Овде разговараме за сè за позлата

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Среброто често се користи за галванизација бидејќи обезбедува уникатни својства, кои се разликуваат од повеќето други метали што се користат за галванизација. Многу луѓе и индустрии го користат среброто со векови, и тоа има добра причина зошто. Среброто обезбедува подобра цврстина и издржливост од основниот метал кога е обложена над други метали. Тоа го прави по евтина цена во споредба со другите метали со слични квалитети, што овозможува да се користи потрошен додека се произведуваат различни апликации. Без сомнение, среброто е една од најдобрите опции ако треба да бидете исплатливи додека се обложувате бидејќи дава резултати слични на поскапите материјали за обложување. Значи, среброто стана еден од најпопуларните метали што луѓето ги користат за обложување поради овие својства.

Методи на позлата

Постојат повеќе методи за обложување на среброто на некој друг метал. Најчесто користените методи за галванизација на среброто се состојат од позлата со буре и позлата:

Буре позлата: Овој метод се советува истовремено да се обложуваат многу мали делови. Се користи кафез во облик на буре што содржи непроводен материјал во кој се сместени подлогите. За потопување на кафезот се користи електролитски раствор од сребрени јони; помеѓу секое парче се воспоставува биполарен контакт. Тоа резултира со поголема шанса ефикасноста на облогата да биде униформа.

Позлата на решетката: Регалот се користи за потопување на подлогата во јонскиот раствор со прицврстување на подлогата на решетката со помош на завртки и куки. Сребрените јони почнуваат да формираат слој над производот додека завртките спроведуваат електрична струја. Да претпоставиме дека подлогата со која се занимавате е голема или е прилично деликатна. Во тој случај, се препорачува да се користи оваа техника.

Процес на позлата

Позлата е едноставен и најдиректен процес, кој варира само во зависност од методот на обложување што го користите, позлата со буре или решетка. Основниот процес оди на следниов начин:

Инспекција: Пред да започнете со галванизација, треба да го испитате делот за да барате нечистотии и дефекти како што се ладни затворачи или остри рабови и да ги отстраните овие проблеми. Запомнете дека овие проблеми треба да се разгледаат и веднаш да се отстранат бидејќи ако тоа не се направи правилно, тогаш квалитетот на облогата ќе падне, што ќе предизвика проблеми за вас или вашите клиенти.

Пред-третман: Направете ги сите процедури или пред-третмани потребни за металот да се обложи пред да го обложите со сребро. Позлата од бакар, никел или и двете може да се направи и на подлогата под облогата на среброто. За да постигнете специфичен резултат, можете да додадете премачкување против оцрнување или сребрено удар. Кога се поставува слој од бакар или никел со дебелина од 0,0005 инчи пред сребро, сребрениот слој треба да биде со дебелина од 0,0005 инчи за вкупно 0,0010 инчи.

галванизација: За обложување на метал со сребро, треба да го ставите во бања со сребрени јони и целосно да го потопите. Откако ќе се потопат металните делови, поминувате електрична струја низ растворот, предизвикувајќи јоните на среброто во бањата да формираат слој на површината на металот.

Трошоци за позлата со сребро

Во споредба со другите методи кои користат различни видови метали, обложувањето со сребро е поисплатливо поради неговата заедништво. Различни фактори се земени во предвид, кои ја одредуваат цената на позлата, вклучувајќи го и бројот на делови што ќе ги обложите, колку дебела сакате облогата, големината на парчињата и методот на обложување што го користите. Трошоците за позлата, исто така, ќе се разликуваат од време на време бидејќи пазарните цени за среброто може да варираат.

Придобивки од сребрена галванизација

Сребрената галванизација нуди различни уникатни предности поради неговата удобна и висококвалитетна природа. За вашиот следен сет на метални делови, кои ќе ги произведувате, ќе најдете многу причини да го користите овој метод над останатите. Некои од предностите се дадени подолу:

Отпорност на корозија: Среброто е една од најдобрите опции доколку барате материјал кој останува отпорен на корозија. Користењето на среброто како облога на вашиот метал, исто така, ја прави вашата метална подлога отпорна на корозија. Среброто ви го обезбедува најиздржливиот производ за вашите пари.

Спроводливост: Среброто поседува високо ниво на електрична и топлинска спроводливост, што го прави совршено за електрични и примени со висока топлина. Среброто често се користи поради неговите спроводливи својства од производители на автомобили, воздушни инженери и развивачи на електроника.

Лесни: Среброто останува лесно и лесно за работа, и покрај неговата висока издржливост. При работа со метални делови, кои на крајот ќе се спојат, неопходно е да се има висок потенцијал за лемење или способност за лемење. Дури и кога се нанесува на слаби слоеви, како што е дебелина од 0,0003 инчи, среброто сè уште може да ги пренесе сите свои супериорни квалитети.

Антибактериски: Овој благороден метал – среброто се бори против растот на бактериите и штетните организми кои можат да му наштетат на човечкото тело. Медицинските уреди кои влегуваат или доаѓаат во контакт со телото, како што се стетоскопи и инсулински пумпи, ја бараат оваа карактеристика на среброто.

Потенцијални недостатоци на среброто галванизација

Нанесувањето на премазот против оцрнување на сребрената облога е од суштинско значење за да се задржи изгледот на производот бидејќи инаку металот може да оцрни. Ако овој фактор ве загрижува бидејќи не е за некои, можете да изберете да примените третман против оцрнување во текот на процесот.

Не е невообичаено адхезијата да го изгуби својот ефект за време на процесот на галванизација во кој било метал. Површината на подлогата е причина за овој феномен. Во суштина, може да има честички, масла или одредени метални легури кои ја попречуваат ефективноста на облогата.

Во сребреното обложување со кој било метал, на облогата може да се појават и досадни точки, слично на губењето на адхезијата. Постојат различни причини за појава на овие проблеми, како што е прекината на електричната струја за време на дистрибуцијата или погрешната температура во јонскиот раствор. Многу од овие грижи за позлата може да се отстранат со избирање на вистинските експерти за позлата. Работата со сребро е профитабилна, но може да произведе дефекти ако производителот не постапува правилно.

Индустриски примени на позлата со сребро

Бројни индустрии како што се автомобилската, електрониката, медицината и телекомуникациите најчесто користат сребрени облоги. Повеќе апликации го користат овој метал поради неговата разноврсна природа, овозможувајќи им да служат ефективно. Некои од нив вклучуваат, но не се ограничени на рамен и медицински уреди што се носат. Сребрените елементи се вградени во медицинските помагала, со што се зголемува нивната електрична спроводливост и се зголемува нивната долговечност. Стерилните болнички средини се места каде сјаат антибактериските квалитети на среброто со тоа што го спречуваат ширењето на болеста, што е од витално значење.

Сребрените материјали се присутни и во се попопуларниот сектор за обновливи извори на енергија поради нивните одржливи придобивки. Производите за чиста енергија како соларни панели и батерии се развиваат со сребрени облоги од многу компании. Трошоците за електрична енергија може да се намалат за деловните луѓе и поединците, поврзувајќи ја сончевата енергија со спроводливите својства на среброто.

Заеднички проблеми со позлата

И покрај тоа што галванизацијата со сребро е ефикасен процес, повремено може да предизвика некои проблеми, во зависност од производителот и како тие ја извршуваат операцијата. На пример, сите пред-третмани треба да се завршат пред да започнете со процесот на сребрена галванизација на вашите подлоги; овие пред-третмани може да вклучуваат обработка, заварување, изведување термички третмани или лемење.

Може да се појават проблеми за време на процесот на обложување со сребро доколку има некакви несовршености како што се кршливост на водород или пукнатини. Ако металниот дел не се обработи за проблемите споменати погоре, тоа ќе предизвика слаба адхезија и празнини во покривањето на облогата.

Решавање проблеми со позлата

Овие прашања не треба да ве обесхрабрат од обидот за процесот на позлата. Следниве методи за решавање проблеми може да се користат за решавање на вообичаените проблеми:

Завршете ги вашите третмани: Пред обложување на производот, проверете дали се завршени сите термички и механички третмани. За време на предтретман, користете лубриканти кои лесно се отстрануваат. Шансите за неисправни производи се намалуваат кога се применуваат овие мерки на претпазливост, заштедувајќи ви време од потребата да произведувате повеќе супстрати поради тоа што вашиот клиент добива погрешен производ.

Избегнувајте сулфур: Среброто оцрнува кога ќе дојде во допир со сулфур. Значи, главната причина за оваа реакција е оваа супстанца. За да ги спречите вашите материјали да го изгубат сјајот, несулфурните елементи и сребрената хартија треба да се користат при пакувањето на готови производи.

Кажете му на производителот: Информирајте го вашиот производител ако е потребен различен процес на галванизација поради специјализираните легури на вашата подлога. Производителот ќе знае како подобро да се справи со вашиот дел и да нанесе позлата во правилен редослед за да ја зачува неговата функција.

Завршни зборови

Позлата може да ви обезбеди многу придобивки, но условот е процесот да се постапува внимателно и прецизно. Освен тоа, процесот на галванизација со сребро може да понуди повеќекратни предности кои се движат од одлична спроводливост до намалени трошоци, кои ретко се добиваат при обложување со некои други метали. Сепак, секогаш внимавајте да го свртите лицето кон стручен давател на услуги за обложување. Само тогаш ќе можете да го добиете нивото на точност и грижа за развој на исклучителен производ. Тие исто така ќе ви помогнат да ја изберете соодветната техника на обложување за вашите индустриски барања, гарантирајќи долготрајни и висококвалитетни резултати.