Модерен клуч за зафат CNC машинска кутија

Услуги: повеќекратни CNC обработка, лесна експлозија на монистра, тврдо елоксирана црна боја, ласерско гравирање, чиста пасивација со цинк
Материјал: алуминиум 6061, нерѓосувачки челик 303, челик C45, силициум, челик
Квантитет: прототипи за претпродукција, 9 компоненти по сет

Проектот

Го добивме овој проект на почетокот на оваа година и почнавме да разговараме за материјалот и изводливоста за производство со нашиот клиент. По тестирањето на некои примероци и измената на дизајнот, неодамна дојдовме до предпроизводството и веќе ги завршивме. Задоволни сме што имаме добри повратни информации за претпроизводството од нашиот клиент како што следува.

„Пред сè, ние сме исклучително задоволни со алатките, завршивте одлична работа со нив. Имаме само неколку многу мали предлози за главниот производствен циклус… Се друго е на многу висок стандард; гравирањето е правилно порамнето, вратилото изгледа убаво и слободно се врти, а затегнувањето на лизгачката спојка на пловечката вилица направи огромна разлика во неговата употребливост“.

Драго ни е што можеме да им помогнеме на нашите клиенти да го претворат концептот во производ и да ги задоволат нивните барања.

Продуктот

Овој производ е прилагодлив клуч за држење и реконструирана и редизајнирана алатка за модерното време. Може да се користи и удобно како фиџет играчка. Овој држач е направен од девет различни компоненти и бара високопрецизна обработка за да се контролира правилното играње, да не се зграпчуваат и да се постигне непречено прицврстување на лизгање.

Некои прашања се дискутирани за прототип и претпродукција

#1 Запленување на издавање на прототип

Проблем се појави кога на прототип беше завршена. Алатката се одзема, иако секој дел беше правилно направен. Можеби е прашање на триење и отпор. Го анализиравме ова прашање со клиентот и заедно најдовме решенија за да го решиме проблемот со запленувањето. Додадовме разделник на вилицата за фиксирање, направивме дупка за дупчење и на регулаторот и на пловечката вилица за да го намалиме контактот со конецот, ги отстранивме острите рабови од профилот на конецот на вратилото и избрусената површина мазна. По прототипот, дизајнот беше изменет и подобрен за да се избегне проблемот со запленувањето и потоа сите беа подготвени за претпродукција.

#2 Точност на притискање Fit

За да се финализира должината на вратилото на завртката и да се спречи какво било стегање, важно е крајната положба на крајното капаче да биде точна и висока точност би можело да се постигне. Ние користиме опрема за да го притиснеме крајното капаче на свитканата шипка и да го контролираме со толеранција +/- 0,5 mm за да се увериме во точната положба секој пат.

#3 Затворете го лизгачкото вклопување

Нашите клиенти сакаат да го донесат лизгачкото вклопување што е можно поблиску. Колку е поголем јазот, толку е полошо изведбата на алатката бидејќи лизгачката вилица ќе може малку да се лула напред-назад и ефектот би бил преувеличен по должината на вилицата. Тие малку ја затегнаа толеранцијата на лизгачката монтажа на лебдечките челусти, што се потпираше на заземјувањето на свитканата прачка од 7,92 mm. Ние двапати го проверивме ова барање. Со оглед на трошоците, предложивме дупките на вилиците да ја сместат свитканата прачка како порано. Ако шипката се мелеше на 7,92 мм, цената би била двојно, па дури и повеќе од користење на стандардна шипка од 8 мм. Можеме да купиме суровина за шипката, да ја измериме конзистентноста и потоа да ги направиме толеранциите на лизгање на вилиците за да одговараат. Ако спојувањето е премногу блиску, алатката исто така ќе има полоша работа и ќе ја деформира свитканата шипка.

#4 Проблем со деформирање

Имаше проблем со деформирање со челичната осовина C45 на претпроизводството. Некои само малку се деформираа, но тоа влијаеше на лизгањето на регулаторот, додека некои беа многу полоши и директно се скршија за време на обработката и стапката на отпад беше висока. Овој проблем со деформирање не само што ќе ги зголеми трошоците, ќе предизвика одложување на испораката, туку и ќе влијае на употребата на алатката. Имаше две опции за материјал за ова вратило, челик C45 и нерѓосувачки челик. Не'рѓосувачкиот челик беше подобар, што немаше да има проблеми со 'рѓа и деформирање како челик C45. Но, цената на нерѓосувачкиот челик беше многу повисока од челикот C45 и нашиот клиент тешко можеше да си го дозволи ова зголемување на трошоците. Повторно разговаравме за проблемот со деформирање/кршење на челичната оска C45. Другото решение беше да се зацврсти челикот C45 околу HRC40 пред обработката, меѓутоа, стврднувањето исто така ќе зголеми некои трошоци. Иако нашиот клиент се согласи за решението за стврднување, сепак се обидовме да видиме дали има подобри решенија и какви било можни подобрувања во обработката за да се реши овој проблем. По многу напор, најдовме совршен метод на обработка за производство на незацврстеното вратило од челик C45 без никакви проблеми со деформирање.

https://www.youtube.com/embed/HN9saJAzjBkfeature=oembed&wmode=opaque&rel=0

CNC обработка, монтажа и инспекција

Се проверува суровина, се прилагодуваат машините, на таблата покрај машината се прикачуваат предупредувања за обработка, барања и белешки, а потоа започнува производството. Прачката е свртена од стандардниот материјал и свиткана. Бидејќи шипката има внатрешен стрес откако ќе биде свиткана, тешко е да се осигура дека прачките може да се паралелни, или лизгањето ќе се зафати. Оската е CNC се сврте, ги отстранува острите рабови од конецот и површината е глатко избрусена со шкурка. Секој чекор има значително влијание врз лизгањето на регулаторот и слободното центрифугирање на вратилото. И толеранциите мора строго да се контролираат во текот на целото производство.

Кога сите делови се завршени, ги склопуваме заедно и ги додаваме/отстрануваме подлошките за да се увериме дека вратилото има минимална игра, но сепак слободно се врти. Откако ќе ги склопите заедно и ќе го извршите последното тестирање на алатот, секој е добро спакуван за да се спречи оштетување за време на испораката.

Пескарење, тврдо елоксирање, ласерско гравирање и пасивација

Откако ќе се обработат деловите, ги пескараме и деловите од нерѓосувачки челик и деловите од алуминиум. Пескарењето може да ги покрие трагите од обработката и да им даде на деловите одличен изглед. Потоа алуминиумските делови одат на следниот финиш - тешко елоксирање. Во споредба со нормалното елоксирање, тврдото елоксирање може да ги остави деловите отпорни на абење. Челичните вратила C45 се обложени со чиста пасивација на цинк, така што нема да 'рѓа со текот на времето. Мерните ознаки се врежани точно на свитканата шипка, што им овозможува на корисниците прецизно да мерат со рачката.