Упатство за дизајн на SLS

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Селективно ласерско синтерување (SLS) е соодветна технологија на производство за функционални производи со сложени геометрии. Има помалку ограничување на дизајнот од другите технологии за 3D печатење. Покрај тоа, оваа технологија е погодна и за сериско производство.

Ќе ги претставиме предностите на SLS, ќе ги претставиме вообичаените SLS материјали и конечно ќе обезбедиме јасни правила за дизајн.

SLS процес

Селективно ласерско синтерување (SLS) е технологија за фузија на прав, која користи ласерски систем за синтерување прашок слој по слој, конечно создавајќи ги саканите структурни делови.

Материјалот во прав ќе се загрева до покачена температура, а потоа ќе се депонира на градежната платформа со тенок слој од типични 0,1 mm со сечило за повторно обложување. Закупувачот ќе ја скенира површината на слојот на таложење и селективно синтерувачкиот прашок за да се зацврсти површината на пресекот. Кога целиот пресек е синтеруван и зацврстен, градежната платформа се намалува дебелината на еден слој во висина. Во меѓувреме, материјалот во прав без синтерување ќе остане како последователна поддршка на слојот. Сечилото за повторно обложување ќе депонира нов слој на врвот на скенираниот слој за следното скенирање и синтерување. Овој процес ќе се повторува додека финалните делови не се целосно произведени, конечните консолидирани делови ќе содржат прашок. Оваа технологија може да произведе повеќе производи како сериско производство, оптимизацијата на поставувањето и ориентацијата на деловите ќе ја максимизира употребата на прашок за време на секое печатење.

Откако ќе заврши процесот на печатење, садот за прав и производите треба да се изладат. Цврстите производи ќе се разделат од несинтеруван прав, а потоа ќе се исчистат со компримиран воздух и медиум за минирање. Овие делови може да бидат подготвени за употреба или по операцијата за механички својства и подобрување на изгледот. Преостанатиот прав може да се собере за повторна употреба.

Дизајнирање за SLS

Постојат неколку препораки за дизајн во SLS за подобрување на квалитетот, површината и функционалноста. Најмногу предност на SLS дизајнирањето нема потреба од структури за поддршка. Несинтеруваниот прав во контејнерот што ги опкружува SLS деловите ја елиминира потребата за поддршка, што ги поттикнува SLS деловите да бидат висококомплексни и сложени.

SLS карактеристики

Упатство за дизајнирање на SLS за карактеристики:

дебелина на ѕид: минималната дебелина на ѕидот варира од 0,7 m за PA12 до 2,0 mm за поли-амид со јаглерод.

Големина на дупката: минималниот дијаметар на дупката е 1,5 mm

Дупки за бегство: минималниот дијаметар на дупката за бегство треба да биде 3,5 mm, што е погодно за понатамошно отстранување на прав.

Големина на функцијата: препорачуваме минималната големина на карактеристиките да се 0,8 мм.

Втиснати и врежани детали: минималната длабочина на гравирање е 1мм, минималната висина на втиснувањето е 1мм.

Текст: минимална висина на фонтот од 2mm е погодна за секоја насока.

Толеранции: типична толеранција е ± 0,3 mm до ± 0,5 mm.

Заедничка апликација за дизајн

Заедничките правила за апликации за дизајн на SLS ќе обезбедат квалитет на SLL делови.

Оски

Најлонот има механизам за ниско триење за примена на мало оптоварување и мала брзина, што е природен материјал за лежиште. Во дизајнот на оските за возење, препорачуваме клиренс на површината на лежиштето од 0,3 mm. Со цел да се гарантира непречено движење на вратилото, можно е да се дизајнираат дупки за бегство од минимум 3,5 mm и дупки од 2 mm помеѓу оската на оската за трчање и клиренсот за отстранување на прав.

Интегрирани шарки

Најлон SLS може да работи добро со интегрирани шарки во правилен дизајн. Полу-сферичните топчиња може да се прифатат со трапезоиден џеб за мало триење и добра стабилност. Препораката за растојание помеѓу сферата и џебот е 0,2 mm и 0,3 mm помеѓу другите празнини.

Тенковите

Поради одличната хемиска отпорност на најлон SLS, тој е широко применет во дизајнот на сопствени резервоари. Се користи за обложување или обложување на резервоари за дополнителна водонепропустливост или агресивни течности. Предлагаме минимална дебелина на ѕидот од 1 мм, а дополнителниот прав може да се отстрани од внатрешноста на резервоарот.

Живи шарки

SLS е единствениот метод за производство на функционални живи шарки во технологијата за 3D печатење. Намалете ги грејните SLS шарки и потоа свиткајте ги шарките напред-назад, доволно е нормалното потопување во врела вода. Ги советуваме живите шарки да бидат дебели 0,3-0,8 mm и долги најмалку 5 mm.

Смалување и завиткување

Поради високите температури во процесот на печатење SLS, треба полека да ги ладиме SLS деловите за да го елиминираме влијанието на искривување и собирање. Повеќето дизајни за SLS имаат зголемување од 0,3-0,5% во вкупната димензија за да се приспособат на собирањето. Додадете ребра на голема рамна површина за да ја зголемите вкочанетоста, изберете добра ориентација во процесот на печатење, исто така, го намалувате искривувањето.

Ограничување на SLS

Големина на производот: големината на делот е ограничена со големината на контејнерот за материјал во SLS машините. Просечниот волумен е околу 300mm×300mm×300mm. Поголемата машина обезбедува волумен од 700mm×380mm×580mm.

Конзистентност: малите варијации како димензијата, квалитетот на површината ќе се појават кај производите. Во пост-рачниот процес ќе се појават мали варијации како мала боја или облога.

Површинска завршница: SLS деловите имаат мат финиш како сатен и малку зрнеста на допир, потребна е сјајна и мазна завршница пост-обработка.