Најдобар прототип за обработка на пластика со CNC

 • Ултра прецизност и толеранција
 • Водечки пресврт во индустријата
 • Производство на пластика обработена со CNC на барање  Ве молиме испратете ни ги вашите цртежи. Датотеките може да се компресираат во ZIP или RAR папка ако се премногу големи. Можеме да работиме со датотеки во формат како pdf, sat, dwg, rar, zip, dxf, xt, igs, stp, step, iges, bmp, png, jpg, doc, xls, sldprt.

  Сите поставувања се безбедни и доверливи

  Во Runsom, можете да ги искусите најдобрите услуги за CNC обработка за пластика, најбрзото време на производство и највисокиот квалитет на CNC обработените пластични компоненти кои одговараат на спецификациите што му се потребни на вашиот проект.

  Добавувач на CNC пластична обработка

  Нашите продавници за CNC машини се опремени со комплетен сет на најнапредни машини, така што можете да уживате во супериорните капацитети за обработка и конкурентни цени овде. Секоја нарачка што сме ја добиле ја третираме со најголеми напори и лични заложби за да се осигураме дека е завршена во одредено време и гарантиран квалитет. Постои широк спектар на опции за пластика и пост-обработка за совршено да се исполнат малите производни циклуси или сложените проекти за прототипови. Работете со нашиот глобален синџир на снабдување на пластична CNC обработка.

  • CNC обработката со 5 оски е достапна во нашиот најсовремен производствен центар за пластика, што ни овозможува лесно да произведуваме пластични компоненти и прототипови со висока прецизност.

  • Добрата цена што ја понудивме никогаш не е на сметка на квалитетот. И никогаш нема да има никакво барање за минимална количина на нарачка.

  • Нашиот тим од високо квалификувани машинисти има искуство и експертиза потребни за прилагодување на CNC обработената пластика со блиска толеранција.

  Што е CNC обработка на пластика

  CNC обработка на пластика е остварлив субтрактивен производствен процес во кој подвижниот алат за сечење го отстранува материјалот од цврстиот блок од пластика што е поставен на него, со што се создаваат комплицирани пластични компоненти. Овој процес може да вклучува CNC машини со 3, 4 и 5 оски за производство на повеќе страни и завршни пластични делови со сложени геометрии.

  Во споредба со некои методи за обработка на пластика, како што се 3D печатење или обликување со инјектирање, CNC обработката на пластиката може да биде поидеална опција за проекти на кои им треба построга толеранција и може да се користи со поширок спектар на полимерни материјали. Покрај тоа, тој е посоодветен за производство со мал волумен наспроти обликување со вбризгување бидејќи е поисплатливо.

  Што е CNC обработка на пластика

  Предности на CNC обработка на пластика

  Предности на CNC обработка на пластика

  Бидејќи пластичната CNC обработка не треба да прави калап, таа е пожелна алтернатива за оној кој има потреба од прототип да се направи во брзо време на циклус. Така, процесот на обработка на прототипот ќе биде побрз.

  Некои процеси како што е обликувањето со инјектирање трошат многу ресурси и многу време во изградбата на калапи, но пластичната CNC обработка е без тоа. Затоа, трошоците вклучени во делното производство се многу поевтини од другите процеси.

  За делови што ќе се применат во индустрии со висока прецизност како што се воздушната или медицинската, пластиката за обработка на CNC може да биде значајна опција за производство. Тоа е затоа што може да одговара на строгите стандарди за толеранција.

  Пластичниот дел обработен со CNC обработка ја задржува својата посебна отпорност на корозија над металните производи поради фактот што може да спречи рѓосување по продолжена употреба.

  Кога да се користи CNC пластична обработка за производство

  Може да биде толку тешка задача за вас да го изберете точниот процес на производство. Ако вашите барања за проект одговараат на овие фактори подолу, можете да ја земете предвид пластичната CNC обработка.

  CNC пластична обработка за производство

  Главни фактори при изборот на пластична CNC обработка

  • Има ограничен буџет за вашиот проект
  • Потребни се само пластични прототипови
  • Потребно е брзо време на циклус
  • Има потреба од мал обем на производство

  Секако, можете да добиете и вредни предлози од професионални инженери за компатибилноста на CNC обработката на пластика за производство на вашите делови.

  Во Runsom, сеопфатна услуга за клиенти е достапна цел ден, од која нашиот тим од експерти со високо квалификувано искуство ќе ви го понуди најсоодветното решение за вашиот проект и корисна евалуација за тоа како да ги оптимизирате вашите пластични делови. Контактирајте го нашиот инженерски тим сега или започнете со вашиот проект инстант цитат.

  Пластични материјали за CNC обработка со кои работиме

  Рансом се истакнува во обработката на CNC пластика на:

  Видови обработка на пластика со ЦПУ што ги нудиме

  Пластично CNC мелење

  Пластично CNC мелењеСовети за CNC мелење пластика:

  1. Користете јаглеродна алатичка при обработка на термопластика која е зацврстена со јаглеродни влакна или стакло.
  2. Земете стеги за да постигнете поголеми брзини на вретеното.
  3. Користете крајни мелници за да ја намалите концентрацијата на стрес со формирање заоблени внатрешни агли и џебови.

  Пластично CNC вртење

  Пластично CNC вртењеСовети за CNC вртење пластика:

  1. Погрижете се да има негативно гребло на грбот во сечечките рабови за да го минимизирате триењето.
  2. Користење на добри влошки од карбид од C-2 одделение.
  3. Полирајте ја горната површина за да формирате рамна површина и да го намалите натрупувањето на материјалот.
  4. Користете дарежливи агли за олеснување за сечење на рабовите.

  Пластично CNC дупчење

  Пластично CNC дупчењеСовети за CNC пластика за дупчење:

  1. Чувајте ги дупчалките CNC остри за да го намалите стресот на делот. Различни агли на усните треба да се сместат според различни видови пластика.
  2. Обрнете внимание на исфрлањето на CNC вежбата. Важно е да се погрижите длабочината на дупчењето да не надминува три или четири пати повеќе од дијаметарот на дупчалката и да се намали стапката на напојување кога материјалот за малку ќе излезе од вежбата.

  Пластична швајцарска CNC обработка

  Пластична швајцарска CNC обработкаСовети за швајцарска CNC обработка на пластика:

  Изберете ги правилните брзини на алатот за да ги елиминирате температурните ограничувања што се случиле при обработката со термореактивни полимери или термопластика.

  • CAD дизајн

   Понатаму, ги имаме и можностите за 3D програмирање, CAD дизајн и CAM програмирање.

  • Тесна толеранција

   Нашите прецизни CNC машини овозможуваат обработка на сите видови пластични компоненти кои се движат од микро глодање до делови од 6' x 10'.

  • Прототипови за CNC обработка

   Пластичните CNC глодали што ги користи Runsom, монтирани со двојни вретена, можат да се справат со сложени проекти во брзо време на циклус и помалку поставувања, покажувајќи подобри перформанси од традиционалните методи на производство со една глава.

  Започнете го вашиот проект за обработка на пластика CNC сега

  Рансом ги надминува нашите конкуренти со прилагодени CNC услуги за обработка на пластика повеќе од десет години. Секој дел што го произведовме одговара на цврста толеранција и високи стандарди. Имаме порибено сеопфатна палета на термозацврстени и термопластични конструирани материјали и ги совладавме неспоредливите способности за обработка, вклучувајќи мелење пластика, вртење, дупчење и швајцарска CNC обработка со микрони толеранции. Ние напредуваме за да ги задржиме иновациите и да ги подобриме нашите услуги за обработка на пластика CNC за глобалните клиенти. Добијте инстант понуда денес!

  Нашите неверојатни способности за обработка на CNC во пластика

  Имаме цврста вера и решителност за производство на висококвалитетни делови, а другите предности во кои можете да уживате кога работите со нас се како што следува:

  Икона за целосна серија материјали

  Широк спектар на материјали на залиха

  Икона за производство

  Напредна машина со висока ефикасност

  Икона за нарачка преку Интернет

  Сите серии на пластика задоволуваат различни барања

  издржливост

  ЦПУ обработени пластични делови со висока јачина

  Загарантиран квалитет и брзо време на производство во Runsom

  Стандардизирани инспекциски извештаи за секоја нарачка

  Волуменско производство

  Примероците, скиците или отпечатоците се претворија во вистинско производство

  Рансом секогаш се фокусира на обезбедување делови за нашите клиенти со врвна прецизност и разновидност. Нашата одлична поддршка на услугата за обработка на пластика CNC за глобалните клиенти прави разлика што илјадници клиенти ги поставуваат своите нарачки во нашата компанија. Имаме способност да се справиме со сите видови апликации и проекти со ефективни решенија според вашето време и пари.

  Апликации на CNC обработени пластични делови

  CNC обработката е вообичаена производствена технологија што се користи за создавање на пластични делови. Со оглед на нејзината релативно конкурентна цена и лесното обработување, пластичните компоненти обработени со ЦПУ се широко користени за различни апликации во различни индустрии, вклучувајќи:

  CNC обработени пластични делови за автомобилската индустрија

  Автомобилство

  -блокатори за пожар, отвори за клима уреди, седишта за вентили, мерачи, бројчаници, прекинувачи итн.

  CNC обработени пластични делови за воздушната индустрија

  Воздухопловна

  -запчаници за пумпање, кормила, трупови, вентилациони канали итн.

  CNC обработени пластични делови за електрична индустрија

  Електрични

  -електрични изолатори, прекинувачи, материјали за електрична изолација, водонепропустливи заптивки и сл.

  CNC обработени алуминиумски делови за фармацевтската индустрија

  Фармацевтски

  - стоматолошки хируршки водичи, ендоскопски сонди, срцеви импланти, фиоки за стерилизација итн.

  CNC обработени пластични делови за прехранбената индустрија

  Храна

  -парчиња за склопување, шипки за прскање итн.

  CNC обработени пластични делови за воена индустрија

  Воена

  -комуникациски уреди, транспортни возила и сл.

  Зошто да не изберете за вашата CNC обработка на пластика

  Искуство на Рансом во CNC обработка

  Може да бидете сигурни дека имаме искусен инженерски тим, напредно производство, опрема за инспекција и зрели системи за управување.

  15 години искуство

  Доверливост на квалитетот обезбедена од Runsom

  Сертифициран по ISO9001:2015, имаме строги барања за квалитет. За да го исполниме високиот квалитет, имаме систем за контрола на квалитетот на звукот и добро опремени мерни уреди.

  Доверливост на квалитет

  Заштедете ги трошоците користејќи пластика за обработка на CNC

  Ги оптимизиравме комбинациите на производствените процеси кои во голема мера ќе ги заштедат трошоците за производство со потрошените производствени способности на пластичните делови.

  Заштедете ги вашите трошоци

  Доверливо од

  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови

  Галерија на делови за обработка на пластика CNC

  Најчесто поставувани прашања за обработка на пластика со CNC

  Во CNC обработка на пластика, пластичен блок се обработува за да се формира конечна посакувана форма, големина или завршна површина. Овој процес е познат и како суптрактивна технологија бидејќи несаканата геометрија е отстранета од сиров блок пластика. Има широк спектар на смоли за избор, така што делот може точно да се креира во соодветен материјал. Овој брз метод на прототипови е економичен и ефикасен за производство на единица за функционално тестирање.

  За да добиете повеќе детали за CNC обработка на пластика, можете да го следите упатството - CNC обработка на пластика: Што е тоа, создавање прототипови, операции, материјали

  Трошоците за CNC обработка на пластика се одредуваат од неколку аспекти, вклучувајќи ја големината, геометријата на делот како и потребниот тип на пластика. Сите фактори ќе имаат директно влијание врз изборот на типот на машината, времето на производство и трошоците за производство.

  Нашиот интелигентен систем на понуди може брзо да направи точни цени од 3D CAD-датотеката, врз основа на илјадници вредни податоци од претходните нарачки за CNC обработка. Она што треба да направите е само да ја поставите вашата CAD-датотека онлајн. Бесплатната понуда ќе ви бидат испратени во рок од 24 часа.

  ABS може да биде сенаменска пластика за CNC обработка поради неговата одлична димензионална стабилност и обработливост. POM може да се земе предвид кога апликацијата бара висока вкочанетост и мало триење. Други специфични барања како механички или естетски својства во голема мера ќе го одредат конечниот избор на пластика.

  Ќе има многу помалку избори за завршна обработка на површината при CNC обработка на пластика во споредба со металите. Сепак, пост-обработката во CNC обработката на пластиката можеби нема повеќе да биде потребна, бидејќи ќе се остави крајна површина речиси во мрежа кога работата на овој процес ќе се изврши правилно.

  Соодветните CNC пластични завршетоци вклучуваат:

  • Монистра минирање
  • Сликарство
  • Четкање

  Нема потреба да се прави калап во CNC обработка на пластика, така што може да заштеди трошоци и да заштеди време за брзо изработка на прототипови на пластика.

  Поврзани ресурси за CNC машинска пластика

  Разлика помеѓу полипропилен и најлон

  Пластика отпорна на УВ: Разлика помеѓу полипропилен и најлон

  Пластиката отпорна на УВ треба да се користи секогаш кога е можно додека се произведуваат пластични производи наменети за употреба на отворено. ...
  Прочитај повеќе

  PLA наспроти ABS

  Вовед PLA и ABS се најчестите материјали за FDM, двата овие материјали се термопластични, може да се ...
  Прочитај повеќе
  Што е-CNC-пластика-обработка-2

  CNC обработка на пластика: Што е тоа, создавање прототипови, операции, материјали

  Што е CNC обработка на пластика? Неопходно е да се разбере што значи „CNC“ за да се цени длабочината на ...
  Прочитај повеќе

  Подготвени за вашиот проект со бесплатна понуда?