Споредба на различни процеси на прототипирање

Добијте понуда за изработка на лим
Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


ПроцесCNC обработка3D печатењеКалапи со вбризгувањеДие КастингЛим
Предности• Тесна толеранција
•Висок квалитет
•Сложена геометрија
•Висок отпор
• Приспособливост
• Висока повторливост
• Скоро нето финални форми
Масовно производство на тенки производи со сложена форма•Направете XL делови лесно
•Широк опсег на процеси на формирање
Недостатоци•Отпад од суровини
• Бавно за производство со голем обем
Ограничен квалитет на површинатаДел од алатките се релативно скапи•Подржете само обоени метали
•Не одговара за производство со мал обем
Одговараат само за метални прототипови со тенки ѕидови
МатеријалиПовеќе материјалиПластика, метал, еластомериТермополимери,
некои терморегулатори
Легури на алуминиум, магнезиум, цинкМногу метали
Апликации• Целосно функционални автомобилски прототипови
• Калапи за прототип
• Пластични куќишта за електроника
• Титаниумски воздушни компоненти
• Прототипови на мали стоки за широка потрошувачка
• Силиконски прототипови
•Делови од славина за мијалник
•Куќиште на конектор
• Прототип загради и шасија
• Куќишта и панели