Што е подобро помеѓу 3D печатење и обликување со инјектирање?

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Кога дизајнирате пластични делови за производство, процесот што сакате да го насочите зависи од многу фактори, како што се геометријата на парчињата, количината, функцијата, материјалот и позицијата во развојниот циклус. 3D печатењето и обликувањето со инјектирање се два водечки производни процеси; сепак, кој пристап е подобар допрва ќе се одлучи. Следствено, во оваа статија ќе разговараме за придобивките и условите за користење на овие два процеси.

Кои се придобивките од 3D печатење?

Еве дел од значајните придобивки поврзани со 3D печатењето:

  1. Брз и разноврсен

3D печатењето се препорачува за прецизно и повторливо прототипирање и производство на делови за крајна употреба со мал волумен за да се обезбеди побрза испорака на компонентите. Без сомнение, технологијата на 3D печатење првично припаѓа на брзото прототипирање на делови. Но, сега се појави како одржливо производство за производствени делови за крајна употреба поддржани од напредни материјали и процеси.

  1. Дизајнирање сложени геометрии

За производство на делови кои се релативно едноставни во геометријата, обликувањето со инјектирање или CNC обработката може да биде посоодветно и поекономично решение. Но, за органски и сложени сложени геометрии, делови кои бараат повеќекратни повторувања и мали пластични делови, 3D печатењето може да биде подобро решение. Вообичаено, пристапот за производство на адитиви нуди поголема слобода на дизајнот од обликувањето со вбризгување или конвенционалните производствени пристапи. Сепак, условот е процесот на дизајнирање да се спроведе ефикасно бидејќи во спротивно степенот на слобода може да биде поскап и одзема повеќе време за производителите.

  1. Комбинирање на склопови на делови

Како што беше дискутирано погоре, најзначајната придобивка на AM е тоа што нуди значителна слобода за дизајнирање сложени геометрии на делови. Во исто време, можноста за консолидирање на постојните склопови на делови, кои вообичаено се направени од многу парчиња, во едно парче е уште една значајна придобивка што ја нуди 3D печатењето. На крајот, тоа води до елиминација на трошоците за склопување. На пример, потребна е помалку работна сила, трошоците за работа се намалуваат, а шансите за неуспех во кој било момент се помали.

  1. Висока издржливост на делови во лесна тежина

Адитивните материјали што се користат во 3D печатењето нудат одлична издржливост додека се со мала тежина. Тоа е причината за употребата на 3Д-печатени делови во воздушната и автомобилската индустрија. Иако во овој пост го сметаме пластичниот материјал само како додаток, печатениот алуминиум (ALSi10Mg) е исто така еден од најприфатените материјали за производство на делови за крајна употреба.

  1. Опција за приспособување

Флексибилноста за прилагодување во 3D-печатените делови е уште една забележителна придобивка од производството на адитиви. Во оваа насока, производството на делови за крајна употреба со низок волумен, вклучувајќи медицински уреди насочени кон пациентите, уреди за носење и воздушни делови со висока изведба со мал обем, изгледа идеално со користење на 3D печатење. Покрај тоа, опциите за прилагодување достапни со AM се без преседан бидејќи овозможува реконструкција на делови со мал волумен, претходно обликувани или лиени.

Кои се придобивките од вбризгувањето?

Калапот со инјектирање, исто така, има некои придобивки поврзани со неговата употреба како производствен процес:

  1. Пониска цена

Ефикасноста на трошоците е значајна придобивка од обликувањето со инјектирање. На пр., трошоците за обработка на алуминиумски калапи се движат од $5000 до $80.000, во зависност од дизајнот на делот и бројот на потребни компоненти. Според тоа, ако барате големо производство на одредено парче, трошокот за алатирање на мувлата ќе биде задоволен со зголемувањето на количината.

  1. Широк опсег на избор на материјал

Суровините што се користат во обликувањето со инјектирање се термопластични смоли, еластомери и опции за течна силиконска гума. Во овој опсег, илјадници материјали спаѓаат во категоријата материјали што се користат во производниот процес што се изведува со обликување со инјектирање. Спротивно на тоа, достапни се само неколку материјали кои можат да се користат во 3D печатење. Дополнително, достапноста на оваа многу поопширна палета на материјали го прави обликувањето со инјектирање најпознат и најприфатен производствен процес од бројни индустрии. Во овој поглед, својствата, функциите, примената на деловите исто така може да се контролираат со додавање на саканиот материјал како суровина.

  1. Големи волумени

Во услови на многу предности на обликувањето со инјектирање, производствениот капацитет со користење на овој пристап станува превисок. По првичната инвестиција во обработка на мувла, калапот може да се користи за производство на илјадници делови со широк опсег на големини и сложеност.

  1. Приспособливост на производот

Ако имате намера да дизајнирате дел што треба да го зголемите на илјадници, па дури и милиони, 3D печатењето нема да биде исплатлива опција. Иако може да се користат некои од технологиите поврзани со 3D печатење, како што е фузија со повеќе млазници, производството на делови е сè уште под 1000. Алтернативно, приспособливоста на обликувањето со инјектирање е превисока. Откако ќе се направи брзо прототип со правилен избор на материјал пред да се префрли на големо производство, дизајнот се оптимизира за калапи. Понатаму, производството на милиони делови е можно со користење на еден калап.

  1. Брз процес

Со 3D печатење, времето на пресврт на финалните производствени делови или прототипи може да биде подолго од очекуваното. Со оглед на тоа, може да оди околу неколку недели или дури месеци. Но, во случај на лиење со инјектирање, времето на пресврт може да биде пократко. На пример, тоа може да трае две недели, во зависност од сложеноста на делот, големината на производството и видот на проектот.

3D печатење на Калапи со вбризгување

Поголемиот дел од времето, овие производствени техники, кога се комбинираат, играат клучна улога во постоечкиот модел на производот. Процесот започнува од преовладувачките способности за дизајн-умереност на 3D-печатените прототипови. Потоа се префрла на обликување со инјектирање за проширени количини на делови.

Накратко, избраниот метод на производство мора да биде добро прилагоден на примената на вашите делови и нивните функции. Исто така, имајте на ум дека обликувањето со инјектирање и 3D печатењето со адитивни материјали не се единствените производни процеси достапни во вашата кутија со алатки. Како алтернатива, може да се вклучат различни производствени процеси, вклучително и CNC обработка или изработка на лим, што може да се користи исклучиво или да се комбинира со 3D печатење.