Дома » CNC обработка POM

CNC обработка во ПОМ (Делрин/Ацетал)

CNC POM обработката е идеална за изработка на пластични компоненти со неверојатни перформанси, повторливост и прецизност.

Што е POM Plastic?

Дефиниција на ПОМ пластика

POM (Полиоксиметилен), исто така познат како Делрин и Ацеталис, е инженерски термопластик кој се карактеризира со својата висока јачина и одличната обработливост. Има добра отпорност на хемикалии и абразија, и одлични механички својства, како и исклучителна димензионална стабилност во споредба со другите општа пластика. Комбинацијата на прекрасни својства придонесува за создавање висококвалитетни и високопрецизни механички компоненти во CNC обработката во Делрин. POM материјалите играат важна улога во производството на прецизни делови за различни примени на употреба. Машинските делови со CNC POM често се наоѓаат во електрониката за широка потрошувачка како печатачи и телевизори, компоненти на конектори како навртки и завртки, механички запчаници и водечки елементи.

Runsom нуди услуги за обработка на Delrin за глобалните клиенти повеќе од десет години и има соодветно искуство во POM мелење, дупчење и вртење. На располагање ни стојат изобилни оценки на материјали на Ацетал, вклучувајќи POM од медицинска класа, POM за храна, ацетал зајакнат со стакло, ацетал исполнет со тефлонски и ацетал усогласен со FDA.

POM Преглед

производ-опис

Опис

димензии

Димензии

Апликација

Високопрецизни механички делови како што се чаури, запчаници, вентили и компоненти на лежиштата.

Толеранции

Се одредува според саканиот ефект и употребениот титаниум. Толеранција од ±0,010” (±0,25 mm) е достапна во Runsom.

Предности

Висока цврстина на истегнување и удар, добар замор и отпорност на влага, ниско триење.

Дебелина на ѕид

За тоа најмногу одлучува расположливата геометрија на машините и деловите. Минимална дебелина на ѕидот од ±0,03” (±0,8 mm) е достапна во Runsom.

Водечко време

Брзо дури 3 дена, но конечно ќе се одреди според сложеноста на делот и количината на нарачката.

Максимална големина на дел

200 x 80 x 100 cm (достапната големина најмногу ја одредува машината и геометријата на делови).

Процеси

ЦПУ мелење со 3 оски и 5 оски.

Завршува

Како машински, мониста експлозијата.

Производител за обработка на POM CNC - Делови за POM обработени со CNC прилагодени

Runsom е доверлив производител во CNC обработка на пластика на квалитетни POM компоненти по пониски трошоци и побрзо време од другите машински продавници. Поддржан од нашите клучни техники за CNC обработка со 3, 4 и 5 оски, врвна производствена опрема и високо квалификуван инженерски тим, Рансом има доволно способности да обработува сложени компоненти со детали и сложеност со примена на бројни оценки на POM материјали. Ако сакате да ги нарачате барањата за обработка на CNC POM, Runsom може да биде вашиот врвен партнер кој ќе ви помогне да ги изработите вашите комплицирани CNC машински POM производи, а истовремено да одржувате висок квалитет и прецизност постојано. Со задоволство ги прифаќаме и се справуваме со сите предизвици пред нас и не штедиме напор да ви помогнеме да стекнете повеќе шанси за вашиот бизнис.

Добијте инстант RFQ онлајн бесплатно или директно разговарајте со нашите машинисти.

Прилагодени CNC машински POM делови во Runsom

CNC Обработка Делрин / ПОМ / Ацетал делови Апликации

Поради нивните добри својства и исклучителни перформанси, компонентите POM/Delrin обработени со ЦПУ се популарна пластика во различни индустрии, вклучувајќи ги медицинските, механичките и многу други области. Најзабележителен случај може да се лизгачките и водечките елементи направени од ПОМ пластика бидејќи овој материјал може да понуди низок коефициент на триење и добри својства на лизгање. Други вообичаени апликации вклучуваат:

Чаури и тела со висока цврстина и цврстина

Медицински помагала и инструменти

Електрични куќишта и изолација

Автомобилски апликации и градежништво

Заптивки, рачки, вентили и производство на опрема

Нашите силни страни во услугите за обработка на CNC POM

Сертификација ISO 9001:2015

Цврсто гаранција за квалитет и испорака

Флексибилно производство од едно парче прототип до производство со голем обем

Различни процеси на обработка и опции за пост-обработка

Специјализирана оптимизација и преглед на вашите дизајни на POM делови

Целосно усогласен со индустриските прописи и стандарди

ЧПП за ПОМ

POM е практичен материјал во CNC обработката. Машинистите кои дошле во контакт со пластика обично им се допаѓа бидејќи поседува добра обработливост. Во споредба со ABS, има поголема цврстина и димензионална стабилност. Тоа е и поквалитетен материјал, но е и поскап.

POM е инженерска термопластика која се користи за прецизни делови во процесот на CNC обработка кои бараат висока јачина, мало триење и исклучителна димензионална стабилност.

Ласерското сечење или гравирање Delrin е изводливо и практично бидејќи овој вид пластика лесно може да се отстрани со ласерскиот зрак.

Најлонот е силна и издржлива пластика која може да се користи за многу намени, но не е толку силна како Делрин.