Резиме на четири главни оценки на месинг

Избор од четири степени на месинг за CNC обработка
Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Механички имотC230C260C360C353
Јачина на истегнување40-85,6 ksi62 kpsi58 kpsi49-85 kpsi
Модул на еластичност15.900 ksi16.000 ks14.000 ksi  15.200 ksi
Издолжување при прекин5%23%53%52 1ТП2Т
Цврстина
(по скала Роквел)
Б77Б77Б35Б65
ПредностиОтпорност на корозија,
добра обработливост,
розев изглед
Висока еластичност,
добри својства за ладна работа
Највисок
обработливост,
фер топло формирање својства 
Отпорност на абење,
добра обработливост,
висока повратна вредност на отпадот
АпликацииПареа и хидраулични одлеаноци,
соголување на времето,
вентили, канали, запчаници,
приклучоци и статуи
Навртки, шарки, јадра на радијаторот,
тенкови и кутии за муниција
Запчаници, компоненти за брава, фитинзи за цевки,
и конектори за течност
Тркала, адаптери, 
запчаници, спојки, 
стебла на вентили и делови за часовници