Прецизна CNC микромашина

 • Посветен на изработка на микрони компоненти со постојан квалитет и врвна прецизност
 • Брзо пресврт и инстант цени на вашите проекти за микромашина
 • Создадете сопствени дизајнирани решенија за да заштедите време и пари

Runsom е поддржан од нашите ултра прецизни техники за микромашина, како и високо специјализирани машини во оваа област, обезбедувајќи врвна поддршка за глобалните клиенти да создадат сложени микро компоненти кои точно одговараат на нивните барања.

микро компоненти

Со развојот на телекомуникациите, интернетот и компјутерските способности, побарувачката за микромашински услуги станува сè поприсутна во низа индустрии ширум светот, особено во областа на технологијата. Ако уредите не се намалуваат по големина, така се намалуваат и деловите што ги тераат да работат за поголема ефикасност и подобри перформанси. Во денешно време, микро компонентите можат да се видат и веќе се применети во секој аспект од нашиот живот, како минијатурни обработени делови за најновите мобилни телефони, компјутери, музички уреди, итн. Постои неизбежна тенденција на производствените компании да ги подобрат своите способности во прецизната микромашина за да се израмнат со напредокот на модерната технологија, особено во областа на сателитската, медицинската и електронската индустрија .

Предности на прецизна микромашина

Високо специјализираните машини и алати кои се користат во процесот на микромашинска обработка овозможуваат изработка на прецизни компоненти, мали и доволно сложени, заедно со тесни толеранции во повторливи производствени циклуси.

Микромашината обезбедува метод за обработка на помали делови во една операција, така што глодањето и вртењето може да се завршат на иста машина, што помага да се забрза процесот и да се овозможи поефикасна обработка на делови.

Прототипите и деловите кои бараат микро карактеристики може да зависат од техниките на микромашина за да ги реализираат нивните посакувани функции и да бидат обработени и во пластика и во метали за исполнување на мноштво апликации.

Микромашината ги зема машините со големи брзини на вретеното или стругови од швајцарски тип да реализираат почисти сечи за да создадат делови со построги толеранции и попрецизни димензии кои најчесто се користат во специјализирани апликации како што се медицинската и полупроводничката индустрија.

Спроведувањето на микромашина во вашата прецизна инженерска пракса ви дава шанса да преземете поширок опсег на понуди и да добиете поразновидни и прецизни делови. На машините што се користат за микромашина, дури и големите делови може да се обработуваат со поголема точност и брзина.

Предности на прецизна микромашина

Микромашината е идеална за ултра-прецизни компоненти, а Runsom има пристап да го испорача она што само го сакате со нашите прецизни услуги за микромашина CNC. Нашите специјалисти за микромашина се клучни во различни индустрии, вклучувајќи:

Што е Микромашина?

Микромашината беше како технологија развиена во доцните 1990-ти за да се задоволи зголемената побарувачка за помали, посложени делови во полупроводничката и медицинската индустрија. За таа цел, прецизните инженери почнаа да развиваат техники за обработка на поситни делови со помали алатки, главно преку обиди и грешки. Машинистите во Runsom се посветени на ова поле долго време и прават разлика во истражувањето и развојот на одредени основни технологии со нивното високо професионално искуство во микромашина.

Минијатурни обработени делови за секоја индустрија

Мноштво индустрии жестоко бараат обработка на микро делови за да одговараат на нивните специјализирани апликации. Флуидни кола, филтри за честички, медицински инструменти и мотори со енергија се само неколку примери на уреди кои бараат микро компоненти. Она што нè тера да ги надминеме нашите колеги се нашата концентрација на детали, посветеност на прецизност и поседување сеопфатни знаења и вештини, заработувајќи добра репутација во широк спектар на индустрии, вклучувајќи:

Услуги за обработка на индустријата за нафта и гас во Калифорнија

Експертите во Runsom го совладаат сеопфатното познавање на CNC обработката за нафтените полиња и индустријата за гас во комбинација со сигурност за висока прецизност понудена од врвните CNC машини.

Услуги за обработка на мотоцикли во Калифорнија

Рансом има богато искуство во производство на делови за прототипирање на нови додатоци, делови и компоненти преку работа со OEM, резервни мотоцикли, електроенергетски спортови и автомобилски компании.

Tool & Die Industry Machining Services во Калифорнија

Runsom може да биде вашиот најдобар избор без разлика дали ви е потребна прецизна работа со струг или CNC глодање со повеќе оски за висококвалитетни алати и матрици за прецизно функционирање во машината.

Услуги за обработка на електронски куќишта во Калифорнија

Runsom е доверлив партнер за вашите сопствени електронски куќишта со нашите прецизни услуги за CNC обработка повеќе од десет години. Работете со нас, можете да добивате делови со загарантиран квалитет во водечкото време во индустријата над вашата имагинација.

Услуги за обработка на медицинска индустрија во Калифорнија

Прецизните медицински компоненти произведени од Рансом може лесно да се најдат во системи за трокар/канила, системи за скенер за КТ и МРИ, секачи за биопсија, респираторни, кардио-пулмонални и срцеви уреди и многу повеќе.

Услуги за обработка на автомобилската индустрија во Калифорнија

Нашиот прецизен процес на CNC автомобилска обработка ни овозможува да испорачаме автомобилски делови со висок квалитет и цврста толеранција, без разлика и за дизајнирање и производство на прототипови или делови на возила.

Контактирајте со нашите експерти директно денес детално да разговарате за вашите барања и спецификации или добие понуда за вашите проекти за микропрецизна обработка веднаш бесплатно.

ЕДМ Микромашина

Sink/Plunge EDM машините опремени во нашата машинска продавница се дизајнирани по нарачка за да ги произведуваат најдобрите обрасци на нуркање.

Sink/Plunge EDM за микропрецизна обработка

Sink/Plunge EDM за микропрецизна обработка

Запчаниците или другите делови во микрони со мали и необични форми кои бараат детална сложеност бараат различен тип на микропрецизна опрема: Sink/Plunge EDM. Сложените геометрии се формираат преку ерозија, предизвикана од искри помеѓу делот што се обработува и прилагодените електроди на мијалникот EDM.

Вообичаените машински материјали Sinker EDM со кои работиме вклучуваат:

Sink/Plunge EDM за микропрецизна обработка
Сечење на жица за микропрецизна обработка Најновите и најсовремени парчиња машини за EDM со жица се достапни за микрообработка на EDM во Runsom. На крајот на краиштата, фината микро обработка на EDM може да се постигне со нашата Wire EDM со жица за сечење со дијаметар од 0,001” и стаклени ваги со резолуција од 0,1 микрони. Sink/Plunge EDM за микропрецизна обработка. Сложените геометрии се формираат преку ерозија, предизвикана од искри помеѓу делот што се обработува и прилагодените електроди на мијалникот EDM. Обичните Sinker EDM обработени материјали со кои работиме вклучуваат: алуминиум месинг нерѓосувачки челик Титаниум бакарна жица EDM сечење за микропрецизна обработка

Жица EDM сечење за микропрецизна обработка

Најновите и најсовремени парчиња Wire EDM машини се достапни за EDM Micro Machining во Runsom. На крајот на краиштата, фината микро обработка на EDM може да се постигне со нашата Wire EDM со жица за сечење со дијаметар од 0,001” и стаклени ваги со резолуција од 0,1 микрони.

Сечење на жица за микропрецизна обработка Најновите и најсовремени парчиња машини за EDM со жица се достапни за микрообработка на EDM во Runsom. На крајот на краиштата, фината микро обработка на EDM може да се постигне со нашата Wire EDM со жица за сечење со дијаметар од 0,001” и стаклени ваги со резолуција од 0,1 микрони. Sink/Plunge EDM за микропрецизна обработка. Сложените геометрии се формираат преку ерозија, предизвикана од искри помеѓу делот што се обработува и прилагодените електроди на мијалникот EDM. Обичните Sinker EDM обработени материјали со кои работиме вклучуваат: алуминиум месинг нерѓосувачки челик Титаниум бакарна жица EDM сечење за микропрецизна обработка

Runsom е секогаш подготвен да ви понуди решенија за вашите потреби за прецизна микромашинска обработка за целосно производство или само прототипирање за какви било делови или склопови. Нашиот минијатурни производи беа широко користени во различни индустрии, покажувајќи ја одличната флексибилност и способност што ја поседуваме за задоволување на потребите на нашите клиенти.

Ако се двоумите за вашите сложени и тешки делови од клучните апликации, ние сме подготвени да ви помогнеме со неверојатни услуги за микромашина. Значи, побарајте брз цитат веднаш!

CNC Швајцарската обработка е совршен метод за производство на најситните компоненти со најтесни толеранции. Нашите швајцарски CNC стругови изведуваат исклучителни карактеристики на сечење и дупчење блиску до милиметар. Овие машини се претпочитан избор за обработка на исклучително прецизни и детални работни парчиња со 8 оски на движење, 2 независни системи за алат и флексибилна површина за обработка. Оваа технологија ни овозможува да произведуваме која било компонента со врвни карактеристики за обработка, како што се детални сложености за која било индустрија.

Швајцарски машински компоненти
Микромашина со користење на CNC швајцарски стругови

Производите направени од CNC швајцарски стругови можат да одговараат на секоја клучна спецификација и детал, а Runsom има пристап да го испорача она што само го сакате со нашите прецизни услуги за микромашина со CNC.

Нашите швајцарски специјалисти за машинска обработка се клучни во различни индустрии, вклучувајќи:

Ако ви требаат швајцарски обработени компоненти за кои е потребен квалитет, прецизност и ефикасност, нашите најдобри CNC експерти со задоволство работат со вас за да ги изработат најдобрите делови со прецизност на CNC во согласност со специфичните барања. Значи, побарајте брз цитат веднаш!

Runsom создава повеќе можности со нашата технологија за обработка со 5 оски, додека повеќето машински продавници сè уште им обезбедуваат на своите клиенти услуги за глодање со 3 или 4 оски. Нашите прецизни центри за глодање со 5 оски се изработени од занаетчии на CNC машини во Германија и Швајцарија, кои веќе ексклузивно се калибрирани за да постигнат највисоки прецизни ефекти.

За дополнително подобрување на перформансите на нашата опрема за глодање, нашите капацитети се контролирани со температура и прашина. Имаме целосна свест за гаранција за постојан квалитет и точност на прецизните компоненти утврдени со целосна контрола врз сите фактори на обработка. Така, ние внимателно ги пресметуваме и ги извршуваме сите елементи, како што се ефектите од вибрациите на микро-дупчењето и ракувањето со делови, и течностите во микро-сечењето што може да се појават во процесот на микромашина, за да изградиме средина за микромашина без дефекти за најдоброто - готови резултати.

Технологија за микро глодање преку 5 оски

Микромашината е идеална за ултра-прецизни компоненти, а Runsom има пристап да го испорача она што само го сакате со нашите прецизни услуги за микромашина CNC. Нашите CNC специјалисти се високо квалификувани во технологиите за обработка, вклучувајќи:

ЦПУ мелење со 5 оски служи за калифорниската индустрија

CNC обработка со 5 оски

Свртувањето со ЦПУ служи за калифорниската индустрија

ЦПУ вртење

Швајцарската машинска обработка служи на Калифорниската индустрија

Швајцарска CNC обработка

ЦПУ мелење служи Калифорнија индустрија

ЦПУ глодање

Понудени се некои од микромашинските делови за откуп

 • Компоненти на оптички прекинувач
 • Компоненти со оптички влакна
 • Sonic млазници
 • Минијатурни запчаници
 • Минијатурни шахти
 • Минијатурни фитинзи
 • Додатоци за електронски микроскоп
 • Микрон хируршки ножици
 • Видов водичи за операција на коските

Добијте понуда за да го изградите вашиот проект за микромашина сега

Runsom е способен да користи прецизни технологии за микромашина, вклучувајќи глодање со 5 оски, CNC швајцарска обработка и Wire EDM сечење за да ги фабрикува вашите компоненти со врвна прецизност. Ако не можете да најдете соодветна машинска продавница за обработка на вашите сложени делови, пристапот до Runsom е вистинскиот начин. Машинерите со високо ниво на искуство и CNC машините со неверојатна ефикасност ни овозможуваат да изградиме компоненти со речиси невозможни спецификации до кои тешко се достапни другите машински продавници.

Добијте понуда за да го изградите вашиот проект за микромашина

Најчесто поставувани прашања за прецизна микромашина