Совети за брзо прототипирање

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Брзо прототипирање може да ви помогне да го тестирате изгледот, квалитетот и перформансите на вашиот дизајн. Можете да го диверзифицирате изборот на материјали и да го процените вашиот потенцијален пазар без да имате голема инвестиција во време и пари. Откако ќе бидете задоволни со прототипот и ќе одлучите да имате сериско производство, има неколку работи со кои треба правилно да ракувате за да гарантирате непречена транзиција кон серии од микрони. Ги собравме овие пет совети за да ви помогнеме да го насочите патувањето на воведувањето на вашиот нов производ, а најдобриот резултат сигурно ќе биде кога вашиот производ ќе излезе на пазарот.

1. Изберете точен процес на производство

Метални компоненти

Металните прототипови обично се обработуваат од ЦПУ или метално 3D печатење. Иако металното 3D печатење е убаво за некои одредени прототипови, но во многу случаи не е погодно за производство. Иако современата технологија напредува, сепак е премногу бавна и скапа за поголеми волумени, освен сложени геометрии и лесни компоненти. Повеќето метални прототипови се обработуваат со CNC, што е добар начин за проширување на јачината на звукот бидејќи побарувачката се зголемува со текот на времето. За масовно производство, може да се земе во предвид леење под притисок. Ова е најбрзиот и најекономичен начин за производство на голем број идентични метални делови. Ве молиме имајте предвид дека PDC треба да следи некои правила за дизајн за производство и треба да се инвестира производна алатка. Но, овој трошок може да се покрие со голема производствена нарачка.
пластични компоненти
Ако прототипот е направен од пластика, најверојатно ќе биде направен со 3D печатење, CNC обработка или полиуретанско вакуумско лиење. Оптималното решение е калапи со инјектирање на пластика за поголеми количини на пластични делови. кога се користи брзо прототипирање, строгите правила за дизајн треба да се почитуваат исто како и леењето под притисок. Тие вклучуваат употреба на ребра и газди, димензии на минимална дебелина на ѕидот, агол на нацрт, локација на портата, тркачи, напрсток и многу други размислувања. Затоа, развивачите на производи треба да гарантираат дека нивните планови ги земаат предвид дополнителните трошоци и времето на пазарот вклучени во транзицијата од еден процес во друг.

2. Поставете листа на материјали

Прототипот обично вклучува само неколку завршени делови, кои се вреднуваат по комплетна единица. Кога влегувате во фазата на производство, секој предмет во склопот треба јасно да се брои. Секоја количина на навртки, завртки и завртки, гумени копчиња или метални штипки, па дури и боја или лепило, мора да се пресмета како посебен трошок. Повеќе производни линии значи покомплексен синџир на снабдување, па затоа е корисно ако дизајнот е што е можно поедноставен. Конечно, деталниот BOM (значаен двигател на трошоците) може да ви помогне да ги оцените трошоците за работна сила.

3. Изберете го соодветниот материјал

Понекогаш прототиповите се направени од скапи или специјални материјали. Ова е направено за да се направи изложба, да се помогне во маркетинг или финансирање настани. Сепак, специјалните материјали не се добар избор за масовно производство, па затоа ќе се користат повообичаени суровини за нивна замена. Заедничките суровини ќе бидат поевтини, полесно и побрзо ќе се добијат. Што е најважно, производителите имаат повеќе работно искуство со залихите материјали, што ќе ја олесни контролата на параметрите на процесот за да се добијат посигурни резултати.

4. Изберете ја точната површинска обработка

Изгледот на прототипот изгледа неверојатно откако е внимателно избрусен, полиран и рачно обоен со сопствени бои. Но, во голем обем, дали е тоа изводливо? Фината површинска обработка често бара многу внимание во деталите и прецизна рачна работа, што не е секогаш можно при масовно производство.
Доколку сакате специјализирано полирање, предлагаме да најдете автоматизирани начини или да инсистирате на едно или две полирање наместо повеќекратно полирање. За алуминиумските делови, елоксирањето е атрактивен и многу издржлив метод за површинска обработка. Деловите може да се обработуваат во серии по потреба без минимално ограничување на количината.

5. Развијте план за сертификација и тестирање

За разлика од прототипите, деловите за комерцијална употреба треба да бидат сертифицирани според различни безбедносни и регулаторни програми. Тоа зависи од многу фактори, вклучувајќи ја околината во која се користи производот, електричната енергија се користи или не, и земјата во која се продава. Треба да бидете подготвени да го испратите готовиот производ до различни организации за сертификација и да го пресметате времето и цената на овој неопходен чекор.

Одете на следниот чекор

Кога ќе бидете подготвени да го лансирате вашиот прототип како комерцијален производ, ние подготвивме комплетен сет на услуги за внатрешно производство за да ви помогнеме да се проширите од прототип до производство. Контактирајте со нас или поставете ја вашата CAD-датотека за да добиете бесплатна понуда веднаш и ќе знаете зошто Рансом е лидер во развојот на прототипови и нови производи.