Контрола на комплексни карактеристики во CNC обработката

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Како брз развој на CNC обработка, ЦПУ машините имаат поголеми производствени способности секоја година. Алатите за сечење со ЦПУ можат да мелат различни форми и да дупчат радијална дупка во процесот на еднократна работа, што е нормално бара посебно дупчење и глодање. Како што повеќето машински центри се секогаш опремени со CNC машини со 5 оски, каде што повеќе функции на различни насоки може да се завршат во само една операција. Ова ги охрабрува дизајнерите и инженерите да креираат делови со висока сложена геометрија со повисок квалитет, помали трошоци и пократко време за носење.

Во овој случај, треба да примениме одредени правила за обработка за да го гарантираме квалитетот на завршните делови, со цел да избегнеме скапи преработки и одложувања на проектот. Постојат совети за дизајн на клучните размислувања, кои треба да се забележат во Процес на дизајнирање на ЦПУ:

Поставување дупка
Длабоки карактеристики на глодање
Конец и влошки
Текст
Дел радиуси

Рансом е опремен со CNC машини со 5 оски, овие машини можат да ги зафатат работните парчиња до дното, а потоа да се справуваат со горниот и страничниот дел. Може да создаде делови со сложена структура, како што се загради со поткопчиња на неговата странична површина. Нашето CNC подесување, исто така, може да ги заврши сложените делови за само една операција на стругови со голема брзина.

Имајќи ги на ум сите овие мелење, вртење и напорна позадина, треба внимателно да ги разгледаме петте елементи во процесот на дизајнирање на сложени делови:

Позиција на дупка

Нашата минимална големина на оската и аксијалната дупка е 1mm, со максимална длабочина од 6 пати повеќе од дијаметарот. Радијалните дупки, кои се дупчат од парната страна, треба да бидат со дијаметар од најмалку 2 mm. Можно е да се дупчат дупки низ сите бланширан или свртен делови, особено на шупливи или цевчести делови. Додека се зема предвид големината на делот, дијаметарот на дупката, материјали и алатките за сечење, треба да ја провериме вашата анализа на дизајнот за потенцијални ограничувања. Со цел да се гарантира процесот на обработка, формирајте ја страната штом е можно, и да ги постигнете сите ваши барања за дизајн.

Длабоки карактеристики

Во процесот на вртење, надворешните жлебови треба да бидат помали од 24 mm во длабочина и повеќе од 1,2 mm во ширина. Бидејќи карактеристиките слични на слот секогаш добиваат референца од истата книга за игри како и дупчените дупки во однос на големината, нашето добро правило е да ја задржиме длабочината помала од 6 пати од ширината, покрај тоа, дебелината на ѕидот на соседните материјали треба да биде поголема од 0,5 mm. За големи рамни површини за глодање, секогаш зависи од расположливите алати за сечење, кои ја одредуваат можноста за производство на длабока геометрија. Длабоките ребра и жлебови се предизвик во производниот процес, можно е да се создадат карактеристики слични на ладилникот на свртените или глодачките делови, но тоа треба да се одреди со дел од вистинските геометрии и достапните алатки за сечење. Значи, треба да го проверите вашиот дизајн за производна анализа, или контактирајте го нашиот инженерски тим за тестирање.

Подобри нишки

Во Рансом, има големи преклопувања способности за нишки во процесот на мелење и вртење, нашите ЦПУ центри можат да произведуваат нишки со големина од M3x0,5 до M10x1,25. Што зависи од типовите на CNC машините и позицијата на карактеристиките на конецот. Можете да ги проверите упатствата за нишки за прецизно мерење и детални информации. Дополнително, пронајдете го правилниот начин за моделирање на нишки во делот за дизајн и разгледајте ја врската во карактеристиките на внатрешните или надворешните и мелените или превртените делови. Друго внимание е апликацијата за влошки, серпентина и влошки за клучеви можат да обезбедат подолг работен век од голиот конец, особено за меки метални материјали како алуминиум или пластика. Нема сомнение дека процесот на инсталација е полесен од CNC обработката.

Скап текст

Бидејќи повеќето компании бараат трајни ознаки на броеви на серии на делови и имиња на компании на површината на компонентите. Вдлабнатиот текст се изведува убаво на одлична површина, додека одзема повеќе време од другите процеси на обработка, особено за производство со големи количини. Затоа препорачуваме подобро решение на електронско-хемиска офорт или ласерска ознака. Иако ви треба гравирање на текстот како посебно барање, текстот треба да биде краток со едноставни и чисти фонтови. Најпопуларно решение е фонтот Arial Rounded MT од 14 точки со длабочина од 0,3 mm за меки метали и пластика, Arail Rounded MT фонт од 22 точки со длабочина од 0,3 mm за тврди метали.

Аглите на радиусите

Постои заедничко грешка во дизајнот на CNC обработка, што е остар внатрешен агол. Бидејќи нормалниот радиус на носот на алатите за вртење за завршна услуга е 0,032 mm, овој елемент треба да го земеме предвид при процесот на дизајнирање. Додека радиусот на носот на глодалката достигнува 1 мм, тој одредува дека секој внатрешен аголен радиус ќе биде повеќе од половина од неговиот дијаметар. Покрај тоа, глодањето е ограничено со длабочина на карактеристики помала од 9,50 mm, а неговиот процес ќе трае долго. Така, нашата препорака е да се олеснат внатрешните агли или да се дозволи внатрешен радиус што е можно поголем за да се спои дизајнирањето на делови.

Заклучок

Како што можеме да видиме, CNC дизајнирањето без добри и целосни размислувања ќе го направи процесот на CNC обработка поголем предизвик, што ќе доведе до повеќе трошоци во финалното производство. Особено за финално производство со голем обем. Откако ќе се сомневате во карактеристиките на сложените делови, слободно контактирајте го нашиот инженерски тим.