Дизајн на навој во CNC обработка

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Нишките во вашите делови некогаш може да го елиминираат финален процес на склопување, за да произведеме прецизни нишки, треба да следиме многу правила за дизајнирање на конец. Покрај тоа, овие се одликува со дополнителни размислувања и внимателна работа за да се гарантира конечното производство како што е дизајнирано. Успешните нишки можат да направат склопувањето да трае со години.

Надворешен & Внатрешно навојување

Ова е основниот тип на нишки, но исто така е важен. Главната разлика е надворешното навојување на завртката и завртката и надворешноста на хардверот. Додека внатрешното навојување е внатре во главните делови и заклучете ги конците за завртки и завртки.

Теренот на конецот

Откако ќе ги земеме предвид конците на завртките и завртките, нема една големина погодна за сите видови. Освен метричките нишки, постојат примарен вид на нишки од царска мерка од унифицираната серија на нишки, како што се UNC (груб чекор), UNF (фин чекор), UNEF (екстра фин чекор). Како што го применувате нашиот систем за да доделите одредена дупка за конец, посакуваниот чекор на конецот ќе го следи возењето.

Позиција на конец

Вообичаено, конецот може да се постави каде било како што е потребно за склопување свртени или мелени делови. Се додека областа е достапна за нашата опрема. Но, ако има пречки, нашиот систем за анализа на дизајнот ќе ве забележи која локација е невозможна за нишка. Со цел да заштедите време и трошоци за дизајнирање, секогаш е добра идеја да ги следите нашите упатства за дизајн.

Дури и има помалку ограничувања за поставување на нишки, длабочината на внатрешните нишки е критична да се земе предвид. Штом длабочината на конецот ќе ја надмине максималната длабочина на алати, единствениот начин е да се пробие низ двете страни на дупките и да се заврши овој процес. Има дополнителен проблем во овој случај, нишките нема да бидат континуирани од еден крај до друг.

За делови за вртење, обезбедуваме три типа на дупки за сместување на внатрешните навои:

На оската: дупките се директно низ деловите во центарот од едниот крај.

Аксијално: дупките се низ делови од едниот крај без централна област.

Радијалните дупки се преку надворешниот дел на делови.

Внатрешни нишки

Ние вообичаено нанесуваме алатка за навојување со една усна за обработка на внатрешните нишки, а не традиционална чешма за навој. Треба да го оставите дијаметарот на пилотот на вашиот CAD модел и да ги отстраните вистинските нишки. Ќе ја анализираме дупката за навој во следните ситуации:

  1. Дијаметарот на дупките е во опсегот на саканата нишка.
  2. Дупките се на една од трите кардинални оски за мелење.
  3. Дупките се нормални на оската на вртење.

Рансом може да обезбеди дупки со навој од десната страна на делови за UNC, UNF и метрички навои. Локацијата на дупките и методите на производство ќе ја ограничат подобноста на нишките.

Во процесот на внатрешна обработка, длабочината на дупката ќе биде поголема од максималната должина на нашите алатки за провојување, во овој случај, препорачуваме некоја опција за вашите посебни потреби.

  1. За долга дупка да го надмине максималниот дофат на алати, изберете ја дупката од страната од каде што очекувате да започне завртката. Откако вашата завртка треба да го помине целиот дел, треба да нанесете чешма низ дупката за да го завршите како секундарен процес.
  2. Можете исто така да ги навојувате двете страни на карактеристиките, но забележете ја максималната длабочина на конецот за да избегнете преклопување едни со други во дупката. Постои загриженост за навојот од двете страни, поради ризикот од вкрстување на навој и завртката не може чисто да помине низ деловите. Изборот на нишки од двете страни е типично добро, се додека се избегнува пресекот на нишките.

Има важно внимание во нишките што создаваат различни дијаметри. Вообичаено, треба да размислиме за три мерења: голема нишка, помала нишка, дијаметар на пилотската дупка. Откако ќе му наложите на вашиот производител да избруси пилот дупка со ист дијаметар како и главната нишка, хардверот никогаш нема правилно да се вклопи во дупката. Ќе падне и завртката ќе се врти наоколу бескрајно во дупката. Нема што да му го фати конецот. Во овој случај, треба да изберете поголем хардвер, но кој можеби не е функционален прифатлив или конзистентен со вашиот дизајн. Затоа, треба да бидете сигурни дека секоја карактеристика со навој на пилот-дупчињата го рефлектира малиот дијаметар на конецот и повеќето CAD програми ќе ви помогнат во овој процес.

Надворешни нишки

Надворешниот навој на свртените делови може да ја продолжи должината на делот се додека деловите се квалификуваат за вртење. Вообичаено применуваме прилагодени алатки за нишки со избор на големини на конци, длабочини и поставеност на геометријата на делови. Нашиот напреден процес на вртење обезбедува надворешни навои на централната линија на делови.

Runsom нуди надворешно навојување за дупки на оската, аксијалните и радијалните дупки. Мелењето на надворешните навои е во две фази. Првиот сет на нишки оди до половина на свртените делови, а потоа мелењето со конец од друга страна. Овие две страни се среќаваат по делови од централната линија. Дополнително, ве советуваме да ги отстраните вишокот материјали и да ги измазнете несовпаѓањата.

Малите надворешни нишки тешко се произведуваат со топчести или рамни крајни мелници бидејќи теренот е премногу тесен и поголем радиус ќе остане во коренот на конецот. Треба да користите матрица за сечење на конец за отстранување на материјалите.

Вметнува Алтернација

Навојувањето е совршен начин за цврсто поврзување во склопувањето на елементите за повеќето метални делови. Но, за слаби материјали како пластика и алуминиум, оваа лента не е доволна. Ова е местото каде што се применуваат инсертите. Вградувањето на специјални влошки за намотки во пластичните делови ќе гарантира долг век на примена. Ова ви овозможува да добиете силни нишки на послаб материјал. Во основа, можете да дизајнирате дупка на саканата локација, а подоцна да додадете влошки. Ќе ја измелеме дупката за вашата инсталација на влошката.

Runsom обезбедува карактеристики на навој за свртени и мелени делови и од пластика и од метал. Ако имате какви било прашања во врска со нишките, слободно контактирајте го нашиот инженерски тим.