Производство на автомобили со ЦПУ

Брзо прототипирање на автомобили и производство на автоделови

Комбинирајте прецизно мелење со 5 оски со технологија за обработка на дијаманти

Комплексни геометриски форми и прецизни оптички детали

Минимален радиус на обработка R0,1mm и толеранција на површината ±0,02mm

CNC брусена грубост Ra(μm) 0,2 и полиран со огледало Ra(μm) 0,05

Најдобар производител на автомобилски делови за CNC обработка во Кина

Рансом, производител на автомобилски делови за CNC обработка, им служи на глобалните клиенти со најдоброто ЦПУ автомобилско производство услуги. Можеме да обезбедиме совршено приспособено решение за автоделови за глобалните клиенти, вклучувајќи производители на автомобили, компании за технологија за автономно возење, производители на индустриска тешка опрема, погони за автомобилски компоненти OEM итн.

Нашиот прецизен процес на CNC автомобилска обработка ни овозможува да испорачаме автомобилски делови со висок квалитет и цврста толеранција, без разлика и за дизајнирање и производство на прототипови или делови на возила. За да ги задоволиме различните барања на клиентите, ние постојано напредуваме во автомобилската производствена индустрија и користиме сеопфатни производствени процеси како што се 3-, CNC обработка со 5 оски техники за низа сложени автомобилски делови.

Производител на автомобилски делови за CNC обработка

Олеснете го начинот на производство на автоделови по нарачка

Подобрен процес на обработка

Оптимизирајте ги производните процеси за да создадете рационализирано склопување на компоненти. Инвестирајте во напредна опрема и обука на персоналот.

Обезбедување на квалитет

Потврдете ја геометријата на делот со неколку опции за квалитетна документација. Инспекција и тестирање со извештаи и сертификација.

Масивен синџир на снабдување

Совладајте супериорен производствен капацитет и неспоредливи способности со развиен синџир на снабдување и логистички опции.

Масовно прилагодување

Спроведување на производство на мали серии за повеќе диверзифицирани и приспособени автомобилски карактеристики, приспособени за модерниот возач.

Автомобилство

Брзо прототипирање

Усовршете ги вашите автомобилски делови со повторувачки брзи прототипови за да го минимизирате ризикот од дизајнот, но не на сметка на брзината на развој.

Материјалите најдобро одговараат за производство на автомобили

Алуминиум за производство на автомобили

Тоа е метал за сите намени, многу погоден за CNC обработка на автомобилски делови со неговиот добар сооднос сила-тежина и мала тежина.

Алуминиум

Течна силиконска гума за автомобилско производство

Флуоросиликонот отпорен на гориво по можност се користи за автомобилски заптивки, дихтунзи и цевки. И силиконска гума со оптичка јасност е идеална за објективи и апликации за осветлување.

Течна силиконска гума

Најлони за автомобилско производство

Најлоните исполнети со минерали и стакло можат да ги зајакнат механичките својства на автоделовите.

Најлони

Термопластика за автомобилско производство

Стотици термопластики вклучуваат PEEK, Acetal и PVC за избор.

Термопластика

ЦПУ процес на обработка на автомобили Ние нудиме

Рансом флексибилно користи интегрирани производствени технологии со нашите напредни капацитети за производство на автомобилски делови по барање. Без разлика дали сум од обработка на пластика на ниво на производство до прецизна обработка на метал или од едноставно глодање или вртење делови до сложена и прецизна CNC обработка со 5 оски, имаме богато искуство за да се справиме со сето тоа.

Служба за глодање со ЦПУ

ЦПУ глодање

Runsom нуди прилагодено CNC мелење за различни индустрии ширум светот. Нашите прецизни ЦПУ центри за мелење со 3, 4 и 5 оски и искусен тим го гарантираат нашиот неверојатен капацитет за ЦПУ, овозможувајќи ни лесно да се справиме со целата фаза од процесот на мелење од дизајнирањепрототипирање, производство, до финален транспорт.

Служба за глодање со ЦПУ
CNC вртење

ЦПУ вртење

Прецизно CNC вртеше делови по најконкурентни цени, брзо време на испорака и без барања за минимална количина на нарачка. Инстантните повратни информации за производството понудени од професионалниот технолошки тим на Runsom овозможуваат да ги оптимизирате дизајните на вашите делови за процесот на вртење со CNC и да ги исполните сите барања што ви се потребни.

CNC вртење
CNC обработка со 5 оски

CNC обработка со 5 оски

Рансом има конкурентни пазари во производство на сложени делови со ултра прецизна CNC обработка со 5 оски, врз основа на децениската неспоредлива иновација и искуство. Ние сме експерти за вистинска обработка со 5 оски, што ни овозможува брзо да произведеме „речиси невозможно да се направат“ делови со 5 оски.

CNC обработка со 5 оски

Клучни CNC машински автомобилски делови

проверено

Делови за суспензија

проверено

Издувни компоненти

проверено

Шини за гориво

проверено

Иглички за штипки

проверено

Компоненти на флуидниот систем

проверено

Компоненти на системот за сопирање

проверено

Чаури

проверено

Компоненти на системот за емисија

проверено

Покривки за тајминг

проверено

Прицврстувачи на вентили

Површинска завршна обработка за ЦНЦ машински автоделови

проверено

Елоксирање

проверено

Облога во прав

проверено

Детонација со песок

проверено

Оксидација

проверено

Пасивизација

проверено

галванизација

Површинска завршна обработка за ЦНЦ машински автоделови

Предности на автомобилските делови при CNC обработка со Runsom

 • економичен

  Економичен

  Прилагодено производствено решение за CNC обработка на вашите автоделови на најисплатлив начин

 • Неверојатна услуга

  Исклучителна услуга

  Дозволете им на клиентите да се вклучат во секоја фаза од производствениот процес и да ги решат проблемите навреме

 • Ефикасно

  Ефикасно

  Постигнете брзо автомобилски прототипови и производство на делови за масовно производство

 • материјали

  Издржливи материјали

  Висококвалитетните и еколошки материјали ги задоволуваат барањата на вашите автомобилски апликации

 • Голема прецизност

  Голема прецизност

  Висококвалификуваните машинисти и супериорните ЦНЦ машински центри обезбедуваат прецизни автоделови обработени со ЦПУ

 • Масивен капацитет

  Масивен капацитет

  Исклучителната способност во куќата ни овозможува да се справиме со сите видови нарачки во голем обем

CNC обработка за автомобилска индустрија

CNC обработката е претпочитана опција за производство на автоделови во автомобилската индустрија, со оглед на неговите придобивки прикажани во овој процес, вклучувајќи автоматизација, повторливост, продуктивност и многу повеќе.

И со брзиот развој на автомобилската индустрија, CNC обработката исто така може да ги задоволи барањата поради неговата ефикасност, точност и стабилност, особено прецизната обработка со 5 оски, која се смета за ефективен метод за производство на сложени автомобилски делови и компоненти на автомобилот. , во меѓувреме, забрзување на циклусите на производство на производи и подобрување на конкурентноста. Со технологијата за автоматска обработка со ЦПУ, брзото прототипирање на автомобилот и производството на автоделови лесно стануваат реалност.

Уште поважно, на автоматизацијата во модерната производствена индустрија за преработка на автомобили исклучително и е потребна флексибилна и интегрирана технологија на производство во областа на CNC обработка.