Ресурси

Дома » Ресурс
симболи за инженерско цртање

Кратенки и симболи за инженерско цртање и CNC обработка

Кратенки за инженерски цртежи се збир на стандардизирани симболи и кратенки кои се користат на инженерските цртежи за да претставуваат вообичаени термини и фрази. Симболите и кратенките претставуваат различни компоненти, процеси и мерења кои се користат во инженерскиот дизајн. Кратенките се користат за намалување на… Прочитај повеќе

Основен водич за голема CNC обработка

Микромашината бара високо ниво на вештина и експертиза, не исклучувајќи ја CNC обработката на големи компоненти на кои им е потребна специјализирана опрема доволно голема за обработка на големи продукции. Сепак, големата CNC обработка можеби не е јасен процес. Има многу работи кои треба да се земат предвид… Прочитај повеќе

Својства на дрво за CNC обработка

Основен водич за својства на дрво за CNC обработка

CNC обработката може да се користи за производство на широк спектар на производи, вклучувајќи ги и оние направени од дрво. Во CNC обработка на дрво, блок од дрво се става во CNC машина и алатка (како рутер или… Прочитај повеќе

машини за дупчење

10 различни типови на машини за дупчење

Машината за дупчење е незаменлива опрема во машинската работилница чија важност е еднаква на струговите. Овој тип на машина има висока разновидност, првенствено дизајнирана за дупчење дупки и многу други операции со соодветни алатки. Ајде да научиме за… Прочитај повеќе

Материјали за преливање

Водич за процес на преливање и компатибилност на материјалот преку калапи

Прелистувањето е производствен процес кој вклучува обликување со вбризгување на еден материјал преку друг. Бидејќи материјалите вклучени во прекумерното обликување мора да се спојат заедно, пластиката мора да биде компатибилна една со друга. Компатибилноста на материјалите произлегува од хемиската компатибилност, што е… Прочитај повеќе

Топ 12 челици за CNC обработка

Има многу легирани челици кои треба да ги земете предвид за вашиот проект, но за да ви помогнеме да го направите вистинскиот избор, ги составивме најдобрите 12 челици достапни за CNC обработка. Овие вообичаени челици наведени во табелата подолу, сите покажуваат умерено… Прочитај повеќе

Табела со големина на завртки

Табела со големина на завртки

Завртките се важен прицврстувач, често собрани заедно со навртки. Користењето на завртки со правилна големина е од клучно значење за работата на различна опрема и машини. Овде, ќе видиме целосен водич за завртки што ги опфаќа дефинициите, видовите, големината и… Прочитај повеќе

јачина на метал

Табела за јачина на метал

Јачината на металот е важен фактор за одредување на неговата соодветност за одредена примена. Посилните метали може да се користат во структурни апликации, како што се изградбата на згради, мостови и друга инфраструктура, каде што се подложени ... Прочитај повеќе

метална занитвам

Табела за должина на нитни и дупчиња

Големината на занитвам се однесува на дијаметарот на стеблото, или телото, на занитвам. Навртките се прицврстувачи кои се користат за спојување на две или повеќе парчиња материјал со вметнување на мазна, цилиндрична оска низ дупките во материјалите… Прочитај повеќе

Како работат машинските завртки

Како работат машинските завртки: суштината на темата

Што е првото нешто што ви паѓа на ум кога размислувате за прицврстувачите? Најверојатно, тоа е завртка. Тие станаа универзален симбол за сврзувачки елементи поради нивните карактеристични спирални гребени. Надворешниот навој на завртките им помага… Прочитај повеќе

CNC обработка бакар

Резиме на две главни степени на бакар

Механички својства Бакар C110 Бакар C101 Крајна цврстина на истегнување 220 – 230 MPa 310 – 380 MPa Јачина на попуштање 69 – 140 MPa 185 – 340 MPa Јанг модул (модул на еластичност) 115 – GPang 312 Прочитај повеќе

CNC обработка со 5 оски

Разликата помеѓу истовремената обработка со 5 оски и 3+2 оски

X-оската, Y-оската и Z-оската се користат во традиционалната обработка повеќе од еден век. Овој метод на отстранување материјал сè уште е широко користен во мелничката индустрија. Често се смета за најефикасен. Сепак, машинерите имаат… Прочитај повеќе

Табела со мерач на лим

Табела со мерач на лим

Табелите за мерач на лим обично ја наведуваат големината на мерачот и соодветната дебелина на лимот во инчи или милиметри. Тие често се користат од фабрикувачи, производители и инженери кога ја специфицираат големината на лимот за проект. … Прочитај повеќе

Табела со големина на нокти

Табела со големина на нокти

Стандардните големини на ноктите се однесуваат на димензиите на ноктите, вклучувајќи ја нивната должина и дијаметар. Големината на шајката обично се изразува во инчи или милиметри и се одредува според специфичната апликација и материјалите што се прицврстуваат. Во … Прочитај повеќе

Табела со големини на нишки

Табела со големини на конец за завртки

Големината на конецот се однесува на дијаметарот и чекорот (растојанието помеѓу навоите) на навојот за завртка. Во метричкиот систем, големината на конецот се одредува со комбинација на дијаметарот на конецот (во милиметри) и чекорот (во милиметри). На пример, еден… Прочитај повеќе

термопластика наспроти терморегулатори

Разлика помеѓу термосет и термопластика

Термопластиката и терморегулаторот се два главни вида полимери кои се користат во калапи со инјектирање на пластика, од кои и двете се неопходни во производството на неколку вообичаени предмети. Дефинициите и предностите на овие две категории материјали ќе ви помогнат да го изберете… Прочитај повеќе

Швајцарски машини за завртки

Видови, придобивки и апликации на швајцарска машина за завртки

Автоматска машина за струг е она што е познато како швајцарска машина за завртки. Тој е способен за производство на прецизно свртени компоненти со голем волумен на прецизен и ефикасен начин. Во овој пост, ќе разговараме за многуте придобивки што ги нуди во… Прочитај повеќе

шилеста против филе

Филе против Шамфер: Што треба да знаете

Повеќето луѓе ја земаат предвид геометриската разлика помеѓу филе и шмек кога ја прават оваа споредба. Сепак, двата поима не се толку лесно дефинирани. Што е Chamfer? Обвивка е аголен или наведнат агол или раб често… Прочитај повеќе

Дупки со навој наспроти дупки со допрени

Важно е да се има предвид потребата од сврзувачки елементи додека се развиваат механички склопови. Нормална практика е да се користат сврзувачки елементи како што се завртки и завртки за прицврстување на дополнителните делови заедно. На таквите сврзувачки елементи често им е потребна веќе постоечка дупка помеѓу двете… Прочитај повеќе

CNC ласерски секач

CNC ласерски секач: Што треба да знаете

Ласерската CNC машина за сечење, ака машина за ласерско CNC гравирање, која е машина со висока прецизност CNC, сигурно ќе се искачи со напредокот во технологијата. Зголемувањето на производствениот капацитет и автоматизацијата на работилниците се резултат на појавата на ласерската CNC автоматизација. … Прочитај повеќе

G-Code и M-Code се користат во CNC обработка

Преглед на G-Code и M-Code кои се користат во CNC обработката

ЦПУ машините, кои користат компјутерска нумеричка контрола, се меѓу најпрецизните и најпопуларните машински алатки достапни денес. Тие користат компјутерски програми како што се Г-код и М-кодови за производство на компоненти без човечка интервенција. Алатките за сечење ЦПУ се поместуваат како одговор… Прочитај повеќе

CNC машински алат

CNC машински алати: типови, материјали и совети за избор

CNC машините се многу прилагодливи парчиња машини. Голем дел од оваа разноврсност може да се припише на широката разновидност на алатки за сечење што може да се користат со овие машини. Има секач за секоја операција, почнувајќи од… Прочитај повеќе

CNC глодање наспроти CNC вртење

Карактеристичните карактеристики на CNC глодањето и вртењето

Мелењето и вртењето со CNC машина може да изгледаат исто за некој што не е запознаен со процесот. На крајот на краиштата, тие се чини дека се екстремно слични постапки и произведуваат резултати кои се споредливи еден со друг. Сепак, да претпоставиме дека сте… Прочитај повеќе

капак за багажник

Навлаки за багажници

Прилагодени капаци за багажници се достапни додека пополнувате RFQ.

Јачина на израмнувачка единечна спојка

Сингл за јачина на израмнување

Единечните спојки со јачина на израмнување дизајнирани од Runsom се идеални за примена на екстремен вртежен момент со подобрени механички својства и производствени процеси, со што се зголемува јачината и работниот век на овие споеви. Слично на серијата со висока јачина, тие имаат… Прочитај повеќе

Зглобови со иглички лежишта со вкрстен тип

Вкрстен игла-тип, не'рѓосувачки

Спојниците од нерѓосувачки челик со вкрстени игли се високопрецизни универзални споеви кои се користат во санитарни или корозивни средини. Тие задржуваат минимална реакција во подолги периоди. Имаат валчести лежишта за намалување на триењето и продолжување на животниот век при континуирани операции и високи вртежи во минута. Спецификации на карактеристики… Прочитај повеќе

Толеранција на CNC обработка

Толеранции на CNC обработка: вообичаени типови и фактори што треба да се земат предвид

Степените на точност што може да се постигнат со CNC машините се исклучително високи. Одредени машини имаат способност да постигнат точност до +/-0,0025 mm. Мелењето компонента на CNC машина со најголема точност бара значителна… Прочитај повеќе

Видови навртки

Различни типови на навртки и нивните апликации

Навртките се меѓу најтрадиционалните типови на сврзувачки елементи кои се наоѓаат во механичките примени. Навртките се разликуваат од другите компоненти за прицврстување поради нивната издржливост и издржливост. Достапни се голем број на нитни, секој создаден за одреден… Прочитај повеќе

Видови механички запчаници

Водич за различни типови механички запчаници

Запчаниците се суштински компоненти на моторите; тие се механички уреди кои обезбедуваат поместување на вртежниот момент и брзината на машините. Постојат неколку брзини, од кои секоја има свој уникатен сет на потреби и стандарди. Овие критериуми и спецификации… Прочитај повеќе

Голем Vs. Мала CNC обработка

Голем Vs. Мала CNC обработка

Конвенционалниот производствен метод познат како обработка со компјутерска нумеричка контрола (CNC) вклучува употреба на алатки за сечење со голема брзина контролирани од компјутер за да се отстрани материјалот од крутото работно парче за да се изложи завршениот предмет. Како резултат на високиот степен на… Прочитај повеќе

Избор од шест степени на челик за CNC обработка

Резиме на шест главни степени на челик

Механичко својство 1018 4130 4140 1045 1215 4340 Јакост на истегнување, издашност (MPa) 310 460 655 450 415 470 Модул на смолкнување (GPa) 78 80 80 270000000. Прочитај повеќе

Разлики помеѓу CNC обработка со 3-, 4- и 5-оски

Разлики помеѓу CNC обработка со 3-, 4- и 5-оски

Кога станува збор за производство на производи со употреба на CNC обработка, има многу да се разбере за оските што се користат во CNC обработката. Ова се должи на нивното значење и на фактот дека повеќето современи CNC машини често користат 3-,… Прочитај повеќе

Видови машински пинови

Водич за машински иглички, иглички прицврстувачи и индустриски иглички

Машинските пинови се достапни во широк спектар на конфигурации и често се користат во различни апликации. Прицврстувачите со иглички ги извршуваат истите функции како и другите видови уреди за прицврстување во некои околности, како што е склопување на две компоненти. Сепак, уникатната… Прочитај повеќе

Двојно дејствување прстен-рачка игла

Двојно дејствување прстен-рачка игла

Овие иглички, познати и како иглички за брзо откачување со заклучување со прстен, се активираат кога ќе го повлечете прстенот или ќе го притиснете копчето за да ја ослободите топката со пружина. Користете ги во дупки што е можно поблиску до дијаметарот, но не поголеми од дијаметарот на висина ... Прочитај повеќе

Тешка должност Т-рачка игла

Тешка T&L-рачка игла

Овие иглички од целосно не'рѓосувачки челик, исто така познати како иглички за ракување со земја, обезбедуваат дополнителна отпорност на корозија и отпорност на удар. Т-или L-рачката ги прави лесни за држење. За посигурно држење од стандардните иглички за брзо ослободување, тие се заклучуваат на своето место додека не… Прочитај повеќе

Прстен-рачка игла

Прстен-рачка игла

Овие иглички од целосно не'рѓосувачки челик, познати и како морски иглички од типот R, издржуваат корозивни средини и се пасивирани за подобра заштита од оксидација и корозија. Помалата ширина и дополнителна висина го прават копчето подостапно во тесни простори. За повеќе… Прочитај повеќе

Пин за рачка со вдлабнати копчиња

Пин за рачка со вдлабнати копчиња

Овие иглички од целосно не'рѓосувачки челик, познати и како M-Type Marine Pins, издржуваат корозивни средини и се пасивирани за подобра заштита од оксидација и корозија. Вдлабнатото копче не дозволува случајно да падне иглата. За посигурно држење од стандардното… Прочитај повеќе

Игла со L-рачка

Игла со L-рачка

Кога нема доволно простор за T-рачка, L-рачката заштедува простор, но сепак ги прави овие иглички лесни за држење. За посигурно држење од стандардните иглички за брзо ослободување, овие иглички се заклучуваат на своето место додека не го притиснете копчето за… Прочитај повеќе

Пин со Т-Рачка

Пин со Т-Рачка

За посигурно држење од стандардните иглички за брзо ослободување, овие иглички се заглавуваат на своето место додека не го притиснете копчето, кое ја ослободува топката со пружина. Т-рачките ги прават лесни за држење. Користете ги во дупки блиску до дијаметарот како… Прочитај повеќе

Различни видови на процес на лиење

Водич за видови на процес на лиење

Има пораст на бројот на индустриски потреби и апликации, што доведе до пораст на побарувачката за софистицирани и висококвалитетни производи. За среќа, процесите на кастинг може да се поделат во различни подкатегории, од кои секоја… Прочитај повеќе

CNC обработка Вакуум систем

Опис Cnc обработка за вакуумска комора за обложување, вакуумска комора со тенок филм, големи вакуумски комори, полупроводници, соларни фотоволтаици, прецизна обработка на индустријата за панели на допир, потребите на голема опрема и компоненти. вакуумските вентили ќе функционираат сигурно во апликации кои се движат од систем за производство на полупроводници со… Прочитај повеќе

ЦПУ обработка делови за мотоцикли

Обработка на делови за мотоцикли: прецизни CNC обработени компоненти

Технологијата за обработка на ЦПУ брзо станува фокусна точка на многу различни производствени процеси низ целиот свет како директен резултат на нејзините многубројни придобивки во однос на другите методи. Дополнително, индустриите што произведуваат мотоцикли се вклучија во оваа… Прочитај повеќе

CNC обработка на титаниум

Совети за обработка на титаниум CNC

Поради неговата мала тежина, висока издржливост и висока јачина, титаниумот е материјал кој се користи во широк спектар на апликации низ сектори, вклучително и автомобилската, воздушната, поморската и војската. Поради неспоредливата цврстина и цврстина на металот, тој постојано е рангиран како… Прочитај повеќе

RF конектор

RF конектор RP TNC машки кон RP SMA Женски коаксијален адаптер SMA во TNC Тип: RF коаксијален адаптер Тип на конверзија: BNC T тип Функција: Конверзија и продолжување Конектор 01: RP TNC машки конектор 02: RP SMA Женска импеданса: 50 оми

Објаснување за CNC глодање

Како да најдете сигурна кинеска услуга за обработка на CNC

Кина стана главен учесник во CNC обработката благодарение на статусот на глобален лидер во производството. Деновиве, Кина е дом на многу продавници за CNC машини и услуги за брзи прототипови кои се грижат за домашниот и меѓународниот индустриски сектор. … Прочитај повеќе

Прскалка за атомизирање на воздухот

Месинг CNC обработка

Што треба да знаете за делови од месинг за CNC обработка

Дали барате материјал кој се истакнува по механички својства, отпорност на корозија, податливост, спроводливост, па дури и апсорпција на звук? Тогаш најдобро би било да се погледне месинг. Овој уникатен метал ги комбинира сите оние пожелни квалитети во една единствена, разновидна… Прочитај повеќе

Избор од три степени на титаниум за CNC обработка

Резиме на трите главни степени на титаниум

Механички имот Титаниум Одделение 1 Титаниум Одделение 2 Титаниум Одделение 5 | 3,7164 | Ti6Al4V Крајна цврстина на истегнување 240 MPa 344 – 420 MPa 950 MPa Јачина на истегнување 170 – 310 MPa 275 – 410 MPa 880 MPa Јанг-модул (модул… Прочитај повеќе

Прилагодлив придушувач

Кина cnc обработка за прилагодлив придушувач 0~30db FCUPC FCAPC SCAPC SCUPC ST LC FM женско-машко ftth променлива SM придушувач Опис SC FC LC ST MU Прилагодлива фабричка цена на придушувач на оптички влакнаПрилагодлив оптички придушувачДебиен приспособен за осветлување … Прочитај повеќе

Разлики помеѓу CNC Swiss и CNC машини

Разлики помеѓу CNC Swiss и CNC машини

CNC швајцарските и стандардните CNC машини нудат секоја од различните предности и разлики кога станува збор за производство на прецизни компоненти. Секоја категорија на машината може да направи софистицирани компоненти со високи нивоа на точност и продуктивност… Прочитај повеќе

Швајцарски обработени високопрецизни оптички компоненти

Преглед на CNC обработка за оптички прецизни компоненти

Во текот на последните десет години, оптичката комуникациска дејност бележи забележителна експанзија. Се очекува дека големината на пазарот ќе надмине $37,6 милијарди до 2028 година, откако веќе се проценува на $18,7 милијарди само во 2020 година. CNC обработка… Прочитај повеќе

Оптичка прецизна обработка

Преглед на оптичка прецизна обработка и што треба да знаете

Прецизната обработка на оптичките компоненти прифати сосема нова ера како директен резултат на зголемената сложеност и сложената природа на оптичките компоненти. Процедурите детално опишани во сферичната оптика беа важни во развојот на некомплексни оптички компоненти. … Прочитај повеќе

Заварување на лим

Водич за сечење, виткање и други опции за изработка на лим

Изработката на компоненти од лим е добар процес за прототипирање и производство. Може да се користи за правење цврсти, функционални парчиња како панели, држачи и куќишта. Од друга страна, за разлика од другите методи на производство, производството на лим се состои… Прочитај повеќе

Пробивање на лим

Изработка на лим: вовед и водич за фундаментални концепти

Основно е да се има солидно разбирање за основите на технологијата пред да се одлучи дали да се користи или не нов производствен метод. Односно, треба да се запознаете со што е, како функционира и… Прочитај повеќе

Апликација за CNC обработка за хидроенергија

Што треба да знаете за CNC обработката за енергетската индустрија

Енергетскиот сектор се состои од производство на компоненти за обновливи и необновливи извори на енергија и набавка на двата вида енергија за производство на енергија. Овие компоненти може да бидат сечила на турбината, држачи за прицврстување на соларни панели или нешто целосно во… Прочитај повеќе

CNC обработка за медицински компоненти

Примени на CNC обработка во индустријата за медицински делови

Областа на медицината често се препознава како област која има многу малку можности за грешки. При производство на медицински делови или компоненти, оваа регулатива исто така се применува. Тоа е затоа што секторот се занимава со човечки живот; дури и малите грешки можат да… Прочитај повеќе

ЦНЦ автоделови за обработка

Апликации за CNC обработка во автомобилската индустрија

Автомобилите или автомобилите постојат уште од 19 век. Нивното доаѓање го смени текот на цивилизацијата со тоа што го направи брзото лично пренесување достапно за огромни делови од населението, роди ново работоспособно население и воведе нов аспект… Прочитај повеќе

Керамика CNC обработка и вртење

Керамика CNC обработка и вртење

Машинската керамика, материјал кој интензивно се користи во секојдневните работи, почнувајќи од часовници и ножеви до тули и керамика, може да биде одличен метод за една компанија да го зголеми својот опсег на материјали. Нивната обработка може да биде вредна активност што нуди… Прочитај повеќе

Разлика помеѓу полипропилен и најлон

Пластика отпорна на УВ: Разлика помеѓу полипропилен и најлон

Пластиката отпорна на УВ треба да се користи секогаш кога е можно додека се произведуваат пластични производи наменети за употреба на отворено. По истата линија, дознајте повеќе за пластиката отпорна на УВ зраци овде, како и за разликите помеѓу полипропилен и ... Прочитај повеќе

Што е-CNC-пластика-обработка-2

CNC обработка на пластика: Што е тоа, создавање прототипови, операции, материјали

Што е CNC обработка на пластика? Неопходно е да се разбере што значи „CNC“ за да се цени длабочината на знаењето што го поседуваме во CNC обработката на пластика. „CNC“ се однесува на „компјутерска нумеричка контрола“, еден вид машинска обработка во која однапред програмиран компјутер… Прочитај повеќе

Главните оценки на нерѓосувачки челик достапни во Runsom

Резиме на шест главни степени на нерѓосувачки челик

303 304 316 416 17-4PH 15-5 Крајна јакост на истегнување 528 – 639 MPa 480 – 620 MPa 480 – 620 MPa 741 – 1400 MPa 896 – 990 MPa 890 MPa 890 MPa 890 – EL35 Прочитај повеќе

Што е продавница за CNC машини?

Продавница за CNC машини: Водич за мајсторот

Продавницата за CNC машини може да се смета за нова нормала на преработувачката индустрија. Од почетокот на индустриската револуција, фабриките низ преработувачката индустрија се во постојана еволуција, овозможувајќи ни да видиме фабрики како се движат од голем број… Прочитај повеќе

Анатомија на 3Д принтер

Анатомија на 3D печатач и почеток со 3D печатење

3D печатењето, често познато како производство на адитиви, е производствен метод за создавање делови со нивно одгледување од суровини. Во субтрактивното производство, како што е CNC обработката, најголемиот дел од материјалот се сече или обликува до својата конечна форма преку формирање ... Прочитај повеќе

Избор од четири степени на месинг за CNC обработка

Резиме на четири главни оценки на месинг

Mechanical Property C230 C260 C360 C353 Tensile strength 40-85.6 ksi 62 kpsi 58 kpsi 49-85 kpsi Modulus of Elasticity 15,900 ksi 16,000 ksi 14,000 ksi 15,200 ksi Elongation at break 5% 23% 53% 52 % Hardness(per Rockwell scale) B77 B77 B35 B65 … Прочитај повеќе

Избор од шест степени на алуминиум за CNC обработка

Резиме на шест главни степени на алуминиум

Механички имот 6061 6082 6063 7075 2024 5052 крајна јачина на затегнување 310 MPa 140-340 MPa 110-300 MPa 434-580 MPa 200-540 MPa 190-320 MPa издолжување на Break 17% 6.3-18% 12 22% Модул на еластичност 68,9 GPa 69-71 GPa… Прочитај повеќе

Добијте понуда за изработка на лим

Споредба на различни процеси на прототипирање

Процес CNC обработка 3D печатење Калапи со вбризгување Леење матрица Лиење лим Предности • Тесна толеранција • Висок квалитет • Сложена геометрија • Висок отпор • Приспособливост • Висока повторливост • Речиси нето финални форми Масовно производство на тенки, сложени обликувани производи • Лесно правете XL делови • Широк опсег на процеси на формирање Недостатоци •Сурови… Прочитај повеќе

Обработка на кола со ЦПУ со 5 оски

Сè што треба да знаете за CNC обработката со 5 оски

Машинската индустрија е една од индустриите кои брзо се развиваат и продолжуваат да ја обезбедуваат способноста за задоволување на современите производствени барања. Со континуираниот напредок во технологијата, потребата за сложени делови се појави повеќе од кога било досега. Поради… Прочитај повеќе

Пасивација на нерѓосувачки челик

Пасивација на делови од нерѓосувачки челик

Често, има некои прашања кои често ги поставуваат машинските продавници и производителите на различни делови од материјали, вклучувајќи нерѓосувачки челик, титаниум и тантал. Овие вклучуваат прашања како што се „што е пасивација“, „како функционира пасивноста“ и „како да се пасивира нерѓосувачкиот челик… Прочитај повеќе

Придобивки од користење на електрофоретско сликарство

Што треба да знаете за електрофоретското сликарство

Електрофоретското боење, или како што може да се наведе е-обложување, е напреден и софистициран процес кој се користи за нанесување на полупроѕирен и антикорозивен слој како облога на одредени видови метали. Но, разликата помеѓу… Прочитај повеќе

Придобивки од позлата

Водич за позлата

За многу векови, забележано е дека златото се користи во многу апликации, без разлика дали останува за украсни цели, функционални придобивки или индустриски апликации. Како што светот се повеќе се поврзуваше, придобивките од позлата беа… Прочитај повеќе

Дел за премачкување во прав

Сè за премачкување во прав

Ако сте проблематични со издржливоста на течната боја и краткиот животен век, прашкастата облога е идеална алтернатива и решение за вас. Сепак, внимателен предтретман и електростатско полнење што се користи за прилепување на пигментираната обвивка на површината се неопходни за… Прочитај повеќе

Улогата на позлата

Позлата со никел е електролитско таложење на никелната обвивка на подлогата. Позлатата со никел е единствена мешавина која работи и за отпорност на абење и за отпорност на корозија. Се користи и за цврстина, подмачкување и магнетни цели. Освен тоа, тоа… Прочитај повеќе

Позлата на титаниум

Краен водич за позлата на титаниум

Обично, обработката на никел без електроника го прави одличен во постигнувањето добра врска со титаниумот, што го прави широко користен за обложување на титаниум како почетна обвивка. Иако не се користат како почетни слоеви за метализација на титаниум, бакар,… Прочитај повеќе

Овде разговараме за сè за позлата

Среброто често се користи за галванизација бидејќи обезбедува уникатни својства, кои се разликуваат од повеќето други метали што се користат за галванизација. Многу луѓе и индустрии го користат среброто со векови, и тоа има добра причина зошто. Среброто обезбедува подобра… Прочитај повеќе

Параметри на грубост на површината за CNC обработка

Параметри на грубост на површината за CNC обработка

Компјутерска нумеричка контрола или CNC обработка е техника на субтрактивно производство која користи CNC машини за производство на сложени геометрии со високо прецизни толеранции. Овој производствен процес обично вклучува употреба на компјутерски контролирана работна алатка за отстранување на материјалот од… Прочитај повеќе

ЦПУ машина за глодање

Процес на глодање – Дефиниција Мелењето, субтрактивен производствен процес, е употреба на алатки за обработка за сечење за да се изврши отстранување на материјалот од работното парче за да се формираат сложени геометриски обрасци. Работното парче обично фиксирано на подвижна работна маса се внесува во… Прочитај повеќе

Мониста разнесена

Расчистувањето со мониста е еден од многуте различни процеси кои моментално се користат за да се обезбеди посакуваната завршна површина на металниот дел. Производството на метал еволуираше многу од првата индустриска револуција, а низ оваа еволуција многу технологии се… Прочитај повеќе

Како машински

Многупати, произведените делови бараат дополнителна обработка, како што се третмани за завршна површина за да се добие посакуваниот резултат. Некои третмани за завршна површина ќе додадат еден вид облога за покривање на видливите линии што произлегуваат од сечењето на материјалот со машина… Прочитај повеќе

Водич за завршна обработка на површината

Водич за површинска завршница

Површинска завршница – Дефиниција Во производните процеси, дизајнерскиот инженер го обезбедува квалитетот на произведениот дел користејќи три важни параметри. Димензии Толеранции Површинска завршница Овие параметри се клучни за функцијата на произведениот дел. Во оваа статија,… Прочитај повеќе

Предности на обработка на алуминиум CNC

Преглед на предностите и процесите на обработка на алуминиум

Процесот на обработка е постапка на одземање во која вишокот материјал се отстранува од даденото работно парче за да се постигне саканата форма за дел или производ. Процесот е многу разновиден бидејќи може да се работи со него користејќи неколку… Прочитај повеќе