Обработка на пост за SLA делови

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


SLA може да произведе многу фини детали и карактеристики од 0,3 mm. Оваа технологија секогаш произведува многу мали делови и бара ориентација под агол. Оваа потреба структури за поддршка за прицврстување на површината на деловите, оставајте траги на површината и создавајте нерамни површини. Сепак, повеќето SLA смоли лесно се обработуваат. SLA деловите се погодни за широк спектар на опции за завршна обработка, ние ќе ги опишеме најчестите начини како што следува:

Финиш типВизуелен рангТолеранцијаБрзинаПрименета област
Основно отстранувањеНискоСредноВисокоСите SLA делови
Бришење со брусењеНискоСредноСредноСите SLA делови
Влажно брусењеСредноСредноСредноСите SLA делови
Финиш со минерално маслоСредноСредноСредноСите SLA делови
Сликање со спрејДоброНискоНискоСите SLA делови
Проѕирно проѕирно полирањеОдличноНискоНискоЧисти делови од смола

Основно отстранување

Процес: потпорната конструкција е отсечена или скршена од SLA делови и остава трнлива површина со потпорни материјали. Висококвалитетната површина бара најмалку 0,1 mm дополнителни материјали, а потоа брусење за подобра прецизност на димензиите.

Финиш типПредностНедостаток
Основно отстранувањеЦелосна контрола на завршетоците

Дупчење на вертикала за висока точност

Висока точност за целокупната геометрија
Не естетски

Високо ниво на вештини

Врвчиња брусење

Процес: треба да се изшкурчат само мали потпори. Овој процес е најсоодветен за рамна површина. Поради овој процес само подлогата на нишките за поддршка на песок, нема ефект врз целокупните геометрии.

Финиш типПредностНедостаток
Бришење со брусењеТочна површина

Мат финиш
Нерамна површина на страничната површина

Не естетски

Влажно брусење

Процес: Влажното брусење може да обезбеди најмазна завршница на површината, која зависи од градбите на шкурка. На неподдржана страна, само треба да ги избрусиме линиите за градење, овој процес бара само еден шкурка со висок степен. На поддржаната страна, овој процес е повеќе трудоинтензивен, бара најмалку 4 градации на шкурка. Затоа препорачуваме потпорната конструкција да биде поставена на најмалку видливиот дел. Ќе има извесна загуба на точноста бидејќи материјалите се отстрануваат при поставувањето на поддршката.

Финиш типПредностНедостаток
Влажно брусењеОдлична мазна завршница

Совршен за сложени геометрии

Најдобра подготовка на површината за боење
Пониска точност на поддржаната област

Резултат бели или светли дамки

Финиш со минерално масло

Процес: Овој процес е сличен на влажното брусење, само додадете слој од минерално масло по процесот на брусење. Ова минерално масло ќе ја скрие белата или светлата точка на површината на делови, со цел да создаде убав изедначен финиш. Оваа површинска завршница е најпогодна за механички делови со намалување на фикцијата и подмачкување на површината.

Финиш типПредностНедостаток
Финиш со минерално маслоПолупроѕирна завршница за јасни смоли Не е погоден за адхезија на боја

Сликање со спреј

Процес: Боењето со прскање ќе ги прикрие линиите на слоеви, со цел да се намали брусењето на неподдржаната површина. Покрај тоа, тој исто така ќе ја ограничи изложеноста на ултравиолетово зрачење и ќе избегне пожолтување и после стврднување на деловите. Акрилната боја не може добро да се залепи на површината со флексибилна смола, така што ќе биде потребен сјаен тенок слој на површината на делови. Сепак, ова драматично ќе влијае на толеранцијата на делови и деталите.

Финиш типПредностНедостаток
Сликање со спрејЈасна завршница на сложени геометрии

УВ заштита
Кора од портокал на површината

Зголемете ги вкупните димензии

Не е погоден за лизгачки или подвижни делови

Јасно проѕирно полирање

Процес: SLA деловите ќе се брусат со зголемени нивоа на ронки шкурка, а потоа ќе се полираат со полирачка смеса. Ова ќе ја добие најчистата површина, но одзема многу време и е можно само за лесно брусење површини. Овој финиш е најсоодветен за едноставни форми со помалку детали, но помалку погоден за сложени геометриски делови.

Финиш типПредностНедостаток
Проѕирно проѕирно полирањеЈасна завршница

Многу мазна површина
Работно интензивно

Не е погоден за сложени геометрии