Швајцарска CNC обработка

Изработка на нова иднина со стремеж кон супериорна швајцарска CNC обработка и поддршка  Ве молиме испратете ни ги вашите цртежи. Датотеките може да се компресираат во ZIP или RAR папка ако се премногу големи. Можеме да работиме со датотеки во формат како pdf, sat, dwg, rar, zip, dxf, xt, igs, stp, step, iges, bmp, png, jpg, doc, xls, sldprt.

  Сите поставувања се безбедни и доверливи

  Прецизните швајцарски CNC-машински услуги се наша специјалност во Runsom. Ние сме лидер во индустријата за обработка од швајцарски тип со употреба на најнапредни технологии и опрема, што ни овозможува да произведуваме висококвалитетни прецизни свртени делови. Можеме да ви понудиме соодветни економични решенија без разлика колку е сложена вашата посакувана микрокомпонента.

  Што е швајцарска CNC обработка?

  Швајцарската CNC обработка е специјализиран процес за обработка на мали, прецизни свртени делови. Швајцарската CNC машина, позната и како швајцарски автоматски струг, швајцарска машина за завртки или струг од швајцарски тип, првично била дизајнирана за швајцарската индустрија за производство на часовници. Со текот на годините, машината за вртење во швајцарски стил беше рафинирана за широко користена во различни индустрии за производство со висок волумен и висока прецизност - и со добра причина.

  Струг во швајцарски стил е тип на машина која ги сече шипките што се напојуваат низ черупка за водење додека алатите остануваат неподвижни. Колето е вдлабнато зад черупката за водич така што шипката што се држи во неа ќе има подобра потпора и нема да биде директно изложена на креветот за струг и алатот, така што машината може брзо и цврсто да го обработува материјалот. Исто така, тој игра голема улога во намалувањето на отклонувањето и вибрациите на алатот додека ја зголемува точноста на деловите, бидејќи алатот за сечење може да работи поблиску до черупката.

  Дефиниција за швајцарска CNC обработка
  Објаснување за тоа како работи струг од швајцарски тип

  Како работи струг од швајцарски тип?

  Вообичаената машина за вртење има фиксирана глава што го задржува работното парче што се врти кога се движи алатот за сечење за да го обработи надворешниот дијаметар. Меѓутоа, во швајцарскиот центар за вртење со CNC, тој користи лизгачка глава што ја храни шипката преку водилката што се наоѓа во Z-оската кон неподвижниот алат за сечење.

  Во операцијата за вртење, прицврстена на чак или коллет во главата, шипката се наоѓа радијално и прецизно. Наслонот се движи напред-назад по оската z, земајќи го со себе и шипката. Алатите за вртење, кои се носат на лизгачот на бандата, секогаш го заглавуваат шипката блиску до черупката, обично во рамките на 1 до 3 mm, со што обезбедуваат најголем степен на поддршка и, следствено, намалувајќи ги вибрациите и отклонувањето на алатот. И континуираното хранење се постигнува со движење на вретеното и снабдување на водичката грмушка.

  Вртење од швајцарски тип

  VS

  Конвенционално CNC вртење

  Кога станува збор за изработка на прецизни компоненти, тие неизбежно се различни разлики помеѓу CNC Swiss и стандардните CNC машини. Секој тип на машина може да направи софистицирани компоненти со високи нивоа на точност и продуктивност за широк опсег на задачи и бизниси.

  swiss-cnc-автоматски-струг
  swiss-cnc-автоматски-струг
  cnc-струг
  cnc-струг
  1. Главник

  Подвижна глава во швајцарска CNC машина

  Во споредба со обичниот струг со фиксирани глави каде што работното парче се стега во чак или коллет и се протега до куќиштето на машината како конзола или може да се потпира на едниот крај со опашка, Швајцарската CNC машина за вртење има подвижни глави.

  2. Водечка черупка
  3. Време на циклус
  4. Тип на течноста за ладење
  5. Обратно поместување
  6. Обработка во сегменти

  Главните предности на швајцарската CNC обработка

  Предности на швајцарската CNC обработка

  Добрите перформанси на швајцарската CNC обработка во голема мера имаат корист од водичката черупка и геометријата и механиката што се одвиваат во зоната на алатот.

  • Времето од чип до чип од една алатка до друга може да биде една секунда или помалку бидејќи алатот за сечење работи во близина на черупката за водич;
  • Капацитет за 20 или повеќе алатки во зоната на алатот;
  • Пократко време на поставување;
  • Честопати, едно тешко сечење помага да се отстрани целиот неопходен материјал додека се спречува отклонување;
  • Супериорна завршница на површината без потреба од мелење;
  • Комплексните делови може да се обработуваат во еден циклус со поголема точност;
  • Повеќекратни операции на делот во еден циклус на обработка, што овозможува деловите да се оттргнат од стругот подготвени за испорака;
  • Оптимизација на продуктивноста - вистинскиот автоматски фидер за шипки овозможува континуирано, без надзор, па дури и исклучување на светлата;
  • Построгите толеранции се реализираат со лизгачката глава и водичката черупка.

  Runsum швајцарски CNC машински способности

  Обработка на делови од вратило во Рансом

  Швајцарските услуги за вртење CNC на Рансом поддржуваат многу индустрии

  Видови материјали и опсег на големини на швајцарска CNC обработка во Runsom

  Обработка на делови од вратило

  Надворешниот круг, дупчење, здодевно, крајно лице, вртење на конец, отвор за сечење, отсекување, тапкање итн.

  Служени индустрии

  Тенки делови на вратило или сложени делови обработени со вртење со CNC Runsum Swiss обично може да се најдат во медицинската, авијацијата, воздушната, воената индустрија, автомобилите, мотоциклите, комуникациите, ладење, оптика, апарати, електроника, часовници и играчки, каде што високата прецизност и се бара ефикасно производство.

  Видови материјали и опсег на големина

  Опсег на големини: 0,010" до 0,750" дијаметар.

  Алуминиум 2011, 2024, 6061, 7075
  Месинг C360, C53, C464
  Бакар C145, C544, C792, C97
  Пластика Acetal, Delrin, Peek, Kel-F, Ultem
  Нерѓосувачки челик 303, 304, 316, 416, 430F, 17-4PH
  Челик 12L14, 1018, 4140, 1215
  Продуктивност на швајцарската CNC обработка

  1. Продуктивност

  Висока производствена работа може да се постигне со автоматскиот фидер дизајниран да ги гаси светлата и да произведува делови без надзор. Може да се очекува да ја задржи големината без разлика додека го остава швајцарскиот струг да работи преку ноќ без човечко учество.

  Заштеда на трошоците за швајцарска CNC обработка

  2. Заштеда на трошоци

  Во споредба со производството со висока цена што доаѓа со традиционалното вртење, нашата швајцарска услуга за обработка на CNC ви обезбедува штедливо и ефикасно решение за вашите потреби.

  Ефикасност на швајцарското CNC вртење на Runsom'

  3. Ефикасност

  Runsom е опремен со швајцарски CNC стругови кои имаат под-вретено што овозможува да се врши работа на алат во живо на задната страна на еден дел истовремено со предната големина на друг дел, што во суштина се намалува на половина од времето на циклусот.

  Квалитет на швајцарска CNC обработка

  4. Квалитет

  Runsom швајцарските CNC стругови се сместени на интегриран кревет за лиење, нудејќи отпорност на удар и температурна стабилност. И нашите инженери се искусни во швајцарско работење веќе неколку години.

  Затоа, вашиот дизајн ќе се реализира од идејата да се стави во производство со висока точност под поддршка на нашите одлични машини и тимови.

  Зошто да изберете Runsum за швајцарски CNC вртење?

  Рансом продолжува да ја гради нашата репутација и врз производството со висока прецизност и со голем обем.

  Подготвени сте да разговарате со нашите машинисти?

  Доверливо од

  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови

  Швајцарска галерија со машински делови со CNC

  Подготвени за вашиот проект со бесплатна понуда?