Дома » CNC Обработка Поликарбонат

CNC обработка во поликарбонат/компјутер

Поликарбонат, или компјутер, е добро познат по своите механички својства, овозможувајќи му да се користи во CNC обработка Поликарбонатни делови или компоненти за широка употреба во различни индустрии.

Што е поликарбонат/компјутер пластика?

Дефиниција за поликарбонат/компјутер пластика

Поликарбонат (исто така познат по кратенката PC) е аморфна термопластика која има тенденција прво да омекне пред да се стопи, без одредена точка на топење. Неговата одлична лесна тежина, јасност и отпорност на кршење го прават одлична замена за стаклото. И компјутерот има поголема толеранција на топлина од акрилот. Поликарбонатот е совршен пластичен материјал во CNC обработката бидејќи може лесно да се обработува со неговите исклучителни механички својства, вклучувајќи добра сила на удар, цврстина, цврстина и толеранција на висока температура. Производите за компјутери обработени со ЦПУ може да се најдат во широки области како што се полупроводнички, механички, транспортни, електроники, оптички, автомобилски, медицински и повеќе индустрии.

Рансом користи техники на CNC обработка, вклучувајќи повеќекратно глодање, вртење, дупчење и така натаму за да го обработи поликарбонатот во црн или проѕирен лист и шипки. Нашите капацитети и опрема се доволно софистицирани за да ги минимизираат грешките при работа и вибрациите за време на процесите на обработка, што во голема мера ни овозможува да произведуваме компоненти за компјутер со постојан квалитет и точност.

Преглед на поликарбонат/компјутер

производ-опис

Опис

димензии

Димензии

Апликација

Транспарентни делови, светлосни цевки, тркала, дихтунзи и леќи за фарови за автомобил.

Толеранции

Се одредува според саканиот ефект и употребениот титаниум. Толеранција од ±0,010” (±0,25 mm) е достапна во Runsom.

Предности

Отпорност на ултравиолетови зраци, одлична цврстина на фрактура, отпорен на топлина, електрична изолација, добра обработливост и голема сила на удар.

Дебелина на ѕид

За тоа најмногу одлучува расположливата геометрија на машините и деловите. Минимална дебелина на ѕидот од ±0,03” (±0,8 mm) е достапна во Runsom.

Водечко време

Брзо дури 3 дена, но конечно ќе се одреди според сложеноста на делот и количината на нарачката.

Максимална големина на дел

200 x 80 x 100 cm (достапната големина најмногу ја одредува машината и геометријата на делови).

Процеси

ЦПУ мелење со 3 оски и 5 оски.

Завршува

Полирање со пареа, слој отпорен на гребење.

Производител на поликарбонат CNC машинска обработка - Прилагодени CNC обработени пластични делови за компјутери

Ако барате доверлив добавувач за производство на вашите производи од поликарбонат или за аутсорсинг на вашите барања за CNC обработка, Рансом може да ги има вистинските одговори за вашите клучни потреби. Со долгогодишно искуство во CNC обработка на пластика, метали и разновидни материјали, нема премногу големи или сложени проекти за Runsom и ние сме среќни што се соочуваме со предизвиците со кои другите машински продавници не можат да се справат. Работејќи со мноштво материјали, создадовме бројни поликарбонатни CNC машински делови, поликарбонатни делови, поликарбонати превртени делови и повеќе преку нашите напредни и ефикасни технологии за обработка на CNC, вклучувајќи CNC поликарбонат за мелење, CNC поликарбонат за вртење, CNC поликарбонат за дупчење итн.

Прилагодени CNC обработени пластични делови за компјутер во Runsom

Нашата цел е секогаш да му обезбедиме на секој клиент производи со најдобар квалитет по најисплатлива цена. Така, ние постојано го нагласуваме значењето на задоволството на клиентите за нашиот развој и подобрување. Без разлика дали станува збор за дизајни на производи, прототипови, модели од мали размери или производи со големи серии, ние продолжуваме да се фокусираме на секој детал во секоја фаза и спроведуваме строги мерки за контрола на квалитетот за да обезбедиме клиентите да ги добијат своите делови според секоја спецификација.

Поликарбонат CNC обработени делови Апликации

Како релативно популарен пластичен материјал во CNC обработката, Поликарбонатот е идеален за производство на структурни компоненти поради неговата неверојатна отпорност на удар. Со речиси двојно поголема јачина на удар од ABS, пластиката од компјутер може лесно да се формира и обработува без да се скрши или пука. Рансом испорача широк спектар на компоненти направени од поликарбонат за широки индустрии, дел од производите за компјутери што ги фабрикувавме, вклучувајќи:

Материјали за пакување

Тркала и ролери

Делови за авиони

Автомобилски компоненти

Кутии

Изолатори

Дихтунзи

Леќи

Застаклување

Печати

Апарати

Конектори

Куќишта и покривки

Заштитни шлемови

Штитници за лице

Инструмент панели

Знаци и прикази

Оптички медиум за складирање

Нашите јаки страни во услугите за обработка на CNC поликарбонат

Сертифицирани капацитети со ISO 9001:2015 и обезбедување квалитет

Брза испорака и услуги за поддршка на клиентите 24/7

Материјали од инженерско одделение погодни за различни апликации на делови и индустрии

Прилагодено дизајнирани прецизни услуги и производство на CNC обработка

Внатрешна обработка со олеснување на барање и бесконечен производствен капацитет

Ефикасни, произведени метални и пластични делови за прототипови и производство

Најчесто поставувани прашања за поликарбонат

Поликарбонатот е многу обработлив. Тоа е термопластичен материјал кој има висока јачина и цврстина на удар, одлично лазење и оптичка јасност. Доаѓа во оценки во согласност со FDA, како и во соединенија кои нудат поголема отпорност на тежина и абење.

Поликарбонатот работи добро на крајните мелници од сите големини; сепак, алатот треба да биде многу остар, по можност дизајниран за употреба со пластика. Ако акумулацијата на топлина е премногу висока во некои случаи, поликарбонатот ќе се стопи под крајната мелница.

ЦПУ обработката на поликарбонат е доста популарна. Големата отпорност на удар на овој материјал го прави погоден за структурни компоненти. Јачината на ударот на поликарбонатот е речиси двојно поголема од онаа на ABS, што го прави еден од материјалите со најголема јачина на удар од сите вообичаени инженерски пластики.

Поликарбонатот е поцврст материјал, 250 пати поотпорен на удар од стандардното стакло. Поликарбонатот нуди поголема еластичност од акрилот, што го прави идеален за тешки апликации како што се прозорите отпорни на куршуми. Но, правилниот избор на одредени материјали се одредува според функцијата и употребата на одредена апликација.

Поликарбонатот е една од популарните пластики што се применуваат во производството. Има лесен и висока јачина, што го прави совршен за формирање делови или додатоци за мобилни телефони, леќи за очила, ЦД-а, ДВД-а, прозорци отпорни на кршење итн. заштитни очила.