Дома » CNC обработка полистирен

CNC обработка во полистирен

Обработката со CNC полистирен е вообичаен начин за производство на широк спектар на производи според точните спецификации, без разлика за брзо прототипирање или производство со низок или голем волумен.

Што е полистиренска пластика?

Дефиниција за полистиренска пластика

Полистирен, скратено како PS, е полимер направен од мономер стирен, течен јаглеводород кој комерцијално се произведува од нафта. PS е вообичаено цврст термопластик на собна температура, но може да се стопи на повисока температура за обликување или истиснување, а потоа повторно да се зацврсти.

Овој вид на материјал доаѓа во две форми, односно цврста и цврста пена. ПС пластиката најчесто се произведува за да биде разновидна контејнери за еднократна употреба подложени на врела вода бидејќи поседува стаклена преодна температура повисока од 100 ℃. Исто така, поседува неколку поволни својства како што се димензионална стабилност, добри електрични својства, транспарентност, лесна тежина, ниска цена и добра обработка. Производите направени од полистирен брзо добиваат наклоност кај производителите за широка примена, вклучувајќи материјали за амортизација од пена, инструменти, метри, канцелариски материјал, пакување, мебел, ТВ и играчки.

PS пластиката е идеален материјал во процесот на CNC обработка или субтрактивна обработка бидејќи е достапна во неколку облици како што се шипки, листови и друго. Покрај тоа, обработените полистиренски делови може да се обработат во различни бои за да се задоволат специфичните козметички и естетски барања.

Преглед на полистирен

производ-опис

Опис

димензии

Димензии

Апликација

Пакување храна, лесна заштитна амбалажа, изолација на домот и апаратите, даски за сурфање, автомобилски делови, системи за стабилизација на патишта и банкини и многу повеќе.

Толеранции

Се одредува според саканиот ефект и употребениот титаниум. Толеранција од ±0,010” (±0,25 mm) е достапна во Runsom.

Предности

Хемиски инертен, исплатлив, долготрајна, одлична топлинска изолација, издржлив и отпорен на оштетување од вода.

Дебелина на ѕид

За тоа најмногу одлучува расположливата геометрија на машините и деловите. Минимална дебелина на ѕидот од ±0,03” (±0,8 mm) е достапна во Runsom.

Водечко време

Брзо дури 3 дена, но конечно ќе се одреди според сложеноста на делот и количината на нарачката.

Максимална големина на дел

200 x 80 x 100 cm (достапната големина најмногу ја одредува машината и геометријата на делови).

Процеси

ЦПУ мелење со 3 оски и 5 оски.

Завршува

Како машински, мониста експлозијата.

Производител за CNC обработка на полистирен (PS) - Делови од полистирен за обработени CNC прилагодени

Рансом има порибено преку 50 видови пластика и метали за да одговара на различни барања за различни барања, а ние внимателно ги потврдивме суровините што ги користиме за да се осигураме дека тие се точни за секој проект. Работејќи со Runsom, вашите модели од полистирен може да се направат во каква било форма и структура за кратко време на циклус, додека одржуваат одлична прецизност и квалитет преку нашите напредни процеси на CNC обработка. Нашите експерти за CNC обработка на PS пластика се подготвени да дадат помош и прегледи во дизајнот на вашиот производ и најдоброто решение за да заштедите трошоци и да добиете конкурентна цена.

Не мора да се грижите за количините на нарачката, без разлика дали е мала или има потреба од големо производство. Што се однесува до големините, облиците и другите специфични барања, можете исто така да бидете сигурни дека сите овие елементи во полистиренските делови или компоненти произведени од Runsom ќе бидат целосно во согласност со вашите критични спецификации и дигитални датотеки. За да започнете со производство на вашата PS пластика, само испратете ги вашите 3D CAD-датотеки онлајн и ќе добиете понуда во рок од 24 часа.

Прилагодени CNC машински делови од полистирен во Runsom

Главните видови полистиренска пластика

ГППС

GPPS за CNC обработка на полистиренска пластикаНеговото целосно име е полистирен за општа намена, кој е нетоксичен и без мирис аморфен проѕирен термопластик со добра водоотпорност, висока диелектрична цврстина и одлична проѕирност. GPPS има забележителни електрични својства, па затоа често се користи како високофреквентен кондензатор и ламинирани електронски кола во електронската индустрија. Нејзината привлечна боја е многу корисна за украсување и табли во лесната индустрија. Други својства, вклучувајќи добра цврстина и вкочанетост на површината, и голема димензионална стабилност, сите тие го прават популарен материјал во многу индустрии. Сепак, треба да се напомене дека овој тип на пластика има слаба отпорност на абење и хемиска отпорност, мала јачина на удар и не е отпорна на УВ.

БОЛКИ

HIPS за CNC обработка на полистиренска пластика

Тоа е млечно бел непроѕирен аморфен полимер чија цврстина и сила на удар се повеќе од 7 пати повисоки од полистирен за општа намена. HIPS има добра боја, електрична изолација и хемиска стабилност, но неговата цврстина на истегнување, цврстина, отпорност на светлина и стабилност се пониски од полистирен за општа намена. Многу уреди и електрични апарати се направени од HIPS пластика, вклучувајќи телевизори, радија, разни електрични и инструментални делови, облоги на фрижидери, мебел, буриња за машини за перење итн.

EPS

EPS за CNC обработка на полистиренска пластикаОвој вид на пластика обично е претставен во безбојни проѕирни или бели честички, кои лесно се обоени и имаат одлична отпорност на хемикалии. Обично се потопува во јаглеводородно средство за пена со ниска точка на вриење. EPS се карактеризира со мала апсорпција на вода, ниска топлинска спроводливост, лесна тежина, добра звучна изолација и отпорност на удар.

Нашите јаки страни во услугите за обработка на CNC полистирен

Прецизна CNC технологија за глодање со 5 оски за создавање сложени геометриски детали

Широк опсег на операции за секундарна обработка за добра завршна површина

Неверојатна точност, квалитет и постојано повторување

Намалено време и поставување на прицврстување и зголемена ефикасност

24/7 услуги за поддршка на клиентите и техничка поддршка

Производство со голема брзина додека се фокусира на секој детал

Најчесто поставувани прашања од полистирен

Од полистиренската пластика може да се направи лим, шипки и други форми, што ја прави многу корисна за субтрактивна обработка или процес на обработка со CNC.

Полистирен е еден вид тврда и цврста пластика, разноврсна за производство на мноштво производи за широка потрошувачка. И тоа е сосема погодно за правење производи за кои е потребна јасност, како што се лабораториски производи и пакување храна.

Полистиренот е генерално потенок и покршлив од акрилот, но има тенденција да биде значително поевтин од другите пластики. Бидејќи овој материјал е направен со калап, може да остане со релјефни ознаки, како и ефект на сина магла кога ќе се отстрани.

Полистирен често се користи за да се направат сите видови контејнери за еднократна употреба за да се земат некои високотемпературни супстанции како што е врела вода. И, исто така, игра суштинска улога во други апликации, како што се ТВ, играчки, секојдневна употреба, мебел, канцелариски материјал, пакување, материјали за амортизација од пена, електрични компоненти, инструменти итн.