Ресурси

Дома » Ресурс

DMLS Вовед

Што е DMLS DMLS е кратенка од Direct Metal Laser Sintering, што е процес на производство на метални адитиви кои припаѓаат на 3D печатење со фузија на кревети во прав. Во процесот на DMLS, ласерски систем ќе скенира и селективно ќе спои честички од метален прав, ќе ги врзува… Прочитај повеќе

MJF Вовед

Што е MJF MJF е кратенка од MultiJet Fusion, неговата работа е слична на 2D принтери. Главата за печатење испушта фотосензитивни капки од материјал, потоа се зацврстува под УВ светлина и создава дел слој по слој. Материјалите MJF се термозацврстени фотополимери во течни… Прочитај повеќе

CNC Машинско студио NDI случај

Состојба на примена: Услуги: CNC глодање, експлозија на монистра, црно анодизирано, ласерско офортМатеријал: алуминиум 6061 Количина: 550 комплети, 3 компоненти по сет Проектот Овој комплет беше првиот проект што ја започна соработката помеѓу Рансом и Нашиот клиент. Пред да направите 550… Прочитај повеќе

Модерен клуч за зафат CNC машинска кутија

Услуги: повеќекратна CNC обработка, лесна експлозија, тврдо елоксирана црна боја, ласерско гравирање, чист цинк пасивацијаМатеријал: алуминиум 6061, нерѓосувачки челик 303, челик C45, силикон, челик Количина: прототипови пред производство, 9 компоненти по сет Проектот Го добивме овој проект на почетокот на оваа година и почнавме да разговараме за материјалот… Прочитај повеќе

Водич за дизајн на CNC машинска обработка

Дефиниција за CNC обработка Општо земено, обработката со компјутерска нумеричка контрола (CNC) е техника на производство со дедукција која произведува готови делови со отстранување на слоеви од цврсти блокови наречени празни места. ЦПУ мелење, еден од главните типови на CNC обработка, со помош на алат за сечење… Прочитај повеќе

Совети за дизајн за минимизирање на трошоците за CNC обработка

Откако ќе пребарувате за прототип обработен со ЦПУ или ќе го подготвите вашето производство на делови со голем обем, едно важно прашање што треба да го земете во предвид е цената на производството на делови со ЦПУ. Нема сомнение дека ЦПУ дизајнот е критичниот фактор што влијае на крајната цена… Прочитај повеќе

3D печатење Дизајн Разгледување

Различни процеси на 3D печатење се различни во можностите и ограничувањата на дизајнот, но постојат исти клучни размислувања за дизајн на сите процеси на 3D печатење. Ако сте го завршиле вашето 3D дизајнирање и моделирање, чувајте ги овие информации графички за брзо упатување. … Прочитај повеќе

Упатство за дизајн на SLS

Селективно ласерско синтерување (SLS) е соодветна технологија за производство за функционални производи со сложени геометрии. Има помалку ограничувања во дизајнот од другите технологии за 3D печатење. Покрај тоа, оваа технологија е погодна и за сериско производство. Ќе ги претставиме предностите на… Прочитај повеќе

Упатство за дизајн на SLA

Стереолитографијата (SLA) е процес на 3D печатење со фотополимерна смола зацврстена со ласерски систем. Најпогоден е за мали делови со фини детали и висока толеранција. Ќе воведеме процес на печатење SLA, предности и ограничувања на SLA, и конечно SLA дизајн… Прочитај повеќе

Упатство за дизајн на FDM

Вовед FDM (Fused Deposition Modeling) Технологијата за 3D печатење е најприфатливиот метод за брзо и евтино прототипирање. Нејзините производи се погодни за различни апликации, вклучително и функционални делови како куќиште. Меѓутоа, за да го гарантираме квалитетот на FDM деловите, треба да… Прочитај повеќе

Упатство за дизајн на DMLS

DMLS е брз производствен процес, бидејќи деловите од метални адитиви се применуваат во различни индустриски области. Неговата голема слобода на дизајнот, поедноставување на компонентите и консолидација се најпогодни за производство на делови по нарачка или среден волумен. Процес на печатење DMLS DMLS е… Прочитај повеќе

Контрола на комплексни карактеристики во CNC обработката

Како брз развој на CNC обработката, CNC машините имаат поголеми производствени способности секоја година. Алатите за сечење со ЦПУ можат да мелат различни форми и да дупчат радијална дупка во процесот на еднократна работа, што е нормално бара посебно дупчење и глодање. Како што повеќето… Прочитај повеќе

Избегнувајте грешки во дизајнот на CNC

Откако ќе ја поставите вашата CAD-датотека на нашиот систем за цитати, нашиот инженерски чај ќе го анализира нашиот дизајн и ќе ви го обезбеди најисплатливото решение. Бидејќи CNC обработката има способност да произведува различни геометриски делови, сè уште има некои критични елементи што треба да ги… Прочитај повеќе

Совети за оптимизирање на CNC дизајн

Оптимизирајте го дизајнот на ЦПУ

За да гарантираме брз и исплатлив процес на производство на прототипи и производни делови, треба да ги балансираме можностите на CNC обработката и оптимизираните дизајни на делови. Постојат неколку критични размислувања во процесот на дизајнирање CNC за нашиот процес на мелење и вртење, што ќе го забрза времето на производниот циклус и… Прочитај повеќе

Упатство за дизајнирање на вбризгување

Со цел да се гарантира квалитетот на финалниот производ и повторливоста во процесот на вбризгување, треба да разгледаме неколку фактори во дизајнирањето на калапи со инјектирање. Постојат одредени упатства за дизајн за да се добие целосна корист од обликувањето со инјектирање. Во овој блог, ги наведуваме заедничките… Прочитај повеќе

Совети за намалување на трошоците за вбризгување

Има многу двигатели на трошоците во обликувањето со вбризгување, со цел да ги намалиме крајните трошоци на вашите проекти, ги анализираме главните фактори во обликувањето со вбризгување и сумираме некои активни совети за дизајн во процесот на дизајнирање делови. Двигатели на трошоци Главниот трошок… Прочитај повеќе

Оптимални параметри на школка и полнење за FDM

Вовед Повеќето делови од FDM не се целосно цврсти, тоа ќе ги намали вкупните количини на материјали и времето за печатење, што конечно ќе резултира со економични трошоци за печатење. Со цел да се оптимизира процесот на печатење FDM, цврстите школки и додавањето со полнење ќе играат… Прочитај повеќе

Споредба на FDM материјали

Бидејќи новите материјали брзо се појавуваат на пазарот на 3D печатење, тешко е да се избере најдобриот соодветен материјал за одредени предмети. Во FDM, PLA и ABS се два главни полимери во примена, додека новите полимери сè уште играат главна улога во… Прочитај повеќе

Геометриски ограничувања во 3D печатење

Вовед Во процесот на 3D печатење, треба да ги земеме предвид големината и геометриските ограничувања во производниот процес и да одредиме дали 3D моделите се погодни за технологијата за 3D печатење. Овие размислувања се широко применети за секој CAD дизајн, од основни механички делови до сложени… Прочитај повеќе

Упатство за дизајн на MJF

Вовед MJF е една од најпрецизните технологии за 3D печатење за производство на делови со високи детали. Може да понуди целосни бои и мулти-материјали со мазна завршна површина. Ова е широко користено за реални прототипови и модели, но не се користи за функционални апликации во… Прочитај повеќе

Упатство за дизајнирање на врзиво

Вовед Binder Jetting има повеќекратни способности за разновидно производство на функционални метални делови, прототипови во целосна боја, фигурини и големо леење песок. Ќе ја претставиме механиката, карактеристиките и клучните придобивки од Binder Jetting. Процес на сврзувачки џетинг Binder Jetting создава делови со лепило слој по слој… Прочитај повеќе

Што вклучува прецизната обработка

Прецизната обработка е еден вид процес на обработка што користи машина за обработка за да ја промени димензијата и својствата на работното парче. Според температурата во која е обработеното работно парче, прецизната обработка може да се подели на ладна и топла обработка. Општо земено, ако ... Прочитај повеќе

Употреба на CNC машина за обработка

Со развојот на технологијата, барањата за машини стануваат попрецизни и покомплексни. А ажурирањето на производите станува побрзо, тие прават барањата на машинските алати да бидат прецизност и ефикасност, а исто така и универзалност и флексибилност. CNC обработка… Прочитај повеќе

Брзи прототип услуги

Безбедна работа за CNC обработка

Има неколку точки што треба да се обрне внимание при CNC обработката за да се обезбеди безбедно работење. 1. Поставувањето на координатите и компензацијата на секачот треба да бидат точни Кога ќе го стартувате центарот за обработка на CNC, прво треба да поставиме референтна точка за машината. Координатата за ... Прочитај повеќе

Карактеристики на CNC обработка

CNC обработката се користи се повеќе и повеќе за прецизно и сложено производство на компоненти. Тогаш, какви карактеристики има CNC обработката? 1. Висока приспособливост. Користење на CNC машина за производство на различни компоненти секогаш се одлучува од различна програма. Не треба да се произведува и менува… Прочитај повеќе

Што може да направи 3Д печатењето?

3D печатењето е еден вид брзо производство на прототип. Заснован на дигитален 3D модел, користејќи материјал за врзување како што е метал во прав или пластика, печати слој по слој за да се конструира производ. 3D печатењето секогаш функционира преку дигитална техника… Прочитај повеќе

Пет најдобри бесплатни CAD софтвер

CAD софтверот е важна алатка за професионални архитекти, инженери, аниматори и графички дизајнери. Потребно е многу вежбање и вештина. Ако ви треба бесплатен CAD софтвер или алатки за 3D моделирање, но не сте сигурни која е вистинската… Прочитај повеќе

Што е CNC обработка

CNC обработката е производствен процес во кој се применува програмиран компјутерски софтвер за контрола на фабричките алати и движењето на машините на производствен начин. Во овој процес може да се контролира опсегот на сложени машини од брусилки, стругови, мелници до рутери. Со CNC марширање, еден сет од… Прочитај повеќе

CNC обработка наспроти 3D печатење

CNC обработката е најчестата технологија на производство со субтрактивно, таа започнува со цврст блок суровини и користи разни остри ротирачки и сечење алатки за отстранување на материјалот, со цел да се постигне потребната финална форма со висока толеранција. CNC обработка… Прочитај повеќе

Дизајн и развој на тела и сложувалки за адаптивна CNC обработка

Уредите и сложувалките често помагаат како клучни алатки за производство на производствени подови кои можат да помогнат да се изедначи склопувањето на делови, да се направат ефективни мерки на работниот процес, да се подобри севкупниот квалитет на склопување, да се намалат трошоците за производство и да се автоматизира работата. Овој блог пост дискутира за дизајнот… Прочитај повеќе

Оптимизирање за обработка со голем волумен

Во Runsom, нашата услуга за обработка на CNC се разликува од традиционалниот производствен процес. Нашиот професионален процес е автоматска од CAD анализа до планирање на алатки и дигитални инспекции. Оваа автоматизација ја зголемува нашата производна ефикасност. Можете да ја искористите оваа брзина за да планирате да… Прочитај повеќе

10 класични дизајни со завртки против олабавување за вашата колекција!

Во механичката опрема, лабавата врска со завртките може да предизвика пад на завртката и големи безбедносни опасности, или лабавата завртка и намалената сила на претходно затегнување може да предизвикаат замор на завртките и да го скратат животниот век на завртката. Затоа, соодветно… Прочитај повеќе

Дизајн на навој во CNC обработка

Конците во вашите делови некогаш може да го елиминираат конечниот процес на склопување, за да произведеме прецизни нишки, треба да следиме многу правила за дизајнирање на конец. Покрај тоа, овие карактеристики имаат дополнителни размислувања и внимателна работа за да се гарантира финалното производство… Прочитај повеќе

Што е вбризгување

Injection Molding е рентабилна технологија за производство за идентични пластични делови со висока толеранција при масовно производство. Во процесот на вбризгување, полимерните гранули ќе се стопат и ќе се инјектираат во калапи под притисок, течната пластика ќе се олади, зацврсти и конечно ќе се исфрли… Прочитај повеќе

Предности на 3D печатење

3D печатењето е напредна технологија за производство на сложени делови, може да создава делови слој по слој одеднаш. Овој метод има различни предности во однос на традиционалните производствени техники како CNC обработка, обликување со инјектирање или леење. Иако 3D печатењето не може да го замени… Прочитај повеќе

Дали сте загрижени за разбирање на деталните механички цртежи?

1. Концепт на приказ на пресек Да претпоставиме дека дел е исечен за да се изложи рамнината за сечење на пресекот, делот помеѓу набљудувачот и рамнината за сечење е отстранет, а фигурата добиена со проектирање на остатокот на проекцијата ... Прочитај повеќе

Видови на процес на лиење

10 Различни видови на процес на лиење

Што е кастинг? Лиење е производствен процес во кој течен метал се истура во шуплината на мувла со одредена форма или големина. Процесот на производство обично вклучува чекање течниот метал да се повика и да се зацврсти пред… Прочитај повеќе

PLA наспроти ABS

Вовед PLA и ABS се најчестите материјали за FDM, и двата материјали се термопластични, тие можат да бидат мека и модифицирана состојба откако ќе се загреат, а потоа се враќаат во цврста состојба откако ќе се изладат. Во процесот на FDM, овие две… Прочитај повеќе

Прилагодени електронски куќишта: Сè што треба да знаете за неговата употреба и предности

Вие сте дизајнер на електронски гаџети. Значи мора да сте навикнати на тешкотии. Во секој случај, дали некогаш сте се соочиле со безнадежно сценарио? Исто така, честопати може да ве фати старата дилема „стандард наспроти обичај“; љубезен… Прочитај повеќе

Дизајн на авион: проширување на визијата (I дел)

Дозволете ни да разговараме за текот на циклусот на модерниот дизајн на авиони и да дадеме пример за тоа како да се користат услугите на производителот на прототип за тестирање на прототипови. Категорија историја на мислата: прототип на индустриски дизајн Функционални слики на производители на прототипови за… Прочитај повеќе

Избор на облога на алатот за да се подобри животниот век на алатот при обработката

Намерата зад споделувањето на овој напис е да се разговара за избор на облоги на алатки за подобрување на нивниот животен век во CNC обработката. Главно, ќе добијат одговор на четири прашања: што е технологија за обложување на површината на алатот, кои се придобивките од обложувањето на алатот, кои се… Прочитај повеќе

Често поставувани прашања (ЧПП) за машини и обработка на калапи

Дефинирај цртање? Тоа прецизно ги опишува обликот, големината и техничките барања на објектот. Дефинирајте ја проекција? Пристапот во кој збир на зраци се пренесуваат низ објект на веќе позната рамнина се нарекува проекција. Дефинирај секвен приказ? Е … Прочитај повеќе

Врвни претпријатија за машински алати во Јапонија

Јапонија е трета најиновативна земја во целиот свет по САД и Германија. Има огромен придонес во унапредувањето на машинските алати, индустријализацијата и производството. Во 1889 година, за прв пат беше основана индустријата Икебукуро Iron Works,… Прочитај повеќе

Обработка на алуминиум: убедлив водич

Алуминиумот е најкористениот CNC материјал во машинската продавница. Широко се користи за развој на различни индустриски производи преку производство и прототипирање. Во врска со тоа, овој водич ќе покаже некои од општите карактеристики на обработката на алуминиум. Покрај тоа, доколку сте… Прочитај повеќе

Споредба на MJF наспроти SLS

MultiJet Fusion (MJF) и селективно ласерско синтерување (SLS) се две индустриски технологии за 3D печатење, и двете припаѓаат на фузија на полимери во прав. Во овие два процеса на печатење, сите делови се произведуваат со термичко спојување или синтерување на честички од полимерен прав слој по слој. Суровата… Прочитај повеќе

Како деловите за мотоцикли обработени со CNC можат да направат вашиот велосипед да изгледа уште поладен?

Поради специфични причини, мотоциклите се претпочитаат пред автомобилите. Некои може да вклучуваат дека мотоциклите нудат подобар изглед и широки опции за прилагодување. Вообичаено, се израмнува дека индивидуализацијата на велосипедот е невозможна освен ако немате искуство или длабинско знаење за ова. … Прочитај повеќе

Сè за обработка на метали

Ако припаѓате на преработувачката индустрија, треба да бидете свесни за современите технологии што се користат во производните процеси и обработката на метали. Се изведува за развој на различни индустриски делови во широк опсег со екстремна прецизност и точност. Со… Прочитај повеќе

Ајде да разговараме за видовите запчаници

Запчаникот е една од компонентите што има огромна употреба речиси во сите видови машини. Овде, во оваа статија, ќе разговараме за брзините и нивните различни типови. Значи, да продолжиме. Што е Gear? Ние… Прочитај повеќе

Изберете Совршена технологија за 3D печатење

Вовед 3D печатењето е општиот тим на повеќекратни процеси, секоја технологија има свои предности и ограничувања, така што секој процес на 3D печатење е посоодветен за специјални апликации од другите. Ќе примениме некои пристапи кои ќе ви помогнат да го изберете совршениот начин. Ние ќе … Прочитај повеќе

Димензионална точност на 3D печатење

Вовед Ќе обезбедиме димензионална точност како метод за споредба на различни технологии за 3D печатење. Секоја технологија има свои силни и слаби страни, но клучните фактори за одредување на точноста на деловите се следниве: Дизајн: Точноста на деловите во голема мера зависи од дизајнирањето. … Прочитај повеќе

3D печатење метални делови

Ефтино производство на метални делови со 3D печатење

Вовед Металните делови секогаш се произведуваат со технологија на инвестициско лиење, меѓутоа, постои проблем со трошоците за обликување. Со цел да произведеме големи метални делови со многу ниска цена, ние ја применуваме технологијата FDM за да создадеме шаблони што можат да се кастат, кои не можат да се создадат од… Прочитај повеќе

CNC обработка: Сè што треба да знаете

CNC обработката е вообичаена работа во сегашната производствена индустрија. Ако дојдовте да го прочитате ова, веројатно веќе знаете што е CNC обработка, но можеби ќе сакате да дознаете повеќе за овој производствен процес. Затоа, продолжете да читате додека ние… Прочитај повеќе

Како да се контролираат остри рабови и шуплини на лим делови од лифт SS?

Деловите од лим ќе имаат различни нивоа на остри рабови и бруси во текот на процесот на производство. Овие бруси и остри рабови што надминуваат одредена граница ќе влијаат на бројни аспекти, вклучувајќи го производството на производите, квалитетот, транспортот, изгледот и перформансите. Тие можат … Прочитај повеќе

Ајде да разговараме за различните видови на процес на површинска обработка

Можеби не сте свесни за процесот на површинска обработка со кој ќе се поврземе во оваа статија. Значи, еве 21 процес на површинска обработка: 1. Оксидација со микро лак Микролачната оксидација е добро позната како микро-плазма оксидација која вклучува… Прочитај повеќе

CNC обработка: Сè што треба да знаете II

CNC-оската на обработката CNC-оската за обработка е една од многуте оски на кои може да работи машината за компјутерска нумеричка контрола. За подобро разбирање, запомнете дека CNC машината врши различни операции на сечење на работното парче врз основа на… Прочитај повеќе

Разлика помеѓу хромирање, цинкување и никел

Процесот на галванизација е широко прифатен во индустрискиот дизајн. По овие линии, прво и основно, треба да разбереме што е галванизација. Во суштина, галванизацијата се однесува на методот на позлата на тенок слој од различни метали/легури на површини на одредени метали. Вообичаено,… Прочитај повеќе

Хемиска обработка

Вовед Нетрадиционалните производствени процеси се дефинирани како група на процеси кои го отстрануваат вишокот материјал со различни техники кои вклучуваат механичка, топлинска, електрична или хемиска енергија или комбинации на овие енергии, но не користат остри алатки за сечење како што му треба… Прочитај повеќе

Алуминиумска легура 6061 Технички податоци

Опис на легура Генерално се избира онаму каде што е потребно заварување или лемење или поради неговата висока отпорност на корозија при сите темпераменти. Формливоста е одлична во темпераментот О и добра во темпераментот Т4. Обработката е потешка во споредба со другите легури за обработка. … Прочитај повеќе

Цитат за обработка на CNC со 5 оски

CNC обработка со 5 оски

Runsom обезбедува напредна CNC обработка со 5 оски за клиентите ширум светот, што значително го поттикнува нашиот капацитет за обработка со различни форми и големини. Штом вашиот проект ќе има потреба од CNC услуга, нема сомнение дека CNC обработката со 5 оски ќе биде најсоодветното решение за… Прочитај повеќе

Изберете Совршен CNC материјал

CNC обработката е во состојба да произведува производи од кој било метал или пластика. Неговата широка примена на достапни материјали го прави совршениот избор е процес на предизвик. Ќе ги споредиме повеќето CNC материјали во однос на механичките и термичките својства, цената… Прочитај повеќе

Вовед во CNC обработка

CNC обработката е широко применета за субтрактивен производствен процес. Во CNC обработката, суровините се отстрануваат од резервите на цврсти материјали со различни алатки за сечење, со цел да се создадат завршни делови со дизајнирани геометрии во CAD датотеките. Овие CNC материјали вклучуваат… Прочитај повеќе

Површински завршетоци за CNC обработка

CNC обработката е исплатлив начин за производство на делови со тесна толеранција со фини геометриски детали од различни метални или пластични материјали. Во процесот на CNC обработка, мали траги од алатот ќе бидат оставени на видлива површина, за ова се потребни методи на пост-обработка и завршна обработка за да се… Прочитај повеќе

Термичка обработка за делови обработени со ЦНЦ

Термичката обработка се применува на повеќето метални легури, со цел драстично да се подобрат клучните физички својства како цврстина, цврстина и обработливост. Овие подобрувања се должат на модификациите на микроструктурата на материјалите и хемискиот состав на површината. Овие третмани вклучувајќи легури за загревање на екстремни температури… Прочитај повеќе

Технички цртеж за CNC обработка

Современиот CNC-систем за обработка е способен да ја интерпретира геометријата на делови директно од 3D CAD дизајн датотеки. Иако техничките цртежи не се неопходни за барање понуда, тие сепак се многу важни и широко користени во индустријата, со цел да се подобри комуникацијата на техничките… Прочитај повеќе

Совети за брзо прототипирање

Брзиот прототип може да ви помогне да го тестирате изгледот, квалитетот и перформансите на вашиот дизајн. Можете да го диверзифицирате изборот на материјали и да го процените вашиот потенцијален пазар без да имате голема инвестиција во време и пари. Откако ќе бидете задоволни со прототипот и… Прочитај повеќе

Дизајн на авиони: проширување на хоризонтите (Дел II)

Во оваа статија ќе разговараме за текот на циклусот на модерен дизајн на авиони и ќе користиме пример за тоа како да ги користиме услугите на производителот на прототип за тестирање на прототипот. Прекумерна употреба на компјутерска моќ… Прочитај повеќе

Материјали за вбризгување

Калапот со инјектирање е погоден за широк спектар на пластика. Како и во Runsom, обезбедуваме различни материјали со клучни карактеристики за вашите специјални проекти за калапи со инјектирање. Дополнително, ви служиме и со стандардни завршетоци на површините за различни делови со вбризгување. … Прочитај повеќе

Вреди да ги соберете причините и мерките на претпазливост за шест вообичаени дефекти на кастингот!

I. Порозност на гасот (дупки, отвори за задушување и воздушни џебови) Карактеристики: Порите се наоѓаат на површината или внатрешноста на лиењето и тие се тркалезни, овални или неправилни. Понекогаш, неколку пори формираат група на воздушни дупки, а порите на… Прочитај повеќе

Премази за конверзија за метални и пластични делови

Без разлика кој е, тие не сакаат да откријат дека нивните производи имаат нерамномерен и нечист корозивен слој при дизајнирање и креирање производи. Но, сите знаеме дека металите ќе рѓосуваат кога ќе се придржуваат кон природната средина. Иако оваа… Прочитај повеќе

Обработка на пост за SLS делови

Вовед SLS деловите имаат висока точност и добра цврстина, што секогаш се применува за функционални делови. Меѓутоа, поради природната фузија на прав во SLS, SLS деловите обично имаат прашкаста и зрнеста завршна површина. Значи, техниките за постобработка… Прочитај повеќе

Обработка на пост за FDM делови

FDM е најсоодветен за исплатливи прототипови со кратко време на производство. Бидејќи линиите на слоеви секогаш се присутни на FDM деловите, пост-обработката се применува за да се добие мазна површина. Овој процес исто така може да ја зголеми јачината и да го ублажи анизотропното однесување на FDM деловите. … Прочитај повеќе

Обработка на пост за SLA делови

SLA може да произведе многу фини детали и карактеристики од 0,3 mm. Оваа технологија секогаш произведува многу мали делови и бара ориентација под агол. За ова се потребни потпорни структури за прицврстување на површината на деловите, оставање траги на површината и… Прочитај повеќе

Поддршка во 3D печатење

Во процесот на 3D печатење, сите делови се произведуваат слој по слој. Поради спецификите на 3D технологијата и сложеноста на 3D делови, потребни се структури за поддршка. Откако ќе размислиме која технологија да ја примениме, од клучно значење е да се разгледаат структурите за поддршка со конечни… Прочитај повеќе

SLA материјал

Вовед Стерео-литографијата (SLA) може да произведува пластични делови со висока резолуција, висока точност, фини детали, мазни површини. Бидејќи постојат различни смоли за SLA, таа има широка примена во различни индустрии. Стандардните смоли се применуваат за општо прототипирање. Инженерски смоли… Прочитај повеќе

Вовед за врзување

Што е Binder Jetting Binder Jetting е професионален процес на производство на адитиви, во овој процес, материјалите за врзување се депонираат на креветот во прав селективно, со цел да се поврзат овие површини во прав заедно и да формираат цврст слој одеднаш. … Прочитај повеќе

Зошто тоа би било разлика во боја помеѓу дупчалките?

Обработката со дупки е составен дел од механичкиот процес кој сочинува околу 1/5 од вкупниот процес на CNC обработка, додека дупчењето отпаѓа на 30% од целиот процес. Кога станува збор за купување на дупчалката, има… Прочитај повеќе

Различни типови на техники за површинска обработка

Текстурата има огромно влијание врз физичкиот изглед на производот; бидејќи различна ќе биде текстурата, променет ќе биде изгледот и чувството на тој производ. По истата линија, дозволете ни да погледнеме во петнаесет имплементација на текстура или… Прочитај повеќе

Како да се контролираат остри рабови и шуплини на лим делови од лифт SS?

Деловите од лим ќе имаат различни нивоа на остри рабови и бруси во текот на процесот на производство. Овие бруси и остри рабови што надминуваат одредена граница ќе влијаат на бројни аспекти, вклучувајќи го производството на производите, квалитетот, транспортот, изгледот и перформансите. Тие можат … Прочитај повеќе