Дома » CNC машинска акрилик

CNC обработка во PMMA/акрилик

PMMA/Акрилната пластика е одлична алтернатива за стакло во процесите на CNC обработка, како што се мелење и вртење, потпирајќи се на неговите забележителни природни својства како што се одличната цврстина и транспарентност.

Што е ПММА пластика?

Дефиниција за ПММА пластика

Полиметил метакрилат, скратено како PMMA, познат и како акрилик, плексиглас или перспекс, е термопластик кој поседува голема вкочанетост и цврстина и се користи во проѕирна форма на лим. Неговите значајни својства како што се транспарентност, полирање, толеранција на УВ, цврстина на виткање и цврстина на истегнување го издвојуваат од некои материјали како стакло и поликарбонат. PMMA лесно може да се обработи со техниката на CNC обработка за да се создадат светлосни кутии, билборди, знаци и други обработени PMMA делови за хемиски и градежни полиња. Интересно, цврстината на PMMA може да ја одрази неговата отпорност на временските услови и високата топлина и чистотата на суровината PMMA, а за возврат може да има влијание врз важни прашања за тоа дали плочата ќе се свитка, деформира или се собира и дали површината ќе бидат испукани во обработка.

PMMA/Акрилик Преглед

производ-опис

Опис

димензии

Димензии

Апликација

Главно како евтина и лесна замена за стакло. Вообичаените апликации вклучуваат капаци за светилки за возила и капаци за копчињата за инструменти.

Толеранции

Се одредува според саканиот ефект и употребениот титаниум. Толеранција од ±0,010” (±0,25 mm) е достапна во Runsom.

Предности

Оптички јасно, висока отпорност на удар, одлична транспарентност, различни бои и форми, UV-стабилност и достапност.

Дебелина на ѕид

За тоа најмногу одлучува расположливата геометрија на машините и деловите. Минимална дебелина на ѕидот од ±0,03” (±0,8 mm) е достапна во Runsom.

Водечко време

Брзо дури 3 дена, но конечно ќе се одреди според сложеноста на делот и количината на нарачката.

Максимална големина на дел

200 x 80 x 100 cm (достапната големина најмногу ја одредува машината и геометријата на делови).

Процеси

ЦПУ мелење со 3 оски и 5 оски.

Завршува

Стандардно, експлозија на мониста, прилагодено полирање.

PMMA/Acrylic CNC Machining Manufacturer – Прилагодени CNC акрилни машински делови

Рансом може да понуди неколку производствени технологии, вклучувајќи CNC обработка, обликување со инјектирање и 3D печатење. Изборот на Runsom за изработка на вашите PMMA компоненти ќе биде вистинската одлука со цврста гаранција за висок квалитет, но ниска цена. Можеме флексибилно да се справиме со различни нарачки чии количини се движат од 10.000 парчиња CNC PMMA производи до едно парче прототип во брз производствен циклус. Додека акрилните делови обработени со ЦПУ се релативно издржливи и разновидни, оваа пластика лесно се распаѓа и пука кога има големи сили на притисок и истегнување. Рансом има способност внимателно да обработува кревка пластика за да избегне неуспех во процесот на производство, значително да го намали отпадот од материјалите, да заштеди трошоци, а потоа да ја подобри ефикасноста. Уште повеќе, прецизноста на PMMA CNC деловите може да се обезбеди со голема брзина во производството на акрилик со нашите напредни технологии со повеќе оски. И ако имате естетски барања за вашите PMMA апликации, широк спектар на операции за доработка на површини се достапни за вашите потреби.

Прилагодени CNC акрилни обработени делови во Runsom

Акрилни CNC машински делови Апликации

Акрилот се смета за секундарна алтернатива за керамиката за производство на санитарна опрема. Има исклучително висока осветленост и има многу повеќе предности, што го издвојува од конвенционалните керамички материјали. Некои случаи на точки се голема цврстина, светли бои кои одговараат на различни барања, зеленило и издржливост кога се користат во предмети за домаќинството како тоалети, кади и мијалници, ниски трошоци, обработливост и лесна тежина. Затоа, производите направени од машински акрилик се широко користени во мноштво индустрии и машински додатоци. Дел од вообичаените апликации на акрилните делови за обработка и обликуваните компоненти се како што следува:

  • Медицински: Разновидни медицински хируршки инструменти, инкубатори за бебиња итн.
  • Градба: звучно изолирана врата, телефонска говорница, прозорец итн.
  • Осветлување: автомобилски светилки, лустери, флуоресцентни светилки, капаци за улични светилки итн.
  • Оглас: изложбена решетка, табла, светлосни кутии итн.
  • Индустриски: капак и табла за инструмент, итн.
  • Транспорт: прозорци и врати на возови, автомобили и други возила.

Нашите јаки страни во услугите за обработка на акрилни CNC

Комплицирани дизајни и геометрии на акрилни делови може да се постигнат преку CNC обработка

Широки опции за пост-обработка за да се задоволат козметичките и естетските вкусови

Прототип на акрилни компоненти на најисплатлив начин

Достапни бои и форми на PMMA материјали со задржување на транспарентноста

PMMA компоненти со висока прецизност и цврста толеранција по конкурентна цена

Најчесто поставувани прашања за акрилни

Акрилот може да се обработува преку операции на сечење како CNC мелење или CNC вртење. ЦПУ мелниците можат да постигнат високопрецизна обработка бидејќи користи алатка за сечење со повеќе точки за отстранување на материјалите од кој било агол. И CNC струговите најчесто се користат за обработка на помеки материјали како што се пластика, дрво, пена и алуминиум со стационарна алатка за сечење на ротирачките работни парчиња.

Тоа ќе биде одредено од крајниот ефект на деловите што ги сакате. Ласерското сечење може да реализира чисти вертикални линии, но има ограничувања на дебелината на материјалите и дефекти како промена на бојата, додека CNC обработката може да создаде повеќедимензионални производи со сечење на многу специфични длабочини на дебели материјали.

Поради својата осветленост, лесна тежина и транспарентност, најчесто се смета за замена за светлосни цевки или стакло. Други вообичаени апликации вклучуваат панели, светлосни цевки, оптика, автомобилски делови итн.

Се препорачува брзината за сечење на акрилик да биде најмалку 18.000 вртежи во минута. Ако сакате поголеми брзини, можеби ќе треба да ја прилагодите стапката на напојување за да избегнете топење на материјалот од топлината. Но, треба да се земе предвид и дијаметарот на алатката што се користи.