Прецизна оптичка CNC машинска служба

 • CNC обработка на комплицирани геометрии на оптички компоненти
 • Огромни опции за материјали вклучувајќи оптичко стакло, волфрам карбид, композити и керамика
 • Прецизни алтернативи за обработка на CNC за вашите оптички дизајни и спецификации
Дома » Индустрија » Прецизни оптички CNC компоненти
Прецизни оптички компоненти за обработка на ЦПУ

Компонентите кои се применуваат во оптичката индустрија треба да бидат исклучително прецизни за да се осигураат дека може лесно и прецизно да се сместат во сложени уреди без прекини како телескопи, микроскопи и ласери. Така, никогаш не може да биде премногу внимателно да се обработуваат оптичките компоненти. Машинистите во Рансом можат да користат технологија за обработка со 5 оски за изработка високопрецизни оптички компоненти и алат со најблиска толеранција- тесни како .0001.

Runsom е секогаш посветен на испорака на компоненти кои ги исполнуваат клучните спецификации и барања на апликации од сите видови индустрии. Деловите произведени од Runsom можат совршено да се вклопат во нивното склопување и добро да функционираат како целина. Има широк спектар на материјали со највисок квалитет како здрава основа за изработка на различни оптички делови.

Прецизни можности за обработка на оптички CNC

Меѓу овие години, специјалисти во оптичките индустрии или OEM на пазарот на оптички уреди пристапуваат кон Runsom да ги приспособи нивните компоненти кои бараат ултра прецизност и висок квалитет. Нашите експерти знаат дека квалитетот и прецизноста значат сè во оптичките апликации, така што тие секогаш можат да ги задоволат потребите на секој клиент и да ги исполнат нивните клучни спецификации.

Задоволување на барањата на оптичката индустрија со избор на услуги за прецизна обработка и обезбедување квалитет:

 • проверено

  Висока прецизност 3, 4 и, ЦПУ мелење со 5 оски

 • проверено

  CNC вртење со жив алат

 • проверено

  Сертифицирана производна средина со ISO 9001:2015

 • проверено

  Најновите CAD/CAM софтверски системи за реализација на најсложените геометрии

Дел Геометрија
Точност на димензиите Линеарна: 2-8µm
Паралелизам: 2µm
Концентричност: 7 µm
Површинска грубост 0,5 µm
Дијаметар на компонента Максимум 175 мм
Материјали Оптичко стакло, керамика, корунд, волфрам карбид и композити

Видови на CNC обработена оптика за оптички апликации:

Компоненти на леќи

Компоненти на леќи за обработка на ЦПУЛеќите играат суштинска улога во оптичките комуникациски системи. Тие помагаат да се собере повеќе светлина отколку што може самото човечко око, правејќи далечните објекти да изгледаат зголемени, но појасни.
Типот на ласерската компонента варира во зависност од димензиите, материјалите и примената на употреба. Но, без разлика дали е направен од очила, кристали и пластика, или е асферичен и френел, обработката на сите овие сорти на леќи е предизвик ако се користат традиционални методи на производство. За среќа, CNC обработката може да им помогне на производителите ефикасно да се справат со оваа работа.

Компоненти на микроскоп

Компоненти за микроскоп за обработка на CNCЕлектронските микроскопи обично имаат држач за леќи што помага при ракување и заштита на деликатните леќи. Така, димензионалната точност на леќата и држачот на леќата на крајот може да ја одреди оптичката изведба на електронскиот микроскоп.
ЦПУ машините вообичаено се користат во индустријата за оптички комуникации за да создадат леќи и држачи за леќи со висока прецизност и толеранција, осигурувајќи дека развивачите на производи или дизајнерите го добиваат готовиот резултат со задоволство.

Ласерски компоненти

Компоненти за ласер за обработка на CNCЛасерот е основна опрема во широк спектар на индустрии, особено во медицинскиот сектор за хирургија. Ласерот се состои од неколку компоненти, од кои сите мора да бидат произведени со висока точност и строги толеранции за да се постигнат саканите перформанси.
ЦПУ машините се користат за производство на куќишта, прстени за стартување и огледала кои обично се користат во ласерите. Бидејќи CNC машинските алати можат да произведуваат делови за да одговараат на барањата за толеранција од 4 μm и грубоста на површината од Ra 0,9 μm, тие се претпочитаната технологија за обработка на ласерските компоненти кои бараат висока димензионална точност и добра завршна површина.

Прилагодени оптички делови

ЦПУ обработка прилагодени оптички деловиНекои оптички комуникациски уреди често се произведуваат во мали серии, како што се микроскопи, ласери и друга оптика. Затоа, може да има предизвик за вас кога треба да замените оптички компоненти или застарени делови.
За да се реши овој проблем, компаниите за оптичка комуникација се потпираат на трети лица добавувачи на услуги за обработка на CNC за производство на специфични оптички делови што ги бараат клиентите. Овие машински продавници градат 3D CAD модели од физички примероци преку обратно инженерство. Потоа, овие модели ќе се претворат во компјутерска програма за контрола на редоследот на движење на CNC алатките за сечење и работното парче за прецизно да се рекреираат саканите оптички склопови.

Швајцарски обработени високопрецизни оптички компоненти

Од клучно значење е да се осигура дека малиот дел е изработен со најстрога толеранција во областа на оптичката индустрија. Нашите CNC швајцарски стругови ни овозможуваат да произведеме мноштво оптички компоненти изградени според речиси невозможни спецификации за специфични апликации со строги барања за квалитет на леќите. Се нуди серија услуги за CNC обработка, кои се движат од CNC обработка со 5 оски до швајцарска CNC обработка, за да помогнат во зајакнувањето на вашиот бизнис и подобрување на вашите апликации со нашите најквалитетни оптички делови по најприфатлива цена.

Типичните микро компоненти обработени со CNC швајцарски стругови се како што следува:

 • проверено

  Микроскопи

 • проверено

  Телескопи

 • проверено

  Камери

 • проверено

  Чаши

 • проверено

  И уште повеќе

Швајцарски обработени високопрецизни оптички компоненти

Процес на производство на оптичка CNC обработка

Чекор 1

Дизајнирајте 3D CAD модел

Чекор 1

Чекор 2

Трансформирајте го дизајнот во g-код

Чекор 2

Чекор 3

Извршете процедури за обработка

Чекор 3

Чекор 4

Направете ги саканите оптички склопови

Чекор 4

Нашите Предности

Прилагодени геометриски детали за CNC обработена оптика

Со вештината на нашите машинисти и супериорниот капацитет на нашата напредна опрема, можеме да ви понудиме оптимални решенија за обработка за да ги исполниме вашите сопствени дизајни и спецификации и да произведеме широк спектар на оптика што може да се вклопат во вашиот проект и примената на употреба.

Прилагодени геометриски детали

Оптимални перформанси на CNC обработена оптика

Лесното стакло бара одлична изработка за да се одржи структурниот интегритет на стаклените оптички елементи додека се намалува вкупната тежина. Во Runsom, можеме да ги обработиме вашите лесни модели за дизајн за да постигнеме најдобри перформанси на готовите производи.

Оптимални перформанси

Доверливост на квалитетот обезбедена од Runsom

Напредните технологии во комбинација со најсовремената опрема и искусни оператори на CNC машини гарантираат дека секое парче оптички делови што ги произведуваме има најтесни толеранции и максимална прецизност со најделикатните геометрии.

Максимална прецизност

Добијте понуда за да го изградите вашиот оптички проект сега

CNC обработката на прецизните оптички елементи е универзално призната низ индустријата. Сепак, машинската продавница што ќе ја изберете да ги произведува вашите оптички компоненти на крајот ќе ги одреди перформансите и резултатот на вашиот проект.

Работете со Runsom - доверлив добавувач во Кина и ќе добиете производи со врвен квалитет кои се во согласност со регулаторните стандарди во индустријата на која имате намера да ја опслужувате.

Производител за обработка на прецизни оптички компоненти со CNC

Прецизните машински центри со 5 оски опремени во нашата машинска продавница ни овозможуваат да постигнеме построги толеранции за делови кои бараат сложени геометриски детали и истовремено да го скратиме времето на циклусот, што не може да се совпадне со друга опрема за производство на оптика. Таквата технологија може совршено да се користи за обработка на некои делови со висок сооднос и комплицирани структури. На пример, делови со отсеци, дупки, канали и други карактеристики, заедно со свиткани асфери и слободни форми. Дополнително, можеме да произведуваме алатки за обликување стакло со комбинации на компатибилни процеси за да ги задоволиме различните барања на оптичката индустрија.

Рансом продолжува да ги проширува нашите можности со храброста да прифатиме нови предизвици и да се справиме со тешкотиите. Пораснавме верувајќи дека одличниот квалитет на производите и одличните услуги за поддршка на потрошувачите се секогаш сржта на успехот на претпријатието. Тоа е токму она што го стремиме и целта која постојано се трудиме да ја постигнеме. Со нашата посветеност и извонредните резултати претставени на нашите клиенти од целиот свет, поставуваме нови одредници во целата индустрија и постепено ги надминуваме нашите колеги.

Испратете RFQ – вашиот цртеж или 3D CAD модел е достапен за понуда.