Прилагодени услуги за кастинг

 • Прецизни машински делови за лиени делови
 • Брза испорака за дури 3 дена
 • Висококвалитетни леани делови

Откако ќе ви треба помош во дизајнот или инженерството, нашиот искусен тим ќе го оптимизира дизајнот на вашата алатка и ќе се обиде да ги подобри функционалноста и производственоста на вашиот дизајн, да ги минимизира почетните трошоци во новите проекти или да редизајнира постоечко лиење. Нашата разновидност ја гарантира нашата конкурентна понуда и компетентно леење, без разлика на долг или краток пресврт, големи или мали производи и едноставен или сложен дизајн.

Добавувач на делови за кастинг

Рансом обезбедува услуга за кастинг со цела низа производствени процеси, вклучувајќи изработка на алат, кастинг, CNC обработка, и завршна обработка на површината. Нашата напредна опрема за инспекција и искусен технички тим ќе го обезбедат квалитетот на суровините и готовите делови. Нашите висококвалификувани инженери со талент и неспоредлива посветеност гарантираат на вашиот проект високи индустриски стандарди. Специјализирани сме за леење со низок и висок притисок со различни метални материјали со цврста толеранција.

Инвестиравме безброј време и пари во уметнички машини и технологии, за да обезбедиме конзистентни и прецизни делови за вас со помалку трошоци и време за производство. Нашиот нов процес кој комбинира автоматско следење со стручен персонал ќе открие проблеми со процесот и ќе ги исправи контролните променливи. Ние, исто така, ја подобруваме завршната обработка и интегритетот на производните делови за да се осигураме дека нашите клиенти ги добиваат најдобрите производи со највисок квалитет и толеранција.

снабдувач на делови за кастинг

Што е Кастинг?

Дефиниција на Die Casting

Леењето со матрица е вообичаен процес на производство на метални делови со голем волумен со сложени структури. Леењето го зема стопениот метал со ниска точка на топење како алуминиум, цинк, бронза, олово, калај, магнезиум и бакар челик и го принудува во челични калапи преку висок хидрауличен или пневматски притисок. Овие челични калапи, наречени и како матрици, можат да произведат исклучително сложени и високотолерантни делови во повторлив процес. Така можеме да произведеме повеќе метални делови во голем волумен. Покрај тоа, геометриски сложените делови може да се репродуцираат со овој процес со висок степен на прецизност што може да се повтори.

Во модерната производствена индустрија, Рансом произведе милиони компоненти за нашите клиенти со голем обем и масовно производство ширум светот. Нашите делови се користат во широк спектар на индустриски, комерцијални и производи за широка потрошувачка, како што се автомобили, производство, електроника, архитектура и градежништво, EMI оклоп, HVAC, тела и водовод, мебел и индустриско производство, мијалници и славини, апарати, куќишта , фитинзи, играчки, телекомуникации и така натаму.

Предности на Кастинг

Особено погоден за големи метални делови. Тоа помага да се намали отпадот или отпадот и да се зацврсти времето на производниот циклус.

Металните одлеаноци имаат поголеми особини како што се висока јачина и одлична отпорност на високи температури отколку деловите со пластично вбризгување. Алуминиумските леани делови имаат неверојатен однос цврстина-тежина.

Нашето разноврсно фрлање низ топла комора или ладна комора ќе произведе каква било виртуелна форма со димензионална стабилност.

Леењето со матрица може да произведе делови со мазни или текстурирани површини, бои и завршни облоги. Различните завршетоци ќе ги заштитат деловите од корозија и ќе го подобрат козметичкиот изглед.

Економичен за производство на делови со голем волумен. Бидејќи целото производство на делови и компоненти се формира само во еден калап, леењето е достапен и разноврсен начин за производство на метални делови со голем волумен по ниски трошоци.

Предности на кастинг

На процес на кастинг работи брзо, обично трае само една минута од почеток до крај. Шест главни фази се вклучени во овој процес.

Процес на кастинг

Стегајте ги калапи за кастинг за шуплините да се усогласат.

Инјектирајте стопен метал во матрицата со висок притисок.

Растопениот метал се лади и се зацврстува во калапот додека целосно не се стврдне.

Игличките на ејекторот ја истиснуваат зацврстената метална форма.

Отстранете го вишокот материјал.

Вклучете CNC обработка, завршна обработка или позлата за да ги отстраните блистерите и дупките за дување и да ја зголемите јачината и спроводливоста на површината.

Материјали за кастинг

Тоа е еден вид метал кој е густ, мек и податлив со ниска точка на топење. Секогаш се користи како легиран елемент за додавање на месинг или бронза при лиење, со цел да се зголеми способноста за обработка.

Обезбедува висока густина и екстремна точност. Во употребата на легура, неговата главна особина е отпорноста на корозија.

Цинкот е многу густ и еластичен со одлична мазност на површината, отпорност на удар и леење. Сепак, потребна е дополнителна облога или позлата за да се спротивстави на корозија. Обично користиме цинк за фрлање фини и тенки делови за мини електронски компоненти.

Челикот е легура со висока цврстина, која е широко користена во различни индустрии.

Постојат многу различни сорти на бронзена легура со различни својства. Општите предности на овој метал се термички и електрично спроводливи, еластични и естетски.

Бакарот е неверојатно стабилен, проводен, издржлив, отпорен на корозија и абење. Сепак, има многу висока точка на топење, така што ќе предизвика уништување на матриците и коморите за леење што се користат за негова обработка полесно и побрзо од другите метали.

Алуминиумот и неговите легури се отпорни на корозија, високо стабилни и спроводливи. Имаат мала густина и димензионална стабилност. Овие својства ги прават деловите од леано алуминиум широко користени во електричната индустрија.

Магнезиумот е метал со мала густина и висок сооднос на јачина-тежина со одлична обработливост. Може да се лее или во топла или ладна комора, но не е погоден во средина со висок стрес или висока температура.

Постојат неколку различни метални материјали достапни за леење, особено некои видови на лиење обоени метали, како што се алуминиум, цинк, магнезиум, бронза, олово или калај. Некои легури како легурите на челик може да бидат достапни и во овој процес, но тие често се фалсификувани наместо тоа.

Материјали за кастинг

Завршување на кастинг

Завршува кастинг

По обработката, деловите од цинк и цинк-алуминиум може да се остават како лиени и да задржат одреден степен на отпорност на корозија. Додека алуминиумските делови мора да се потпираат на облогата за заштита од корозија. Лиените делови генерално се одвоени од шприцот за лиење, оставајќи груби траги на локацијата на портата. Повеќето одлеаноци имаат и видливи траги оставени од игличките на ејекторот. Површинската завршница на лиените цинкови легури е обично 16-64 микроинчи Ra.

Површината на деловите може да се остави мазна и мат.

Материјали како никел, никел без електроника, хром, хромат, калај, месинг, злато и сребро се достапни за позлата на делови за леење.

Облогата во прав е метод на завршна обработка на површината погоден за речиси одлеаноци. Во споредба со стандардните методи на влажно боење, слојот создаден од него е поцврст, отпорен на абење и корозија. Покрај тоа, естетската цел може лесно да се постигне бидејќи има широк спектар на бои за избор.  

Постојат бројни опции за формулации за боја и бои за излеани делови за мокро бојадисување.

Општо земено, деловите од леано алуминиум го користат овој метод. За да се постигне оксидна завршница отпорна на корозија, елоксирањето од тип II би било идеална опција. Но, ако користите тип III, повеќе од слој со голема отпорност на корозија, ќе добиете и подебела завршница отпорна на абење.

Ако имате други посебни барања за завршна обработка за вашите проекти за кастинг, можете допрат до нас директно или испратете ни ги вашите барање за цитирање. Нашите инженери ќе ви помогнат да изберете точен процес на завршна обработка по потреба за да ги задоволите вашите потреби.

Видови на кастинг што ги нудиме

Рансом ја користи најновата технологија на леење за да создаде делови по барање со цврст квалитет и сложени геометрии. Ние се концентрираме на двете главни видови на леење: леење со топла комора и леење со ладна комора. За да изберете од двата типа, треба да размислите за квалитетот на металот што се лие и за наменетата употреба на делот.

Леење со жешка комора
Леење со ладна комора

Овој процес се нарекува и кастинг со гуска грла, кој е најпопуларен процес на кастинг. Машините со топла комора користат клип со пневматски или хидраулично напојување за да го принудат стопениот метал да се инјектира во шуплината на матрицата. Комората за леење е потопена во стопен метал, а системот за снабдување со метал го контролира автомобилот со вбризгување на стопен метал, така што ќе ја зголеми стапката на производство на делови. За метал со ниска точка на топење како цинк и магнезиум, топлата комора исто така може да стопи метал во машината.

Подготвени сте да ја добиете понудата за Die Casting?

Нашиот високо квалификуван инженерски тим е секогаш подготвен да работи со вас за да обезбеди дизајн за производство и точни спецификации колку што се потребни за да се задоволат вашите барања. Испратете ни го вашето цитати за делови за кастинг сега!

Цитат на Die Casting

Апликации за кастинг

Деловите, производите и формите за леење матрици се широко користени во широк спектар на индустрии. Лиени делови имаат поволни својства како што се голема сила, издржливост и разноврсност. Префериран избор е кога ви се потребни метални делови со голем волумен.

Рансом обезбедува услуги за кастинг за широк спектар на индустрии, вклучувајќи:

 • Медицински
 • Возила
 • Светла
 • Индустриска опрема
 • Телекомуникации
 • Електронска опрема
 • Автомобилски компоненти
 • Куќиште на конекторот
 • Водоводни тела

Најчесто поставувани прашања за кастинг

Нашиот висококвалификуван инженерски тим е специјализиран за прецизно производство на најдобрите излеани делови направени од алуминиум, магнезиум и цинк по конкурентна цена. Сите делови што ги испорачавме одговараат или ги надминуваат индустриските стандарди. Обезбедуваме масовно производство на сложени делови за леење со матрица со помалку време и пониска цена, нашиот систем за управување со квалитет сертифициран со ISO 9001:2015 го гарантира квалитетот на секој дел што го направивме.

Она што го прави Рансом да се издвојува од нашите ривали е нашето ригорозно управување со контролата на квалитетот. Во текот на овие години, делот произведен од нас лесно се најде во многу индустрии и апликации.

Нашите машини за мерење на автомобилски координати (CMM) вршат целосна проверка за да се уверат дека секој дел е произведен точно според вашите спецификации и брзо генерираат резултати од мерењето.

Вообичаено, CNC обработката е поскапа од леењето, но цената е крајно одредена од видот на деловите и количината на производот. И производителите имаат тенденција да користат CNC обработка за да ја формираат матрицата и/или да ги подобрат сложените карактеристики на делот што е излеан.

 1. Лесно предизвикуваат порозност
 2. Не е економично за работи со мал волумен
 3. Висока цена за алат и одржување
 4. Бавен процес на производство
 5. Ограничувања на црните метали

Обично потребни се околу 2-4 недели од решавањето на проблемите со DFM, дизајнот на алатот, производството на алатките и создавањето примероци, до почетокот на производството или повеќе. Но, точниот пресврт зависи од сложеноста, големината, обликот, видот на деловите и нивото на потребното производство.

За да добиете брза понуда, треба да направите само неколку едноставни чекори: доставете ги вашите CAD-датотеки заедно со вашиот буџет, временска рамка, параметри за испорака и стандардни барања, и ќе добиете брз цитат во рок од 24 часа бесплатно.