Дома » CNC обработка Тефлонски/тефлон

CNC обработка во тефлонски/тефлон

Тефлонски-тефлон CNC обработката е широко применета за општа употреба во различни индустрии преку производство на делови или компоненти обработени од тефлон.

Што е тефлонска пластика или тефлон?

Дефиниција за тефлонска пластика или тефлон

Тефлонски, или политетрафлуороетилен, е разноврсна инженерска пластика и синтетички флуорополимер на тетрафлуороетилен целосно составен од атоми на јаглерод и флуор. И тефлонскиот е обично добро познат по неговото трговско име, тефлон. Тефлонот е флуоројаглеродна цврста материја која има поголема отпорност на температура од сите вообичаени инженерски пластики. Во зависност од неговата флуорополимерна хемикалија, тој е исклучително отпорен на корозија и нерастворлив во вода или водени материи.

Тефлонски се користи во широки апликации во различни области. Најзабележителна употреба на тефлонски е како прибор за готвење како нелеплива обвивка на тенџериња. И често се користи во контејнери и цевки за спречување на активни и корозивни хемикалии. Поради одличниот низок коефициент на триење, тој е идеален материјал како лубрикант за намалување на абењето, триењето и потрошувачката на енергија на машината. Покрај тоа, користењето на тефлон како материјал за графт е уште една важна примена во медицинската област.

CNC обработката во тефлонски лесно се обработува благодарение на неговата мала јачина, релативна мекост и голема термичка стабилност.

Тефлонски преглед

производ-опис

Опис

димензии

Димензии

Апликација

Нелеплив слој и облога на цевки, автомобилски лубрикант, медицински импланти, изолација на електрични компоненти.

Толеранции

Се одредува според саканиот ефект и употребениот титаниум. Толеранција од ±0,010” (±0,25 mm) е достапна во Runsom.

Предности

Хидрофобно, нетоксично, високо отпорно на високи и ниски температури и хемикалии, низок коефициент на триење.

Дебелина на ѕид

За тоа најмногу одлучува расположливата геометрија на машините и деловите. Минимална дебелина на ѕидот од ±0,03” (±0,8 mm) е достапна во Runsom.

Водечко време

Брзо дури 3 дена, но конечно ќе се одреди според сложеноста на делот и количината на нарачката.

Максимална големина на дел

200 x 80 x 100 cm (достапната големина најмногу ја одредува машината и геометријата на делови).

Процеси

ЦПУ мелење со 3 оски и 5 оски.

Завршува

Како машински, мониста експлозијата.

Производител за обработка на тефлонски ЦПУ - прилагодени делови за обработка на тефлон ЦПУ

Тефлонските производи се многу барани во широките индустрии, особено нестрпливо потребни за медицинските и прибор за готвење. Рансом поседува децениско искуство во производството на тефлонски делови користејќи ги нашите напредни CNC технологии за обработка. Во Runsom, не само што можете да изберете од различни тефлонски материјали, вклучително и преобработен тефлонски, тефлонски ненаполнет, тефлонски тефлонски квалитет на лежиште, тефлонски наполнет со стакло итн. Со сеопфатно разбирање на работата и техниката на CNC тефлонски обработка, Runsom им обезбедува на глобалните клиенти компоненти од индустриско ниво, како што се вентили, грмушки, колектори, фитинзи, изолатори и запчаници. Нашите тефлонски CNC-машински услуги служеа на изобилство на индустрии, вклучувајќи електроника, градежништво, хемиски, нафта и гас, медицински и многу повеќе. Да се осигураме дека секој обработен дел од тефлон е обработен точно во согласност со барањата и спецификациите на клиентите е нашата мисија и цел постојано.

Прилагодени CNC тефлон обработени делови во Runsom

Апликации за делови за обработка на тефлон/тефлонски CNC

Она што го издвојува тефлонскиот од повеќето инженерски пластики се неговиот низок коефициент на триење, високата точка на топење и хемиската инертност. Сите тие исклучителни изведби го прават совршен за кујнски садови и широка употреба во петрохемиските, медицинските, електричните компоненти и полето за храна и пијалоци.

 • Тоа е популарен материјал за Домашни производи како нелеплив слој во садовите за готвење и друго.
 • Во компјутер и воздушна индустриите, тефлонската пластика обично се користи за поставување жици како коаксијални кабли и поврзување на жици.
 • За апликации за микробранова печка, ЦПУ обработен тефлон е многу погоден за конекторни компоненти при висока RF и PCB изолација поради неговата изолација на електрична енергија.
 • Тефлонски материјал е рентабилна замена за полиетилен во зависност од неговата отпорност на висока температура.
 • Тефлон може да се најде во многу индустриски прилики на кои им е потребно мало триење, како што се лизгачки подлошки, плочи, заптивки, чаури, лежишта итн.
 • Најчесто се користи како поставата на дилатационите споеви, индустриските цевководи и склоповите на црева како резултат на неговата хемиска инертност и високата точка на топење.
 • Тоа е соодветен материјал во производството на композити од стаклени влакна и композити од јаглеродни влакна.
 • Машински тефлонски може да се користи како лубрикант за производи од музички инструменти, како што е масло за подмачкување вентили.

Нашите силни страни во услугите за обработка на тефлонски тефлонски/тефлон со ЦПУ

Делови од тефлон дизајнирани по нарачка, изработени по ваше барање

Тефлонски компоненти со висока прецизност со сложени форми и цврста толеранција

Концентрирајте се на секој детал вклучувајќи димензија, функција и квалитет

Ефективни решенија за оптимизирање на дизајните на вашите производи и клучните апликации

Ефективна комуникација со клиентите во секоја фаза на производство

Флексибилен модел на производство за да се забрза времето на циклусот и да се подобри ефикасноста

Најчесто поставувани прашања за тефлонски/тефлон

Густината и мекоста на тефлонскиот (политетрафлуороетилен) ја олеснуваат обработката. Во споредба со најлон и други материјали, јачината на тефлонот е мала, а цврстината на истегнување на најлонот е речиси два до три пати поголема од онаа на тефлонот.

Иако тефлонскиот е стабилен и нетоксичен на пониска температура, тој почнува да се влошува на температури околу 260°C (500°F), се распаѓа над 350°C (662°F) и пиролизата на 400°C (752°F) ќе се јавуваат.

Тефлонски, кратенка за Политетрафлуороетилен, е инженерска термопластика.

Предностите на тефлонски се како што следува:

 • Издржливост
 • Низок коефициент на триење
 • Корозивен и електричен отпор
 • Одржување валидно при широк опсег на температури

Недостатоците на тефлонски се како што следува:

 • Релативно висока цена
 • Не е лесно за масовно производство и заварување
 • Механичката сила ќе биде неважечка на 326°C

Апликациите за тефлонски се движат од нелепливи облоги за кујнски садови до високотехнолошки медицински употреби, вклучувајќи хируршки инструменти, импланти и опрема за тестирање.

Тефлонски е високо отпорен на топлина и отпорен на триење со цврсти материи, што овозможува тефлонски да се користи како составен дел на запчаниците, страничните плочи, лежиштата и подлошките. Се користи и за изработка на цевки и контејнери бидејќи е отпорен на корозија и нереактивен. Тефлонскиот исто така има добри својства на електрична изолација и се користи за изолација на кабли и склопови на конектори. Ова го прави идеален материјал за печатени плочки, жици за поврзување и коаксијални кабли.