Квалитет

Стандард за контрола на квалитет Runsom

Идентификација на материјалот, проверка на квалитетот и тестирање

Runsom обезбедува висококвалитетни делови со одлични техники за контрола на процесот и напредна опрема. Нашето управување со квалитетот започнува од идентификација на материјалот, проверка на квалитетот до тестирање на финалните производи. Имаме опрема за мерење и тестирање однапред за проверка за да ги квалификуваме сите добавувачи суровини, со цел да гарантираме дека нашите произведени делови ќе ги задоволат сите ваши барања за точни спецификација. Понатаму, ќе го следиме секој чекор на проектот за обезбедување квалитет:

Преглед на дизајнот за сите понуди за производство
Преглед на договорот по приемот на нарачката на производите
Инспекција на суровини
Прв напис и инспекција во тек
Финална инспекција и тестирање со извештаи и сертификација

Стандарди за визуелен квалитет

Ние, исто така, имплементираме Стандард за визуелен квалитет за услугата за завршна обработка на површината, ги проверуваме обоените завршни материјали и правиме конзистентност на козметичкиот изглед, овој стандард исто така се имплементира во услугата за калапи со инјектирање на пластика. Целото наше производство ќе биде проверено со конзистентен метод со истиот стандард, така што можеме да гарантираме дека сите делови од Runsom ќе ги надминат вашите очекувања.

Квалитет на кој можете да се потпрете

Машинските делови на Рансом се користат во милиони уреди и машини ширум светот. Некои компоненти се користат во многу високотехнолошки апликации како што се медицинска дијагностика, сензор, авион и така натаму. Како професионален производител на прецизна обработка, знаеме дека ништо не е поважно од квалитетот на производството. За да ги обезбедиме или дури и да ги надминеме барањата за квалитет на нашите клиенти, ние сме опремени со врвна опрема за инспекција и детални процеси за контрола на квалитетот.

квалитет

Изберете Perfect CNC материјал Опрема за проверка на суровини

Со цел да обезбедиме висококвалитетни делови за нашите клиенти, вршиме тестирање на пластика и метал за сите суровини. Нашата напредна опрема за тестирање инспекција ќе ги квалификува сите дојдовни материјали за позитивна идентификација на материјалот.

Брукер Алфа II FTIR инфрацрвен спектрометар
Ова е најновата опрема во нашата лабораторија за тестирање за проверка на материјалот. Овој тестер користи инфрацрвено зрачење со широк спектрален опсег за да ги потврди пластичните примероци, неговата точност е повисока од 97%. Со примена на оваа опрема, можеме да гарантираме дека нашиот пластичен материјал е целосно усогласен со вашата конкретна нарачка.

Пиштол за анализа на PolyMax

Во процесот на обликување со инјектирање, треба да ја избереме вистинската смола од илјадници достапни видови пластика. PloyMax Analyzing Gun може да му помогне на нашиот технички тим да го направи вистинскиот избор во чекорот за избор на материјал. Со овој уред, ласерска светлина се користи за отскокнување од површината на примерокот на смола, читајќи го нејзиниот уникатен потпис на молекуларните вибрации. Сопствената база на податоци за видови пластика наскоро ќе го идентификува видот на тест примерок. Овој уред уверете се дека ние ќе ви го понудиме вистинскиот материјал секој пат.

Оптички емисиоен спектрометар (OES)

Овој апарат за тестирање користи оптички спектрометар за читање на резултатот од празнење на плазмата, кој е единствен за секој метален елемент штом еднаш електрично наполнет со струја. Потоа конечно можеме да го одредиме конечниот метален состав. Има премногу метални легури и класи на пазарот, не може да се избегне дека некои слични метални материјали може да бидат погрешно означени или лажни. Нашата позитивна идентификација на материјалот за сите суровини од метал ќе гарантира дека ќе го добиете токму она што ви е нарачка.

XRF анализатор

Анализа на флуоресценција на рендгенски зраци на недеструктивен начин на тестирање, користи калибриран спектрометар за да анализира различни бранови должини кои се рефлектираат од секој елемент, а потоа ги прикажува типовите на елементите и релативните концентрации. Металот, пластиката и керамиката ќе бидат изложени на ниско ниво на Х-зраци или гама зрачење во процесот на тестирање.

.

Опрема за проверка на завршниот дел

Нашиот оддел за финална инспекција е од клучно значење за нашето производство со сертификат за ISO, можеме да извршиме контрола на квалитетот во проверката на финалните делови со нашата инспекциска опрема и да гарантираме дека нашето производство на делови одговара на сите ваши спецификации за дизајн.

Оптички скенер Zeiss Comet L3D 2

Овој уред користи заменливи леќи и сензори за скенирање на пет милиони податочни точки на конечни делови, со цел да се снимат и пресметуваат прецизни податоци од 3 димензии, а потоа да се провери усогласеноста на деловите, да се идентификуваат грешките на деловите. Како пренослив уред, тој ќе ја направи нашата финална проверка да работи ефективна.

SmartScope ZIP Lite 300

Тоа е оптички мерен уред без контакт, користете бело LED светло со висок интензитет за мерење на делови од 2 димензии. Неговата висока прецизност се состои од високопрецизно механичко лежиште, DV степер мотори и софтвер за мерење на умот. Можеме да користиме брза програма за автоматско мерење на сличен облик на завршните делови.

Машина за мерење на координати

CMM може да собира податоци за поените на последните делови, а потоа да ја користи оваа база на податоци за мерење на делови со сложена форма. Со неговите огромни тродимензионални податоци за параметар со различна форма, можеме да ги прегледаме нашите завршни делови со прифатлива точност и повторливост.

Сурфометар

Нашиот сурфометар може да ја провери грубоста на површината на последниот дел, ние го користиме овој уред за да гарантираме специфична завршница на површината како сопствено барање. Неговата преносна предност го прави нашиот процес на проверка поудобен.

Спектрофотометар X-Rite

Ние го користиме овој уред за да ја анализираме бојата на конечните делови и да го потврдиме прецизниот примерок на боја. Со изворна рефлексија на светлината на дел од површината, овој уред може да ја одреди прецизната нумеричка вредност на бојата на деловите со споредба на стандардната боја. Можеме да ги испратиме сите овие информации за конечна потврда, освен тоа, ние исто така го користиме овој уред за да го следиме и контролираме процесот на производство за ваше целосно задоволство.

ISO сертифициран производител

Нашиот ISO 9001:2015 системот за квалитет не е само стандард за работа за нас, туку и нашите основни деловни функции во секој аспект. Започнуваме со помош на дизајн на производи прилагодени до склопување и испорака на финалните делови. Нашето специјализирано производство со контрола на квалитетот гарантира одлична услуга за клиентите ширум светот.

Контрола на квалитетот на производството на мувла

Како ваш лојален снабдувач, имаме строга контрола на квалитетот на производството во CNC обработка, Калапи со инјектирање, 3D печатење и Кастинг. За да обезбедиме спроведување на овие контролни процеси, ги планираме следните чекори:

Проверка на дизајн на делови
Контрола на дизајн на мувла
Инспекција на суровини
Визуелна инспекција
FAI – Инспекција на првиот член
PPAP – Процес на одобрување на дел од производството
Инспекција на цврстина на челик мувла
Инспекција на електроди на мувла
Инспекција на димензиите на јадрото на мувла и челик шуплина
Калап пред-склопување инспекција
Извештај за проба на мувла и инспекција на примероци
Финална инспекција пред испорака
Инспекција на пакетот за извоз на производи

Завршете го вашиот проект брзо во само 4 лесни чекори:

1.Испратете ги вашите RFQ

Започнете со испраќање на Вашите RFQ во 2D или 3D CAD датотеки заедно со количините за секоја од вашите посакувани ставки.

2.Анализирање и цитат

Ќе ги анализираме вашите дизајни и ќе обезбедиме стручни повратни информации. Можете да ја очекувате вашата прва понуда за само неколку часа!

3. Почеток на производството

Откако ќе го прифатите цитатот, започнува вистинската работа! Ќе започнеме со производство на вашите артикли веднаш штом ќе го одобрите!

4.Примајте ги вашите делови

Седнете и опуштете се додека вашите делови се во производство. Ќе ја испратиме вашата пратка брзо и безбедно по воздушен или морски пат.

Ресурс

[wp_show_posts id="604"]