Дома » CNC Обработка Најлон

CNC обработка во најлон/полиамид

Најлон, исто така познат како полиамид, често се користи како замена за метали со ниска цврстина како челик, бакар, железо, итн во процесот на CNC обработка за производство на CNC обработени најлонски делови.

CNC обработка во најлон/полиамид

Најлон CNC обработка е метод со користење на машински алати за отстранување на вишокот материјали од најлонските залихи и извршување на одредени процеси на обработка во зависност од компјутерското програмирање, а потоа креирање на саканите најлонски компоненти. Деловите кои се обработуваат со најлон играат суштинска улога во производството на автомобили, електрична, хемиска опрема и така натаму, поради нивната висока отпорност на хемикалии и абразија, како и добрата цврстина и цврстина. Покрај тоа, таа е идеална опција за производство на сечила на пумпа, запчаници и лежишта поради неговата одлична отпорност на корозија, отпорност на абење, лесна и нетоксична. Бидејќи неговата цврстина може да се зајакне со топење предење, најлонот исто така широко се применува за да формира разновидна низа трикотажа и медицински производи.

Најлон Преглед

производ-опис

Опис

димензии

Димензии

Апликација

Структурни компоненти како тркала, запчаници и куќишта за потрошувачка електроника.

Толеранции

Се одредува според саканиот ефект и употребениот титаниум. Толеранција од ±0,010” (±0,25 mm) е достапна во Runsom.

Предности

Висока отпорност на абење, замор, добра електроника изолација, низок коефициент на триење, неверојатна сила, топлинска изолација.

Дебелина на ѕид

За тоа најмногу одлучува расположливата геометрија на машините и деловите. Минимална дебелина на ѕидот од ±0,03” (±0,8 mm) е достапна во Runsom.

Водечко време

Брзо дури 3 дена, но конечно ќе се одреди според сложеноста на делот и количината на нарачката.

Максимална големина на дел

200 x 80 x 100 cm (достапната големина најмногу ја одредува машината и геометријата на делови).

Процеси

ЦПУ мелење со 3 оски и 5 оски, швајцарска обработка.

Завршува

Умирање, како машински, Експлозија на мониста.

Производител за обработка на најлон CNC - Делови од најлон обработени со CNC прилагодени

Runsom е добавувач кој нуди вредни решенија за CNC најлонска обработка и прилагодени најлонски CNC делови со нашите врвни услуги за обработка на CNC најлон. Нашите производствени способности се стабилно поддржани од нашата најнова и најсовремена опрема и технологии за обработка, споени со високо искусни и квалификувани инженери. Исто така, постојат мноштво процеси на обработка и опции за секундарна обработка за вашиот избор. За вашите апликации кои бараат високи перформанси и ниска цена, достапна е серија најлонски оценки како што се најлон 6 и најлон 66 кои се евтини и економични. Во Runsom, имате лесен пристап за да ги добиете вашите најлонски компоненти со највисок квалитет, најстрога толеранција и најбрзо време на испорака по конкурентна цена.

Прилагодени CNC обработени најлонски делови

Апликации за најлонски делови за обработка на ЦПУ

ЦПУ обработени најлонски делови обично се применуваат за медицински уреди и електроника изолација. Најзабележителен случај за употреба за најлон се завртките и разделувачите за таблите на панели. Рансом испорача бројни компоненти направени од најлон за широк спектар на индустрии, дел од најлонските производи што ги фабрикувавме, вклучувајќи:

Лежишта

Запчаници

Грмушки

Јаткасти плодови

Работно коло

Погонски вратила

Вентили

Ракави

Завртки

Спејсери

Заптивни прстени

Делови за производство на автомобили

Електрични делови за домаќинство

Компоненти за машини за преработка на храна

Нашите силни страни во услугите за обработка на најлон со CNC

Сертификација ISO 9001:2015

Неверојатни производствени способности во куќата

Брзо време на испорака и високо задоволство на клиентите

Високопродуктивни машини и вешти експерти

Дизајн и инженерски преглед за вашиот проект за обработка на најлон

Богато искуство во областа на CNC обработка повеќе од десет години

Најчесто поставувани прашања за најлон

Најлон може да се користи како електрична изолација. Лесен е и обезбедува висока цврстина на истегнување и мало триење. Овој материјал не гори - само се топи.

Во најлон нема метал. Тоа е силен, крут конструиран синтетички термопластичен линеарен полиамид. Најлонот е една од најпопуларните пластики како CNC машински материјали за замена на метали со мала цврстина.

Најлон 6/6 има PSI од 11.2000. Најчесто се користи од најлонското семејство на пластика, меѓутоа, најлонот исполнет со стакло е посилен со 13.500 PSI. Поседува многу одлични својства како што се висока вкочанетост, цврстина, цврстина, цврстина и димензионална стабилност. Овој материјал може да се најде во склопови кои бараат механичко придушување или електрична изолација. Вообичаените апликации вклучуваат медицинска опрема, електрични куќишта, подлошки и воздушни делови.

Најлон, како термопластика, може да се обликува во различни форми преку термоформирање. Додека најлонот може да се екструдира, обликува со инјектирање и да се формира во влакна за јажиња и ткаенини, тој има предности кога се произведува преку CNC обработка. Најлон има одлична топлинска, механичка и хемиска отпорност кога се сече од цврсти материјали.