Дома » CNC машинска обработка PEEK

CNC обработка во PEEK

CNC обработката во PEEK добро се вклопува во широк спектар на апликации, сите оние кои се корисни поради исклучителните својства на овој материјал.

Што е PEEK Plastic?

Дефиниција за PEEK Plastic

PEEK е кратенка за полиетер етер кетон, кој е полукристален термопластичен полимер кој се користи за инженерски апликации и се карактеризира со неговата голема хемиска отпорност и подготвена обработливост додека страда од високи температури и стрес. Формите на прачка и шипки од PEEK пластиката ја прават совршена за CNC обработка и сечење, вклучувајќи мелење, вртење, дупчење итн. Така, CNC PEEK обработката е практичен метод за создавање високопрецизни PEEK компоненти со топлинска и електрична изолација заедно со долга листа на поволни својства.

Со своите исклучителни карактеристики како што се висока отпорност на абење, триење и хемиски и одлична цврстина, производите и компонентите на PEEK се претпочитаат од различни области, вклучувајќи хемиски, автомобилски, флуидни, воздушни и високи температури. Покрај тоа, PEEK материјалите доаѓаат со широк спектар на оценки како што се армирани со јаглеродни влакна, стаклени влакна, медицински квалитет, одделение за лежиште и многу повеќе.

PEEK Преглед

производ-опис

Опис

димензии

Димензии

Апликација

Спинални импланти, хируршки алатки, лежишта, подлошки, запчаници.

Толеранции

Се одредува според саканиот ефект и употребениот титаниум. Толеранција од ±0,010” (±0,25 mm) е достапна во Runsom.

Предности

Биокомпатибилност, еластичност на високи температури, отпорност на абразија и ултра висок вакуум, добра робусност, ниска апсорпција на влага.

Дебелина на ѕид

За тоа најмногу одлучува расположливата геометрија на машините и деловите. Минимална дебелина на ѕидот од ±0,03” (±0,8 mm) е достапна во Runsom.

Водечко време

Брзо дури 3 дена, но конечно ќе се одреди според сложеноста на делот и количината на нарачката.

Максимална големина на дел

200 x 80 x 100 cm (достапната големина најмногу ја одредува машината и геометријата на делови).

Процеси

ЦПУ мелење со 3 оски и 5 оски.

Завршува

Како машински, мониста експлозијата.

Производител за обработка на PEEK CNC - Делови за PEEK обработени со CNC прилагодено

Како експерт за CNC обработка на пластика, Рансом се справи со илјадници нарачки кои бараат сложени геометриски детали и речиси невозможни спецификации за обемни пластични материјали, вклучително и PEEK пластика. Машинистите во Runsom се умешни во користењето на CNC PEEK обработка со повеќе оски за ефикасно и прецизно производство на CNC машински PEEK компоненти кои одговараат на барањата што ги бараат клиентите или CAD-датотеките поднесени онлајн. Дополнително, нашиот инженерски тим ќе ви помогне во оптимизирањето на вашите дизајни или модели за да ви го понуди најдоброто соодветно решение кое на крајот ги заштедува трошоците и ќе се покаже како најдобри резултати.

Добредојдени сте да ги специфицирате вашите барања и спецификации потребни за време на периодот на производство на делови за CNC обработка PEEK. И ние ќе се потрудиме да ви испорачаме производи со ултра прецизност и врвен квалитет. Затоа, поставете ги вашите CNC PEEK модели денес и добијте Цитат бесплатно наскоро.

Прилагодени CNC машински PEEK делови во Runsom

Апликации за делови за обработка на CNC PEEK

CNC обработката во PEEK е идеална за создавање делови што се користат во екстремни средини кои бараат хемиска стабилност, механичка сила и/или отпорност на високи температури.

  • За разлика од другата вообичаена инженерска пластика, оценките PEEK носат позабележителни придобивки и може да се најдат во многу области, вклучувајќи електроника и електрична енергија, воздушната, автомобилската индустрија, преработката на храна, медицинската и други индустрии.
  • PEEK пластиката доаѓа со исклучителни перформанси, вклучувајќи висока механичка цврстина, добра отпорност на високи температури, абразија и притисок и одлична обработливост.
  • PEEK може да се обработува на широк опсег на механички компоненти. На пример, делови за медицински уреди, автомати за машини за перење, запчаници за автомобили, вентили, цевководи, запчаници за автомобили итн.
  • Може да издржи екстремно сурови надворешни услови како што се ултра висока влажност, вакуум, напон и топлина, додека останува добри својства на електрична изолација, па затоа е вообичаен начин да се примени во полето на електронски информации.
  • Тоа е биокомпатибилен материјал кој треба да се обработува во коскени импланти поради неговите предности на нетоксичност, отпорност на корозија, лесна тежина и висока компатибилност со човечкото тело во моментов. Така, PEEK смола Правилен третман за да се минимизира внатрешниот стрес и да се избегнат пукнатините на производот.
  • Тоа е поголема алтернатива за конвенционални материјали како метали и керамика во некои посебни полиња со своите неверојатни физички и механички карактеристики.

Нашите јаки страни во услугите за обработка на CNC PEEK

Правилен третман за да се минимизира внатрешниот стрес и да се избегнат пукнатините на производот

Прилагодени спецификации, висок квалитет и најблиска толеранција според планираното

Целосна проверка и тестирање за да се обезбеди квалитет на материјалите и производите

Опсежни операции за секундарна обработка и избор на материјали за избор

Минимални човечки грешки и намалени поставки за да се забрза производниот циклус и да се заштедат трошоци

Високо продуктивни капацитети и напредни технологии за обработка

PEEK ЧПП

Алатите за сечење со силициум карбид се ефикасни за природен PEEK, додека дијамантските алатки се посоодветни за PEEK засилен со јаглеродни влакна. За PEEK апликации од медицинско одделение, најдобриот начин да се избегне оштетување на биокомпатибилноста на материјалите е сувата обработка.

Ѕидот на PEEK optima може да се направи тенок како 0,0008 со толеранција од 0,0002. Функциите на PEEK обработените делови сè уште можат да бидат достапни, но дел од силата ќе се изгуби поради омекнување во овој опсег.

PEEK може да се печати 3D. Неговите уникатни перформанси овозможуваат форма на речиси секоја сложена геометрија, од кои некои не можат да се произведат со други технологии. Колку е помала брзината на 3D печатење, толку е попрецизен конечниот резултат.

Точката на топење на PEEK е околу 341 ℃ (646 ℉). Може да биде сè уште функционален и цврст постојано на температури до 260 ℃ (480 ℉). Може да се користи и во пареа или топла вода без да влијае на физичките карактеристики.

PEEK често се применува во важни апликации во некои области, вклучувајќи автомобилски, медицински, полупроводнички, микробранови, авиони и хемикалии за да се создадат добра достапни за тешки работни ситуации како што се изолација на кабел, вентили на компресорски плочи, пумпи, делови од клипот и лежишта.