ЦПУ обработка на метали

 • Ултра прецизност и толеранција
 • Водечки пресврт во индустријата
 • Услуги за обработка на метали со CNC на барање  Ве молиме испратете ни ги вашите цртежи. Датотеките може да се компресираат во ZIP или RAR папка ако се премногу големи. Можеме да работиме со датотеки во формат како pdf, sat, dwg, rar, zip, dxf, xt, igs, stp, step, iges, bmp, png, jpg, doc, xls, sldprt.

  Сите поставувања се безбедни и доверливи

  Рансом се истакнува во CNC обработката на метали повеќе од десет години во комбинација со нашиот високо квалификуван инженерски тим и машинисти. Нашите добро опремени капацитети овозможуваат неверојатна способност во куќата, толеранција на микрони и сложена геометрија во CNC обработката на метали.

  Добавувач на CNC обработка на метали

  ЦПУ обработените метали универзално се применуваат во секоја голема индустрија, од медицинска до воздушна. ЦПУ обработката на метали е популарна во машинската производствена индустрија поради голема точност, висок квалитет и голема ефикасност. Процесот на CNC обработка на метал вклучува различни процеси на обработка, како што се CNC вртење, мелење, дупчење, EDM и EDM на жица. Посакуваната големина, форма и завршна обработка на делот може да се формираат преку процесот на отстранување на металниот материјал со работа за сечење.

  • Имаме широк спектар на пост-обработка и секундарни операции кои се прилагодуваат на вашите потреби.

  • Нудиме сеопфатни услуги за обработка на метали, како што се магнезиум, цинк, месинг, челик и нерѓосувачки челик, особено умешни во CNC обработка на алуминиум.

  • Ветуваме дека нашите CNC обработени метални делови или компоненти совршено ќе ги задоволат спецификациите на дизајните на производите или цртежите и датотеките. И еднократните прототипови и прилагодените делови за крајна употреба се достапни во нашата CNC обработка на метали.

  Разбирање како работи обработката на метални CNC

  Објаснување за тоа како работи CNC обработката на метал

  Во CNC обработката, CNC машината ги извршува операциите под одреден сет на код кој содржи листа на инструкции за тоа како да се отстранат металните материјали до саканата геометрија, големина и завршна површина. Повеќепроцесната обработка на работното парче по едно поставување започнува со функцијата за автоматска промена на алатот во складиштето на алатите на CNC машинските алати.

  Машинскиот алат е под контрола на CNC контролниот систем кој може автоматски да ги менува алатите, алатите, брзината на вретеното, доводот итн. Така, делот може да се обработува со глодање, здодевање, дупчење и други процеси доследно, значително намалувајќи го времето за помошно поставување, како што се мерење и прилагодување на машинскиот алат и стегање на работното парче. Идеален е за повторливи задачи со висока точност и толеранција.

  Зошто да изберете CNC обработка за метални делови

  Изборот на CNC за обработка на метал е идеален за справување со мали делови од метални делови, особено за прототипови или производство со мал волумен.

  Прецизност на CNC обработка на метал

  Неверојатна повторливост и прецизност

  Користењето на CNC обработка на метални делови обезбедува повисок степен на точност и прецизност. Производството се одвива во конзистентен процес на обработка и целосно автоматизирано програмирање, овозможувајќи секој дел или прототип да биде точна копија на првиот. Се постигнува целосно конзистентен излез и побрз и полесен процес на обработка.

  Прецизност на CNC обработка на метал
  Намалени трошоци за производство и грешки со CNC обработка на метални делови

  Намалени трошоци за производство и грешки

  Со развојот на науката и технологијата, постои тенденција да се примени автоматска обработка во машинската производствена индустрија. Целосно автоматизираниот процес во однапред програмиран шаблон е контролиран од компјутер или робот, што овозможува да се заштеди многу напор и време, на пример, да се намали обемот на работа и човечкото вклучување во производните линии и со тоа да се намалат трошоците за производство.

  Намалени трошоци за производство и грешки со CNC обработка на метални делови
  Висока ефикасност и флексибилност на CNC обработка на метали

  Висока ефикасност и флексибилност

  CNC обработката е општо препознаена како идеален производствен процес за да се обезбеди висок квалитет во обработката на метални делови. Целиот тек на производниот процес се одвива на база на автоматизирани системи за позиционирање на машините и прилагодливи тела, така што е поголема флексибилност да се реагира на распоредот на производство.

  Висока ефикасност и флексибилност на CNC обработка на метали

  Што ќе имате корист од нашата CNC обработка на метали

  функционално тестирање

  Металните прототипови помагаат да се тестира дали има некои карактеристики во дизајнот на вашиот производ кои тешко функционираат пред целосното производство, избегнувајќи непотребни скапи трошоци за преработка.

  лична посветеност

  Со нашата најсовремена комунална опрема и лична посветеност на нашите CNC машинисти и програмери, тоа не значи дека нема премногу тежок или премногу сложен проект за Runsom.

  Супериорна технологија и опрема во Runsom

  Нашите третмани со повеќекратна обработка може да се интегрираат во една машинска операција со примена на технологијата на CNC програмирање и системи за автоматска промена на алатот.

  Загарантиран квалитет и брзо време на производство во Runsom

  Ние користиме CNC машини со повеќе оски, овозможувајќи делови да се сечат под речиси секој агол. Неверојатна прецизност добиена со нашата одлична CNC обработка на метал со 5 оски може да се види во секој метален дел и компонента.

  7*24 часовна поддршка за корисници

  7*24 часовна поддршка на клиентите и флексибилен режим на производство се достапни за брзи мали количини на метална CNC обработка.

  Инстант цитат

  Има широк опсег на пост-обработка и секундарни операции кои се прилагодуваат на потребите на вашите метални делови.

  Метални легури достапни за CNC обработка

  ЦПУ обработените метали се идеални за низа делови кои се движат од прототипови до инженерски модели. И речиси сите видови метални материјали може да се обработат со современи машински алати со голема цврстина и моќен капацитет. Без разлика на материјалите за општа намена кои се многу обработливи и на тој начин идеални за тестирање дизајни по ниска цена, како алуминиум, или за некои материјали кои се исклучително издржливи и неверојатно толерантни на топлина, како титаниум, сите овие метални материјали може да се обработуваат.

  Ако вашиот проект има потреба од делови со одлични својства како што се висока отпорност на удар и корозија, како и високо отклонување на топлината, може да ги земете во предвид CNC обработените метални легури како ваш примарен избор.

  Метални легури достапни за CNC обработка

  Имаме можност лесно да работиме со различни метали за да ги задоволиме вашите потреби:

  Процеси на CNC обработка достапни за метали

  Мелење

  ЦПУ мелење метали

  Мелењето користи алат за сечење што сече низ металната маса во ротационо движење. Карактеристиките создадени во процесите на мелење вклучуваат сложени контури, рамни површини, џебови, шпорети и слотови.

  Вртење

  ЦПУ вртење метали

  Наместо да се користи ротирачки алат за сечење, металната стола е таа што се ротира додека алатот му се приближува со линеарно движење. Овој процес е совршен за создавање цилиндрични компоненти.

  Дупчење

  ЦПУ дупчење метали

  Специфично се користи за дупчење на кружни дупки во металниот залиха. Неговата главна разлика од рачната дупчалка е тоа што движењето се контролира со лост за да се зголеми дупчената дупка до попрецизен дијаметар.

  ЕДМ

  Метална обработка со помош на EDM

  Тоа вклучува процес на обработка што ги испарува честичките од површината користејќи искри од електрична струја, наместо да ги пресекува металните материјали. EDM може да се примени како помошен процес на обработка, особено во обработката на алуминиум.

  Жица EDM

  Метална обработка со помош на Wire EDM

  Го пресекува металното работно парче со ефектот на корозија на пулсното празнење. Импулсна струја поминува низ работното парче и движечката метална жица чија функција е како електрода на алатот.

  Површински завршетоци достапни за CNC обработка на метали

  Откако ќе се обработат вашите метални делови, Runsom може да понуди широк опсег на пост-обработка и секундарни операции кои се прилагодуваат на вашите потреби:

  CNC обработен метал Дел-11
  • Позлата
  • Позлата со никел
  • Позлата без електроника
  • Електрополирање
  • Елоксирање на титаниум

  Загарантиран квалитет и брзо време на производство во Runsom

  Брзо време на пресврт и квалитет

  контролен систем

  Флексибилна икона за прифаќање

  Различни завршни површини за метални делови обработени со ЦНЦ

  Тесна толеранција

  Тесни толеранции. Во рамките на +/- 0,002 инчи (0,05 mm) за метални делови

  Експертизата на Рансом за мелење ЦПУ

  Сеопфатно познавање на CNC обработка на метали со години

  Започнете го вашиот проект за обработка на метали CNC сега

  Рансом поседува зрел оперативен систем за производство и на прототипи и на производствени серии во прецизен и ефикасен режим. Можеме да им обезбедиме на клиентите ширум светот врвна поддршка на услугата за обработка на метали со ЦПУ. Не двоумете се повеќе. Ние сме тука да ви помогнеме со потребите на вашите CNC проект. Добијте инстант понуда денес!

  Зошто да нè изберете за вашите сопствени CNC метални делови

  Искуство во изработка на CNC метални делови

  Може да бидете сигурни дека имаме искусен инженерски тим, напредно производство, опрема за инспекција и зрели системи за управување.

  15 години искуство

  Заштедете ги трошоците за CNC метални делови

  Ги оптимизиравме комбинациите на производствените процеси кои во голема мера ќе ги заштедат трошоците за производство со потрошените производствени способности на металните делови.

  Заштедете ги вашите трошоци

  Доверливост на квалитетот обезбедена од Runsom

  Сертифициран по ISO9001:2015, имаме строги барања за квалитет. За да го исполниме високиот квалитет, имаме систем за контрола на квалитетот на звукот и добро опремени мерни уреди.

  Доверливост на квалитет

  Доверливо од

  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови

  Галерија на CNC обработени метални делови

  Подготвени за вашиот проект со бесплатна понуда?