Како деловите за мотоцикли обработени со CNC можат да направат вашиот велосипед да изгледа уште поладен?

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Поради специфични причини, мотоциклите се претпочитаат пред автомобилите. Некои може да вклучуваат дека мотоциклите нудат подобар изглед и широки опции за прилагодување. Вообичаено, се израмнува дека индивидуализацијата на велосипедот е невозможна освен ако немате искуство или длабинско знаење за ова. Сепак, тоа е погрешен гест. Накратко, со купување на делови за мотоцикли обработени со CNC, почетник може целосно да го модифицира својот мотоцикл до уникатно и пристојно ниво.

Зошто делови за CNC машини за мотоцикли?

Зошто ви се потребни делови обработени со CNC за вашиот мотоцикл? Бидејќи сте ентузијаст за велосипеди, можеби ќе наидете на ова прашање. Вообичаено, мотоциклите се повеќе склони кон несреќи отколку автомобилите на четири тркала, а гребаниците исто така се повторуваат на површините на велосипедите. А бурниот дел е што треба да се свртите кон маркетите за да ги замените деловите на вашиот оштетен мотоцикл. Освен тоа, можеби нема да биде лесно да ги најдете најсоодветните и посакуваните делови за вашиот велосипед. Значи, тука деловите за мотоцикли обработени со CNC се под центарот на вниманието.

Освен тоа, некои моторџии се страстни за надградениот и стилски изглед на нивниот велосипед, и овде повторно, деловите обработени со CNC се чини дека се најдобро изводливо решение. Претходно, моторџиите би можеле да се соочат со проблем при купувањето делови обработени со CNC поради нивната скапа цена. Но, со текот на времето, овие делови се прилично лесно достапни по пониска цена на пазарот.

Без разлика дали барате делови за мотоцикли обработени со алуминиумски CNC или челични делови, може да ги имате на вашиот праг во рок од неколку дена откако ќе ја нарачате вашата нарачка на некој продавач. Во Runsom Precision, имаме високо искусен и квалификуван тим кој може да создаде алуминиумски делови и алуминиумски прототипови кои најдобро одговараат за вашите велосипеди.

Дополнително, нашиот технички персонал, вклучително и дизајнерски инженери и машинисти, може лесно да подготви каков било дизајн за вашиот велосипед.

Кои се приспособливите делови на мотоциклот?

Во споредба со автомобилите, мотоциклите се сметаат за уште подобри опции за прилагодување бидејќи нудат огромни опции за прилагодување. Можете целосно да го прилагодите вашиот велосипед според вашата желба. Најчесто се прават вообичаени модификации, како промена на боите, фаровите и седиштата. Сепак, хардкор модификацијата е нешто поразлично и претставува неспоредлив изглед.

Во меѓувреме, хардкор модификацијата главно вклучува засилување на моќноста на моторот, тестирање на моторот и додавање на Делови обработени со CNC.

Еве список на оние делови што луѓето често ги менуваат за понов изглед на нивниот мотоцикл.

1. Прилагодување на тркала

Не можеме да ја занемариме важноста на тркалата кога станува збор за оценување на убавината на мотоциклите. Тркалата на мотоциклите се многу поочигледни и поистакнати од автомобилите, што влијае на целокупниот изглед на вашиот велосипед.

Што може да се прилагоди во тркалата?

Дискот на тркалата е алуминиумски дел обработен со CNC главно составен од работата на мелење. Има и дискови од леано железо, но тие се пензионираат порано.

Освен дисковите, гумите на велосипедот може да се менуваат; има разновидни типови и дизајни на гуми, а вие можете да изберете кој било од вашите избори.

2. Подесување на моторот со ЦПУ делови за мотоцикли

Моторот е најважниот дел од велосипедот, па дури и можеме да кажеме дека моторот е срцето на мотоциклот. Приспособувањето или подесувањето на моторот е високо техничка работа која бара стручност на високо ниво.

Првенствено, подесување на мотори се изведува за спортски велосипеди чија ефикасност треба да се зголеми многу над границата поставена од производствените компании.

Ако немате никаква врска со тркање или преголема брзина на велосипедот, сепак можете да ја зголемите моќноста на моторот на вашиот велосипед со подесување. Еве како можеме да го направиме тоа.

Цилиндрична глава

Главата на цилиндерот е одговорна за правилната мешавина на воздух и гориво. Оваа смеса го пробива патот до комората за согорување преку одреден агол. Колку овој агол ќе биде поостар, толку поголем ќе биде внесот на гориво, а секако позначајно ќе биде и производството на моќност.

Затоа, главата на цилиндерот е подложена на модификација или зголемување на внесот на гориво. За таа цел, потребна е измена или за каналот за премин на гориво или за вентилот што се отвора по одредени интервали за внесување гориво. Овие вентили се компоненти обработени со CNC кои можат значително да ја променат моќноста на моторот.

брегаста осовина

брегастите вратила се одговорни за контрола на циклусот на моторот. Вообичаено, ова се компоненти свртени со CNC кои се профилирани под различни агли. Оската во моторот се врти, а камерите се одговорни за контрола на отворањето на издувниот вентил и внесот на гориво. Овие вратила може да бидат дизајнирани да ги држат камерите отворени подолго време за да се троши повеќе гориво за позначајно производство на енергија.

Клипови

Откако ќе ги примените модификациите споменати погоре, треба да користите и клипови обработени со CNC, бидејќи клиповите нема да можат да работат со напрегања над нивната граница за поддршка.

Затоа приспособените клипови за мотори стануваат неопходни.

3. Прилагодени светла за мотоцикли

Иако светлата на мотоциклите ја обезбедуваат безбедноста на возачот додека возат велосипеди во темница, овие светла сепак додаваат неверојатна радост на моторот. Обично, светлата се состојат од леќа, капак и сијалица (може да биде друг извор).

Објективот и капакот може да се изменат и да се заменат со CNC-машински компоненти. Објективот може да се направи на CNC машина со користење на алуминиум. CNC машина со 5 оски може да направи исклучително издржлив и стилски објектив што станува уште грациозен по полирањето.

Слично на тоа, капакот е направен од високоотпорен поликарбонат материјал, а исто така е обработен за да ја доведе до посакуваната форма.

Заклучок

Вљубениците во велосипедизмот се неверојатно љубители на понови и подобри изгледи на нивните мотоцикли, и за среќа, не им било потешко. Деловите обработени со CNC сега се достапни на пазарот со разновидни опции за прилагодување.

Ransom Precision, исто така, ги проширува своите напори за да ги олесни моторџиите во овој поглед. Ние нудиме целосни опции за прилагодување неопходни за да му обезбедиме на вашиот велосипед нов изглед и нашите делови обработени со CNC можат значително да го променат изгледот на вашите велосипеди и да обезбедат максимална услуга од нив.