Што треба да знаете за електрофоретското сликарство

Електрофоретското боење, или како што може да се наведе е-обложување, е напреден и софистициран процес кој се користи за нанесување на полупроѕирен и антикорозивен слој како облога на одредени видови метали. Но, разликата помеѓу… Прочитај повеќе

Водич за позлата

За многу векови, забележано е дека златото се користи во многу апликации, без разлика дали останува за украсни цели, функционални придобивки или индустриски апликации. Како што светот се повеќе се поврзуваше, придобивките од позлата беа… Прочитај повеќе

Сè за премачкување во прав

Ако сте проблематични со издржливоста на течната боја и краткиот животен век, прашкастата облога е идеална алтернатива и решение за вас. Сепак, внимателен предтретман и електростатско полнење што се користи за прилепување на пигментираната обвивка на површината се неопходни за… Прочитај повеќе

Улогата на позлата

Позлата со никел е електролитско таложење на никелната обвивка на подлогата. Позлатата со никел е единствена мешавина која работи и за отпорност на абење и за отпорност на корозија. Се користи и за цврстина, подмачкување и магнетни цели. Освен тоа, тоа… Прочитај повеќе

Краен водич за позлата на титаниум

Обично, обработката на никел без електроника го прави одличен во постигнувањето добра врска со титаниумот, што го прави широко користен за обложување на титаниум како почетна обвивка. Иако не се користат како почетни слоеви за метализација на титаниум, бакар,… Прочитај повеќе

Овде разговараме за сè за позлата

Среброто често се користи за галванизација бидејќи обезбедува уникатни својства, кои се разликуваат од повеќето други метали што се користат за галванизација. Многу луѓе и индустрии го користат среброто со векови, и тоа има добра причина зошто. Среброто обезбедува подобра… Прочитај повеќе

Параметри на грубост на површината за CNC обработка

Компјутерска нумеричка контрола или CNC обработка е техника на субтрактивно производство која користи CNC машини за производство на сложени геометрии со високо прецизни толеранции. Овој производствен процес обично вклучува употреба на компјутерски контролирана работна алатка за отстранување на материјалот од… Прочитај повеќе

Мониста разнесена

Расчистувањето со мониста е еден од многуте различни процеси кои моментално се користат за да се обезбеди посакуваната завршна површина на металниот дел. Производството на метал еволуираше многу од првата индустриска револуција, а низ оваа еволуција многу технологии се… Прочитај повеќе

Како машински

Многупати, произведените делови бараат дополнителна обработка, како што се третмани за завршна површина за да се добие посакуваниот резултат. Некои третмани за завршна површина ќе додадат еден вид облога за покривање на видливите линии што произлегуваат од сечењето на материјалот со машина… Прочитај повеќе

Водич за површинска завршница

Површинска завршница – Дефиниција Во производните процеси, дизајнерскиот инженер го обезбедува квалитетот на произведениот дел користејќи три важни параметри. Димензии Толеранции Површинска завршница Овие параметри се клучни за функцијата на произведениот дел. Во оваа статија,… Прочитај повеќе