Дома » CNC обработка ABS

CNC обработка во ABS

Рансом има долгогодишно искуство во производството на автомобилски додатоци ABS за глодање ЦНЦ и други компоненти направени од широк спектар на материјали. Сметајте на нашите услуги за обработка на пластика, можете да ги добиете деловите со највисок квалитет по најдобри цени и брзо време на испорака. Нашата машинска продавница е опремена со најновите вертикални/хоризонтални ЦПУ центри за глодање кои ни овозможуваат да создадеме сложени компоненти со сложени структури и тесни толеранции. Дополнително, ние нудиме и секундарна обработка и избор на површинска завршна обработка за обработени делови, како и склопување на готови производи за да потврдиме дека ја искусувате најдобрата едношалтерска услуга во Runsom.

Што се CNC машински ABS делови

Дефиниција на CNC машински ABS делови

ABS (акрилонитрил бутадиен стирен) пластиката е вид на пластика со одлични својства како што се добра изработка, достапност и обработливост, па затоа е широко користен во различни индустрии за различни намени и апликации. Голем број на стоки за широка потрошувачка и автомобилски додатоци направени од ABS се типични случаи. Освен тоа, CNC машинскиот ABS демонстрира исклучителни перформанси како неверојатна цврстина, цврстина и апсорпција на удари, особено за таков материјал што штеди.

CNC обработка ABS нуди рентабилно решение за прототипови на калапи пред инјектирање и производни делови без да се троши премногу во калапи со висока цена.

Без разлика дали станува збор за куќишта на производи, тела, двигатели или контролни табли за возила, нашите услуги за OEM обработка секогаш ќе ви помогнат да го добиете наменетиот дел кој совршено одговара на неговата примена на употреба. И без разлика дали на вашите нарачки им е потребно производство со низок или голем обем, ние можеме флексибилно да се справиме со сето тоа со висока прецизност и автоматизација. Едноставно доставете ги вашите 3D CAD-датотеки онлајн во неколку чекори, а ние можеме брзо да го доведеме вашиот дизајн во брзо производство.

Преглед на ABS

производ-опис

Опис

димензии

Димензии

Апликација

Куќишта на производи, тела и жици, контролни табли за возила.

Толеранции

Се одредува според саканиот ефект и употребениот титаниум. Толеранција од ±0,010” (±0,25 mm) е достапна во Runsom.

Предности

Голема отпорност на високо влијание, ниска цена, добра обработливост.

Дебелина на ѕид

За тоа најмногу одлучува расположливата геометрија на машините и деловите. Минимална дебелина на ѕидот од ±0,03” (±0,8 mm) е достапна во Runsom.

Водечко време

Брзо дури 3 дена, но конечно ќе се одреди според сложеноста на делот и количината на нарачката.

Максимална големина на дел

200 x 80 x 100 cm (достапната големина најмногу ја одредува машината и геометријата на делови).

Процеси

ЦПУ мелење со 3 оски и 5 оски.

Завршува

Како машински, мониста експлозијата.

Совети за заштеда на трошоци

ABS е идеален инженерски материјал по евтина цена за прототипови на калапи пред инјектирање, помагајќи во значително намалување на трошоците. Така, обработката на прототип или калап од ABS е совршен метод за заштеда на трошоците и за обезбедување на одлични својства како добра обработливост и цврстина како што е предвидено во исто време. Користењето на CNC глодање ABS за прототипови на калапи пред инјектирање може да помогне да се избегнат огромни капитални инвестиции во скапи калапи.

Совети за заштеда на трошоци за CNC обработка во ABS

Најчесто поставувани прашања за ABS

ABS е идеален инженерски материјал по евтина цена за прототипови на калапи пред инјектирање, помагајќи во значително намалување на трошоците. CNC машински ABS е добар избор за производни делови кои бараат детали и одлични механички својства.

ABS е еден од најважните материјали во преработувачката индустрија. Доаѓа во широк спектар на форми и може да се направи во пелети за обликување со инјектирање, филаменти за производство на адитиви и истиснување за CNC обработка.

Рансом користи CNC глодање ABS за обработка на важни детали и стекнување добри механички својства потребни за концептуално моделирање, функционални прототипови и тестирање на вклопување.

ABS пластиката е широко користена за апликации отпорни на удари и лајсни пред инјектирање, како што се обработени прототипови, структурни компоненти, потпорни блокови, куќишта и капаци.