Совети за дизајн

Дома » Ресурс » совети за дизајн
капак за багажник

Навлаки за багажници

Прилагодени капаци за багажници се достапни додека пополнувате RFQ.

Јачина на израмнувачка единечна спојка

Сингл за јачина на израмнување

Единечните спојки со јачина на израмнување дизајнирани од Runsom се идеални за примена на екстремен вртежен момент со подобрени механички својства и производствени процеси, со што се зголемува јачината и работниот век на овие споеви. Слично на серијата со висока јачина, тие имаат… Прочитај повеќе

Зглобови со иглички лежишта со вкрстен тип

Вкрстен игла-тип, не'рѓосувачки

Спојниците од нерѓосувачки челик со вкрстени игли се високопрецизни универзални споеви кои се користат во санитарни или корозивни средини. Тие задржуваат минимална реакција во подолги периоди. Имаат валчести лежишта за намалување на триењето и продолжување на животниот век при континуирани операции и високи вртежи во минута. Спецификации на карактеристики… Прочитај повеќе

Толеранција на CNC обработка

Толеранции на CNC обработка: вообичаени типови и фактори што треба да се земат предвид

Степените на точност што може да се постигнат со CNC машините се исклучително високи. Одредени машини имаат способност да постигнат точност до +/-0,0025 mm. Мелењето компонента на CNC машина со најголема точност бара значителна… Прочитај повеќе

Избор од шест степени на челик за CNC обработка

Резиме на шест главни степени на челик

Механичко својство 1018 4130 4140 1045 1215 4340 Јакост на истегнување, издашност (MPa) 310 460 655 450 415 470 Модул на смолкнување (GPa) 78 80 80 270000000. Прочитај повеќе

Избор од три степени на титаниум за CNC обработка

Резиме на трите главни степени на титаниум

Механички имот Титаниум Одделение 1 Титаниум Одделение 2 Титаниум Одделение 5 | 3,7164 | Ti6Al4V Крајна цврстина на истегнување 240 MPa 344 – 420 MPa 950 MPa Јачина на истегнување 170 – 310 MPa 275 – 410 MPa 880 MPa Јанг-модул (модул… Прочитај повеќе

Главните оценки на нерѓосувачки челик достапни во Runsom

Резиме на шест главни степени на нерѓосувачки челик

303 304 316 416 17-4PH 15-5 Крајна јакост на истегнување 528 – 639 MPa 480 – 620 MPa 480 – 620 MPa 741 – 1400 MPa 896 – 990 MPa 890 MPa 890 MPa 890 – EL35 Прочитај повеќе

Избор од четири степени на месинг за CNC обработка

Резиме на четири главни оценки на месинг

Mechanical Property C230 C260 C360 C353 Tensile strength 40-85.6 ksi 62 kpsi 58 kpsi 49-85 kpsi Modulus of Elasticity 15,900 ksi 16,000 ksi 14,000 ksi 15,200 ksi Elongation at break 5% 23% 53% 52 % Hardness(per Rockwell scale) B77 B77 B35 B65 … Прочитај повеќе

Избор од шест степени на алуминиум за CNC обработка

Резиме на шест главни степени на алуминиум

Механички имот 6061 6082 6063 7075 2024 5052 крајна јачина на затегнување 310 MPa 140-340 MPa 110-300 MPa 434-580 MPa 200-540 MPa 190-320 MPa издолжување на Break 17% 6.3-18% 12 22% Модул на еластичност 68,9 GPa 69-71 GPa… Прочитај повеќе

Добијте понуда за изработка на лим

Споредба на различни процеси на прототипирање

Процес CNC обработка 3D печатење Калапи со вбризгување Леење матрица Лиење лим Предности • Тесна толеранција • Висок квалитет • Сложена геометрија • Висок отпор • Приспособливост • Висока повторливост • Речиси нето финални форми Масовно производство на тенки, сложени обликувани производи • Лесно правете XL делови • Широк опсег на процеси на формирање Недостатоци •Сурови… Прочитај повеќе

Пасивација на нерѓосувачки челик

Пасивација на делови од нерѓосувачки челик

Често, има некои прашања кои често ги поставуваат машинските продавници и производителите на различни делови од материјали, вклучувајќи нерѓосувачки челик, титаниум и тантал. Овие вклучуваат прашања како што се „што е пасивација“, „како функционира пасивноста“ и „како да се пасивира нерѓосувачкиот челик… Прочитај повеќе

Индустриско 3Д печатење за производство на делови

3D печатењето е меѓу водечките производствени процеси, исто така познат како процес на адитиви, парадокс на CNC обработката, субтрактивен процес. Откако го задржа стереотипот да се биде само „прототип“, индустриското 3Д печатење се појави како правилно производство… Прочитај повеќе

Водич за дизајн на CNC машинска обработка

Дефиниција за CNC обработка Општо земено, обработката со компјутерска нумеричка контрола (CNC) е техника на производство со дедукција која произведува готови делови со отстранување на слоеви од цврсти блокови наречени празни места. ЦПУ мелење, еден од главните типови на CNC обработка, со помош на алат за сечење… Прочитај повеќе

Совети за дизајн за минимизирање на трошоците за CNC обработка

Откако ќе пребарувате за прототип обработен со ЦПУ или ќе го подготвите вашето производство на делови со голем обем, едно важно прашање што треба да го земете во предвид е цената на производството на делови со ЦПУ. Нема сомнение дека ЦПУ дизајнот е критичниот фактор што влијае на крајната цена… Прочитај повеќе

3D печатење Дизајн Разгледување

Различни процеси на 3D печатење се различни во можностите и ограничувањата на дизајнот, но постојат исти клучни размислувања за дизајн на сите процеси на 3D печатење. Ако сте го завршиле вашето 3D дизајнирање и моделирање, чувајте ги овие информации графички за брзо упатување. … Прочитај повеќе

Упатство за дизајн на SLS

Селективно ласерско синтерување (SLS) е соодветна технологија за производство за функционални производи со сложени геометрии. Има помалку ограничувања во дизајнот од другите технологии за 3D печатење. Покрај тоа, оваа технологија е погодна и за сериско производство. Ќе ги претставиме предностите на… Прочитај повеќе

Упатство за дизајн на SLA

Стереолитографијата (SLA) е процес на 3D печатење со фотополимерна смола зацврстена со ласерски систем. Најпогоден е за мали делови со фини детали и висока толеранција. Ќе воведеме процес на печатење SLA, предности и ограничувања на SLA, и конечно SLA дизајн… Прочитај повеќе

Упатство за дизајн на FDM

Вовед FDM (Fused Deposition Modeling) Технологијата за 3D печатење е најприфатливиот метод за брзо и евтино прототипирање. Нејзините производи се погодни за различни апликации, вклучително и функционални делови како куќиште. Меѓутоа, за да го гарантираме квалитетот на FDM деловите, треба да… Прочитај повеќе

Упатство за дизајн на DMLS

DMLS е брз производствен процес, бидејќи деловите од метални адитиви се применуваат во различни индустриски области. Неговата голема слобода на дизајнот, поедноставување на компонентите и консолидација се најпогодни за производство на делови по нарачка или среден волумен. Процес на печатење DMLS DMLS е… Прочитај повеќе

Контрола на комплексни карактеристики во CNC обработката

Како брз развој на CNC обработката, CNC машините имаат поголеми производствени способности секоја година. Алатите за сечење со ЦПУ можат да мелат различни форми и да дупчат радијална дупка во процесот на еднократна работа, што е нормално бара посебно дупчење и глодање. Како што повеќето… Прочитај повеќе

Избегнувајте грешки во дизајнот на CNC

Откако ќе ја поставите вашата CAD-датотека на нашиот систем за цитати, нашиот инженерски чај ќе го анализира нашиот дизајн и ќе ви го обезбеди најисплатливото решение. Бидејќи CNC обработката има способност да произведува различни геометриски делови, сè уште има некои критични елементи што треба да ги… Прочитај повеќе

Совети за оптимизирање на CNC дизајн

Оптимизирајте го дизајнот на ЦПУ

За да гарантираме брз и исплатлив процес на производство на прототипи и производни делови, треба да ги балансираме можностите на CNC обработката и оптимизираните дизајни на делови. Постојат неколку критични размислувања во процесот на дизајнирање CNC за нашиот процес на мелење и вртење, што ќе го забрза времето на производниот циклус и… Прочитај повеќе

Упатство за дизајнирање на вбризгување

Со цел да се гарантира квалитетот на финалниот производ и повторливоста во процесот на вбризгување, треба да разгледаме неколку фактори во дизајнирањето на калапи со инјектирање. Постојат одредени упатства за дизајн за да се добие целосна корист од обликувањето со инјектирање. Во овој блог, ги наведуваме заедничките… Прочитај повеќе

Совети за намалување на трошоците за вбризгување

Има многу двигатели на трошоците во обликувањето со вбризгување, со цел да ги намалиме крајните трошоци на вашите проекти, ги анализираме главните фактори во обликувањето со вбризгување и сумираме некои активни совети за дизајн во процесот на дизајнирање делови. Двигатели на трошоци Главниот трошок… Прочитај повеќе

Оптимални параметри на школка и полнење за FDM

Вовед Повеќето делови од FDM не се целосно цврсти, тоа ќе ги намали вкупните количини на материјали и времето за печатење, што конечно ќе резултира со економични трошоци за печатење. Со цел да се оптимизира процесот на печатење FDM, цврстите школки и додавањето со полнење ќе играат… Прочитај повеќе

Споредба на FDM материјали

Бидејќи новите материјали брзо се појавуваат на пазарот на 3D печатење, тешко е да се избере најдобриот соодветен материјал за одредени предмети. Во FDM, PLA и ABS се два главни полимери во примена, додека новите полимери сè уште играат главна улога во… Прочитај повеќе

Геометриски ограничувања во 3D печатење

Вовед Во процесот на 3D печатење, треба да ги земеме предвид големината и геометриските ограничувања во производниот процес и да одредиме дали 3D моделите се погодни за технологијата за 3D печатење. Овие размислувања се широко применети за секој CAD дизајн, од основни механички делови до сложени… Прочитај повеќе

Упатство за дизајн на MJF

Вовед MJF е една од најпрецизните технологии за 3D печатење за производство на делови со високи детали. Може да понуди целосни бои и мулти-материјали со мазна завршна површина. Ова е широко користено за реални прототипови и модели, но не се користи за функционални апликации во… Прочитај повеќе

Упатство за дизајнирање на врзиво

Вовед Binder Jetting има повеќекратни способности за разновидно производство на функционални метални делови, прототипови во целосна боја, фигурини и големо леење песок. Ќе ја претставиме механиката, карактеристиките и клучните придобивки од Binder Jetting. Процес на сврзувачки џетинг Binder Jetting создава делови со лепило слој по слој… Прочитај повеќе