Керамички CNC машински услуги

Посветени на нудење на најдобри услуги за обработка на керамички CNC со напредна технологија за обработка на керамика. Придржувајте се до специјализацијата, квалитетот и изработката.  Ве молиме испратете ни ги вашите цртежи. Датотеките може да се компресираат во ZIP или RAR папка ако се премногу големи. Можеме да работиме со датотеки во формат како pdf, sat, dwg, rar, zip, dxf, xt, igs, stp, step, iges, bmp, png, jpg, doc, xls, sldprt.

  Сите поставувања се безбедни и доверливи

  Рансом повеќе од една деценија е посветен на прецизната обработка на сопствените CNC керамички делови. Она што нè издвојува се нашите неверојатни услуги за обработка од брза понуда на интернет за керамички проекти до навремена испорака на керамички делови за крајна употреба со висок квалитет и точни димензии.

  Добавувач на индустриска керамичка CNC обработка

  Дали барате професионален производител кој ќе ги обработи вашите керамички проекти на барање во вашето посакувано време и буџет? Свртете се на Рансом и предизвикот со кој се соочувате брзо ќе се реши. Ние сме доверлива компанија со долгогодишно искуство во областа на керамичка CNC обработка за сопствени керамички прототипови и делови. Нашата одлична CNC обработка за керамика ќе ги надмине вашите очекувања или по најконкурентна цена или со највисок квалитет. Работете со Runsom, ќе уживате во индустриското CNC мелење, мелење и полирање на неинтерувана („зелена“) и синтерувана керамика.

  Процеси на CNC обработка за керамика

  Постојат две главни Процеси на CNC обработка за керамика, односно CNC глодање и дупчење на јадрото.

  ЦПУ глодање

  CNC глодање керамички делови

  ЦПУ мелењето вклучува производствен процес со високо приспособлив автоматски режим. Повеќе од извршување на истата операција како дупчење или сечење, CNC машините за глодање можат да ја спроведат секоја од нив под речиси секој агол. Тие можат да бидат ориентирани или хоризонтално или вертикално според својствата на целниот материјал заедно со природата на операциите на сечење. Посакуваните керамички делови се создаваат со постојано отстранување на дополнителни материјали од работното парче, што зависи од компјутеризираните контроли и специјализираните алатки за сечење.

  ЦПУ машината за мелење го спроведува процесот на мелење низ четирите фази на производство слични на другите модели на обработка.

  • CAD модел за производот
  • Конверзија од CAD модел во CNC програма
  • Поставување на CNC фреза за производство
  • Извршување на операцијата на мелење

  Дупчење на јадрото

  Керамички дел за дупчење на јадрото

  Дупчењето на јадрото се однесува на процес со кој се отстранува цилиндричното јадро од дупката за дупчење. Јадрото вежба се состои од три главни дела:

  • Рачка
  • Битови или дупчалки
  • Мотор

  Дупчалките обично се обложени со различни предмети зависно од нивната различна употреба. На пример, дупчалките со јадро со дупчалка обложена со дијамант вообичаено се користат за сечење бетон на големи градежни проекти, додека дупчалката обложена со карбид често се наоѓа во јадрото за ѕидање. Дупчењето на јадрото овозможува и формирање на дупка и чисто отстранување и анализа на јадрото на керамиката.

  Карактеристики на керамиката

  Постојат големи количини на извонредни својства што ги поседува керамиката. Секако, вреди да се препознаат неговите неколку недостатоци.

  Придобивките од керамиката

  Керамиката може да поднесе многу висока температура.

  Керамиката често се користи за изолација на критичните жици и компоненти, бидејќи тие имаат добра електрична изолација.

  Со оглед на нивната висока отпорност на груби термички циклуси и триење, керамиката може лесно да биде цел за делови кои бараат триење, но исто така треба да траат долго време и тешко носење.

  Керамиката е отпорна на корозија бидејќи не реагира на други хемикалии. Тие можат да направат чувствителни инструменти без контаминација.

  Општо земено, керамиката е поевтина од неколку други материјали. Присутен случај е тоа што поставувањето керамички плочки е поевтино од тепих или дрвени подови.

  Керамиката останува нивната боја подолго време од некои материјали како цемент и камен. Ако сликате на керамички материјали, бојата ќе се залепи на површината и ќе се задржи во следните неколку години. Затоа, препорачливо е да се примени на ентериери како подови и ѕидови за да се задржи светлата боја со години.

  Придобивките од керамиката

  Слабоста на керамиката

  Слабоста на керамиката

  Во споредба со повеќето метали, керамиката има помала цврстина. Значи, кога станува збор за висока цврстина на истегнување, се предлага да се користат метали наместо керамика.

  Керамиката е лесно да се пука кога страда од тешки удари или удари, што може да предизвика фатална штета.

  Тешко е да се совлада димензионалната толеранција на керамиката во процесот на обработка.

  Технички керамички материјали за CNC обработка

  Алуминиум нитрид (AlN)

  Алуминиум нитрид (AlN) керамички CNC обработкаАлуминиум нитрид (AlN) керамика е хибриден тип на керамика познат по својата висока механичка сила и голема топлинска спроводливост.

  Бор нитрид (BN)

  Бор нитрид (BN) Керамички CNC обработкаБорон нитрид (BN) керамика е напреден синтетички керамички материјал достапен во две форми: цврст и прав. Различно од другите традиционални керамички материјали, BN има неверојатна топлинска спроводливост.

  Силициум нитрид

  Силикон нитрид керамика за CNC обработка

  Керамиката со силикон нитрид е една од најкористените од сите технички керамички материјали. Има одлична комбинација на термички, механички и електрични својства.

  Цирконија

  Цирконија CNC обработкаЦирконија ја надминува традиционалната керамика која е кршлива и тврда со нивната одлична цврстина, отпорност на абење и флексибилност.

  Кварц

  Кварцна CNC обработкаКварцот има одлични хемиски, термички и оптички својства и често се користи во полињата за осветлување и полупроводници. Ова најдобро се прави со брусење, дијамантски алатки или млазови вода. Абразивните техники се многу покорисни од која било техника на сечење.

  Нашите толеранции за CNC керамичка обработка

  Екстремната толеранција може да се реализира откако ќе се одредат големината, геометријата и обликот на керамичките делови. Ние постојано се стремиме да бидеме доверлив добавувач кој може да им обезбеди на нашите клиенти прилагодени делови за обработка на CNC со највисок квалитет и цврста толеранција според нивните спецификации. Нашата напредна мерна опрема и висококвалификуваните инспектори за КК даваат добра гаранција за секој производ во целиот производствен процес.

  Општа толеранција на вртење или глодање од ±,03mm, може да постигне ±,01mm со завршна површина од N4/N5

  Општи толеранции на мелење од ±,02mm, може да се постигне ±,01mm со завршна површина од N2/N3

  Синхронизирано цврсто чукање во CNC мелници и стругови совршени за врвни внатрешни навои

  Капацитет со големина до 450 mm (18”) CNC глодање, вртење и мелење

  Способност за CNC вртење со дијаметар од 250 mm со електрични алати

  Капацитет на CNC глодање од 1000 mm во X и 510 mm во Y

  ЦПУ Брзина на вретеното за глодање од 12.000 вртежи во минута

  Толеранции за CNC керамичка обработка

  Совети за дизајнирање и CNC машинска керамика

  Треба да имате на ум некои специфични инхерентни карактеристики што ги поседува керамиката кога започнувате дизајн на производот. Керамиката е толку кршлива што лесно може да пукне. Така, од голема важност е стресот да не се фокусира само на една точка. Неколку совети подолу може да бидат корисни за вашата CNC обработка на керамика:

  Совети за дизајнирање и CNC машинска керамика

  Користете модуларен дизајн

  Избегнувајте остри и долги рабови

  Не го менувајте пресекот наеднаш

  Проверете дали растојанијата на дупките се доволно долги

  Користете кружни дизајни наместо овални дизајни

  Користете едноставни дизајни на ѕидови и форми веднаш до комплицирани

  Претворете го напонот на истегнување во стрес на притисок: ова ќе и овозможи на керамиката да апсорбира повеќе стрес без фрактура

  Зошто да не одберете нас за вашата керамичка CNC обработка

  Висока флексибилност на керамичка CNC обработка

  Можеме да понудиме мулти-алтернативи за вашиот избор за да ги задоволиме вашите потреби со изобилни изводливи комбинации на материјали, методи на обработка и опции за завршна површина.

  Висока флексибилност

  Повластена цена за керамичка CNC обработка во Runsom

  Ние им обезбедуваме на нашите клиенти најефикасните решенија за нивните проекти за обработка на ЦПУ, додека остануваме гаранција за квалитетот на звукот. Можеме да ги разбереме очекувањата на клиентите за добивање на нивните делови со добар квалитет по ниски цени.

  Повластена цена

  Доверливост на квалитетот обезбедена од Runsom

  Го истражувавме полето на CNC обработка повеќе од една деценија и продолжуваме да напредуваме во оваа индустрија со нашата посветеност да понудиме најдобра услуга за поддршка на клиентите и нашата мисија да му дозволиме на секој клиент да ги добие деловите со најдобар квалитет создадени од нас.

  Цврст квалитет

  Доверливо од

  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови
  Доверливи од познати брендови

  Примени на CNC машинска керамика

  Керамиката обработена со ЦПУ е популарна меѓу широк спектар на индустрии поради нивната одлична цврстина и издржливост. Посебно
  овие три индустрии се претпочитаат да се применуваат керамика направени со CNC обработка.

  Нашите производи вклучуваат:

  • Полирани подлоги, алуминиум нитрид керамика, цирконија
  • Керамички чаури, керамички заптивки, керамички ладилници, керамички прачки, керамички изолатори, керамички цевки
  • Керамика во облик на сопствена форма
  • Вакуум керамички чаши
  Керамички делови за електронска индустрија

  Керамичката CNC обработка е изводлива за електрични апликации кои бараат делови со екстремна сложеност и отпорност на абење. Тој е многу погоден за заштита од електрични опасности, бидејќи неговите електрични изолациски карактеристики.

  Електронската индустрија

  Керамички делови за индустриски области

  Керамичките делови обработени со ЦПУ исто така имаат значително влијание кога има барања за висока прецизност и сложени индустриски компоненти. Поради високата отпорност на абење на керамиката, таа дури ја прави подобар избор за цели на издржливост.

  Индустриски области

  Керамички делови за медицинска индустрија

  Многу керамички микро-делови произведени преку CNC обработка се користат во здравството и негата. Типичните производи како биокерамиката се користат како импланти во телото без да предизвикаат било каков вид на несакани реакции. Друга репрезентативна керамика како што е цирконија е идеален имплант во стоматолошките апликации поради неговата висока отпорност на абење.

  Медицинската индустрија

  Најчесто поставувани прашања за обработка на керамички CNC

  Керамиката е кревка поради нивните хемиски врски. Јонските и ковалентни врски кои хемиски ги поврзуваат атомите на керамиката се стабилни поврзани само во одредени насоки.

  Ако керамиката некогаш била синтерувана во стврднат статус, тоа би било голем предизвик во процесот на CNC обработка бидејќи парчињата или остатоците би летале насекаде. Затоа, најефективниот метод за CNC обработка на керамика е или во неинтерувана („зелена“) компактна состојба или во претходно изматена („биска“) форма.

  Во прединтермираната состојба, процесите на обработка како што се CNC мелење, вртење и печење на скара се изводливи за ракување со керамички делови. Во состојба на бисквит, потребното отстранување на материјалот (MRR) што може да го постигне машинскиот алат може да се спореди со оној на челикот за алат и челикот со матрици.

  Мелењето генерално се применува за обработка на керамика во нивната синтерувана состојба. Полиран финиш на површината може да се реализира со помош на абразивното тркало. Исто така, се претпочита да се користи течна течност за ладење за да се подмачкува областа што се меле за мелење керамика. Подобро е да се користат тркала поврзани со смола кои притискаат синтетички или природни дијаманти со различни големини на честички во полимерна смола во различни концентрации за синтерувана керамика.

  Подготвени за вашиот проект со бесплатна понуда?