRB35-56 HRB25-95 HRB79-86 HRB70-120 HB46-83 HB
ПредностиОтпорност на корозија,
немагнетни,
може да се третира со топлина
Висока цврстина на истегнување,
отпорност на корозија,
немагнетни
Отпорност на корозија,
може да се третира со топлина,
немагнетни
Висока јачина,
цврстина, добро
обработливост
Добра отпорност на замор,
одлична цврстина на фрактура
Прилично висока јачина, неверојатна отпорност на корозија,
лесно се заваруваат
АпликацијаАвтомобилски делови:
шасија, рамки за велосипеди,
вентили, компјутерски делови
Градежна индустрија:
мостови, кули, фарми
Надворешни огради,
декоративни облоги,
внатрешен архитектонски
апликации
Воздухопловна и војска
индустрии: фитинзи за авиони,
делови за проектили, делови од осигурувачи, велосипеди, спортски производи
Труп на авион, транспортно возило
делови и членови за затегнување на крилата
Морски апликации,
серија на „H“ темпераменти