Резиме на шест главни степени на нерѓосувачки челик

Главните оценки на нерѓосувачки челик достапни во Runsom
Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


30330431641617-4 PH15-5
Крајна цврстина на истегнување
528 – 639 MPa480 – 620 MPa480 – 620 MPa741 – 1400 MPa896 – 990 MPa890 – 1490 MPa
Издолжување при прекин35 – 55 %45 – 60 %30 – 50 %9 – 20 %6 – 6.97 %10 – 16 %
Модул на еластичност192 – 200 GPa191 – 205 GPa190 – 205 GPa200 GPa197 – 207 GPa190 – 196 GPa
Цврстина81 – 96 HRB75-83 HRB75 – 83 HRB20 – 40 HRC250 – 260 HV40 – 46 HRC
ПредностиГолема цврстина, добра обработливостОдлична заварливост, добра отпорност на корозијаВисока отпорност на хемикалии и корозија Највисока обработливостОдлична отпорност на корозија и оксидацијаОдлични попречни својства, сила и цврстина. 
АпликацииОскани и вретена, делови за пумпа и вентили, навртки и завртки итн.Архитектонска облога, опрема за ракување и преработка на храна, итн.Хемиска и петрохемиска индустрија, третман на отпадни води итн.Осовина на пумпата и моторот, компонентите на машината за перење итн.Опрема за рафинирање на нафта и нафта, основни плочи итн.Фитинзи и шахти во компоненти на авиони, опрема за нуклеарни реактори итн.