Дома » CNC Обработка Полиетилен

CNC обработка во полиетилен

Слично на другите инженерски пластики, CNC обработката Полиетилен е процес на субтрактивна обработка за производство на PE пластични компоненти со одредени техники на обработка.

Што е PE (полиетилен) пластика?

Дефиниција за PE (полиетилен) пластика

Полиетилен, исто така познат како полиетилен или PE, е бел восочен проѕирен материјал со висок сооднос сила-тежина, добра јачина на удар и одлична отпорност на временските услови. Оваа инженерска пластика се одликува со низок коефициент на триење, мала цврстина и цврстина, но висока еластичност и сила на удар. ПЕ пластиката има супериорни диелектрични својства и хемиска стабилност, па затоа е добар електричен изолатор и високо отпорна на органски растворувачи како што се фосфорна киселина, натриум хидроксид, флуороводородна киселина и хлороводородна киселина на собна температура. Сепак, може да се еродира и раствори во азотна киселина и сулфурна киселина и лесно да се разградува со ултравиолетово зрачење. Според методот на полимеризација, молекуларната тежина и структурата на синџирот, полиетиленот е поделен на различни типови, типични меѓу оние кои вклучуваат полиетилен со висока густина (HDPE), полиетилен со мала густина (LDPE), линеарен полиетилен со мала густина (LLDPE) и ултрависок молекуларен Тежински полиетилен (UHMWPE).

Преглед на полиетилен

производ-опис

Опис

димензии

Димензии

Апликација

Облоги за канали и бункери, профили за водилки за синџири, Штитници за машини, облоги на браниците на пристаништето.

Толеранции

Се одредува според саканиот ефект и употребениот титаниум. Толеранција од ±0,010” (±0,25 mm) е достапна во Runsom.

Предности

Супериорна отпорност на триење, разновидност на PE варијанти, голема цврстина и сила на удар и голема хемиска отпорност.

Дебелина на ѕид

За тоа најмногу одлучува расположливата геометрија на машините и деловите. Минимална дебелина на ѕидот од ±0,03” (±0,8 mm) е достапна во Runsom.

Водечко време

Брзо дури 3 дена, но конечно ќе се одреди според сложеноста на делот и количината на нарачката.

Максимална големина на дел

200 x 80 x 100 cm (достапната големина најмногу ја одредува машината и геометријата на делови).

Процеси

ЦПУ мелење со 3 оски и 5 оски.

Завршува

Како машински, мониста експлозија, жарење, прав.

Производител за обработка на полиетиленски CNC - пластични делови од PE обработени со CNC по нарачка

CNC полиетиленската обработка е ефикасно и практично средство за производство на големи серии на компоненти со висока прецизност со софистицирани структури и висока повторливост. Поддржан од богато искуство и техничко знаење за CNC обработка на пластика и метали, Runsom има способност да им понуди на глобалните клиенти најдоброто решение за да ги заштедат трошоците и да ја подобрат профитабилноста на нивниот бизнис. Постојано сме посветени на испорака на прецизно обработени делови или компоненти на клиенти ширум светот и постојано напредување на ова поле. Постојат голем број комбинации на материјали, методи на обработка и операции за доработка на површини за да изберете, за да можете вистински да уживате во целокупните едношалтерски услуги во Runsom, почнувајќи од дизајни на модели до избор на материјали до производство.
Ако имате барања за производство на прилагодени CNC обработени делови во варијанти со висока густина, мала густина или други полиетиленски варијанти, обратете се на Runsom и ќе ги добиете најдобрите завршени резултати. Барање цитат на интернет бесплатно во моментов!

Прилагодени CNC обработени PE пластични делови во Runsom

Типични видови полиетиленска пластика

HDPE

Полиетилен со висока густина за CNC обработкаHDPE е непроѕирен бел восочен прав или честички со нетоксичност и кристалиност до 80% ~ 90%. Неговата точка на омекнување и температурата на сервирање се 125 ~ 135 ℃ и 100 ℃ соодветно. Оваа неполарна термопластична смола покажува големи количини на одлични својства, вклучувајќи електрична изолација, добра отпорност на абење и студ, неверојатна хемиска стабилност и голема хемиска инертност кон кој било органски растворувач на собна температура, итн. Во споредба со полиетиленот со мала густина, HDPE има подобар механичка сила како цврстина на површината, цврстина на истегнување и цврстина.

LDPE

Полиетилен со мала густина за CNC обработкаLDPE, еден вид восочна честичка, е млечно бела и нетоксична со мат површина. Има најлесна густина (0,91-0,93 g/cm3) во густина на полиетиленска смола. Има многу забележителни карактеристики како што се електрична изолација, добра флексибилност, еластичност, лесна обработка, отпорност на општи органски растворувачи, транспарентност и голема хемиска стабилност. И полиетиленот со мала густина има помала цврстина, но поголема јачина на удар од тој HDPE.  

LLDPE

Линеарен полиетилен со мала густина за CNC обработкаСлично на LDPE, LLDPE е млечно бели, нетоксични и восочни честички, но неговата густина (0,918 - 0,935 g/cm3) е малку повисоко од првото. Покажува различни поволни својства, вклучувајќи добра отпорност на ниски и високи температури, висока јачина, цврстина и цврстина. LLDPE е популарен материјал во земјоделството, медицината и во многу индустрии бидејќи има добра отпорност на пукање од стрес на околината и е нерастворлив во киселина, алкали и органски растворувачи.

UHMWPE

Полиетилен со ултра висока молекуларна тежина за CNC обработкаUHMWPE, кратенка за полиетилен со ултрависока молекуларна тежина, е подгрупа на соединенија HDPE (полиетилен со висока густина). Овој вид високомолекуларно соединение е тешко да се обработи, но има и некои дополнителни предности. Неговата исклучителна отпорност на абење и целокупната цврстина се корисни од екстремно долгите полимерни синџири на овој материјал. И неговиот коефициент на триење може да одговара на тефлонот, но неговата отпорност на триење е подобра.

Нашите јаки страни во услугите за обработка на CNC полиетилен

Сертифицирани капацитети со ISO 9001:2015 и обезбедување квалитет

Брзо прототипирање и производство од мали до големи серии

Добро функционална опрема и уреди за мерни инструменти

Производство со голема брзина додека се фокусира на секој детал

Високо квалификувани специјалисти и сесрдни членови на персоналот

Конкурентни цени и достапни решенија за обработка

Најчесто поставувани прашања за полиетилен

Полиетилен со ултра висока молекуларна тежина (UHMW) е идеален материјал за CNC обработка, кој има одличен сооднос сила-тежина и може да се обработува лесно како дрво. Овој вид на пластика е многу отпорен на абење и триење и го подобрува животниот век на машините додека ги намалува трошоците за одржување. 

Полипропиленот во залихите на листови е широко применет во производството на ЦПУ. Рансом користи CNC машинска PE пластика за производство на прототипови или производство од мал до голем обем.

Полиетиленот е најчестиот тип на пластика за широка потрошувачка и се користи во многу дневни материјали. Тоа е термопластичен производ, што значи дека може да се стопи во течност, а потоа постојано да се лади во цврста состојба.

Рансом користи технологии за CNC обработка за обработка на UHMWPE материјали кои лесно може да се дупчат, вртат, мелат, пилаат, заваруваат, планираат и печат. Нашите напредни машини со остри алатки овозможуваат завршна обработка на површини со највисок квалитет. И нашите најнови CNC стругови со брзи и лесни метални алати се достапни за изработка на UHMWPE производи со најдобри готови резултати и прецизност.

И покрај сличните карактеристики помеѓу UHMWPE и тефлон (исто така познат како PTFE), постојат некои клучни разлики меѓу нив. Во споредба со тефлонот, UHMWPE е поевтин и има многу подобри својства на абење. Сепак, тефлонот има подобра толеранција на топлина од UHMW кога страда од континуирани операции.

UHMW може да функционира добро и во влажни и во суви услови. Може да се свитка на крајот доволно за да се обезбеди доволна флексибилност потребна за инсталирање на делови.