Основен водич за голема CNC обработка

Микромашината бара високо ниво на вештина и експертиза, не исклучувајќи ја CNC обработката на големи компоненти на кои им е потребна специјализирана опрема доволно голема за обработка на големи продукции. Сепак, големата CNC обработка можеби не е јасен процес. Има многу работи кои треба да се земат предвид… Прочитај повеќе

Топ 12 челици за CNC обработка

Има многу легирани челици кои треба да ги земете предвид за вашиот проект, но за да ви помогнеме да го направите вистинскиот избор, ги составивме најдобрите 12 челици достапни за CNC обработка. Овие вообичаени челици наведени во табелата подолу, сите покажуваат умерено… Прочитај повеќе

Табела со големина на завртки

Завртките се важен прицврстувач, често собрани заедно со навртки. Користењето на завртки со правилна големина е од клучно значење за работата на различна опрема и машини. Овде, ќе видиме целосен водич за завртки што ги опфаќа дефинициите, видовите, големината и… Прочитај повеќе

Табела за јачина на метал

Јачината на металот е важен фактор за одредување на неговата соодветност за одредена примена. Посилните метали може да се користат во структурни апликации, како што се изградбата на згради, мостови и друга инфраструктура, каде што се подложени ... Прочитај повеќе

Табела за должина на нитни и дупчиња

Големината на занитвам се однесува на дијаметарот на стеблото, или телото, на занитвам. Навртките се прицврстувачи кои се користат за спојување на две или повеќе парчиња материјал со вметнување на мазна, цилиндрична оска низ дупките во материјалите… Прочитај повеќе

Табела со мерач на лим

Табелите за мерач на лим обично ја наведуваат големината на мерачот и соодветната дебелина на лимот во инчи или милиметри. Тие често се користат од фабрикувачи, производители и инженери кога ја специфицираат големината на лимот за проект. … Прочитај повеќе

Табела со големина на нокти

Стандардните големини на ноктите се однесуваат на димензиите на ноктите, вклучувајќи ја нивната должина и дијаметар. Големината на шајката обично се изразува во инчи или милиметри и се одредува според специфичната апликација и материјалите што се прицврстуваат. Во … Прочитај повеќе

Табела со големини на конец за завртки

Големината на конецот се однесува на дијаметарот и чекорот (растојанието помеѓу навоите) на навојот за завртка. Во метричкиот систем, големината на конецот се одредува со комбинација на дијаметарот на конецот (во милиметри) и чекорот (во милиметри). На пример, еден… Прочитај повеќе