Преглед на оптичка прецизна обработка и што треба да знаете

Оптичка прецизна обработка
Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Прецизната обработка на оптичките компоненти прифати сосема нова ера како директен резултат на зголемената сложеност и сложената природа на оптичките компоненти. Процедурите детално опишани во сферичната оптика беа важни во развојот на некомплексни оптички компоненти. Во овие пристапи се вклучени традиционалните техники на мелење и полирање. Меѓутоа, поради ограничувањата на прецизноста на димензиите што ги обезбедуваат овие формални процедури, можно е само делумно да се конструираат комплицирани оптички компоненти користејќи ги овие методи. Обработката на многу оски и прецизните мерења се неопходни за производство на такви делови.

Откуп е супериорна машинска продавница со неспоредливи способности за прецизна оптичка CNC обработка.

Техниките за прецизно сечење со помош на дијамантски алатки изведени на исклучително прецизна опрема се неопходни за да се исполнат многу строгите барања за толеранција на асферични и микроструктурни оптички компоненти. Со овој метод е можно да се добие висок квалитет на површината и построги толеранции. Овие ултрапрецизни производствени технологии се користат за производство на димензионална прецизност и за оптичките елементи и за нивните калапи. Оваа точност е неопходна за правилно функционирање на оптичките компоненти.

Оваа статија ќе опфати различни ултрапрецизни процеси на обработка, нивните апликации и некои фактори што треба да ги имате на ум при изборот на давател на услуги за прецизна обработка.

Прецизна оптичка обработка

Ултрапрецизни методи за производство на оптички компоненти

Различни методи на производство за оптички компоненти

Најчестите методи вклучуваат употреба на ултрапрецизна технологија и алатки за сечење дијаманти за производство на комплицирани микро-оптички компоненти со квалитет на површината што надминува фракции од микрометар Ra. За да се реализираат комплицирани геометрии на површината, површини во слободна форма и вистински 3D структури, ќе треба да се проучат бројни неконвенционални методи на обработка со повеќе оски за да се откријат различни степени на точност.  

Острината и заобленоста на најсовремениот раб на алатот се двата најзначајни аспекти што треба да се земат предвид при утврдувањето на севкупниот квалитет на произведените оптички компоненти. Како резултат на тоа, уникатни геометрии на алатот се интегрирани. Овие геометрии на алатот опфаќаат дијамантски микро-крајни мелници, топчести мелници и други инструменти за обликување и вртење.

Инстинктивна алатка за сечење дијамант со една точка може соодветно и ефикасно да го отстрани материјалот на работното парче кога се комбинира со ултрапрецизна CNC машина без вибрации, мал држач за алат и соодветна опрема. Поради неговиот неверојатно висок степен на острина, гарантира дека силите за сечење што се испорачуваат на работното парче се многу силни и фокусирани. Поради ова, ќе има многу малку изобличувања на други места, како и посебен квалитет на површината и правилна форма.

Некои од ултра-прецизните техники за сечење на оптичките компоненти

Во следните поднаслови, процесите на оптичка прецизна обработка ќе бидат истакнати на категоризиран начин заедно со конкретни технички информации.

Вртење на една точка со дијамантска алатка

Кога е неопходно да се произведат оптички компоненти кои се ротационо симетрични, една опција за постигнување на оваа цел е да се искористи овој вид на обработка. Овој метод на сечење е доста ефикасен и заштедува време. Со овој метод, можно е да се постигнат брзи брзини на сечење, како и високо ниво на завршна обработка на површината со вредности на Ra помали од 5 нанометри. Прецизноста на димензиите на предметот произведен со користење на овој метод директно се припишува на употребената алатка. За време на обработката, квалификуваните инженери го пресметуваат радиусот на алатот и вредностите за компензација на радиусот за целата патека на алатот. Со брановидноста на алатот треба да се управува до ниво што е 0,1 микрометар од радиусот на алатот за да се постигнат прецизност во опсегот под микрон.

Од друга страна, во оваа постапка може да се искористи сечењето со остри шилести за да се создадат поедноставни површински структури доколку тоа е посакуваното. 

Вртење со дијамантска алатка со една точка

Мелење и сечење со мува

Мелењето, особено глодањето со компјутерска нумеричка контрола (CNC), обезбедува одличен капацитет за обработка на комплицирани геометрии на површината. Можно е да се произведат оптички компоненти кои имаат слободна завршна површина. За производство на оптички компоненти како што се леќите на фотоапаратот и прототиповите за осветлување на автомобилите, потребен е давател на машинска услуга способен за глодање на најмалку три оски на компјутерска машина за глодање со нумеричка контрола. Сепак, капацитетот за обработка со пет оски е совршен за подобрување на карактеристиките на оптичката површина, а угледните даватели на услуги за обработка гарантираат дека тоа е случај за нивните клиенти. Крајните мелници, топчестите мелници и алатките за сечење мува ги сочинуваат трите основни категории на алатки за мелење дијаманти што се користат за производство на оптички компоненти.

Топчестите мелници се алатката на избор за производство на геометрии на површината со слободна форма на кои им треба точност до D0,5 милиметри. Дополнително, доверливите добавувачи на машински услуги можат да обезбедат точности за внатрешните агли кои се движат од R0,1 до R0,15 милиметри. Алатките за сечење мува се доста корисни кога станува збор за резбање жлебови. Кога работите со рамни површини, сечењето со мува е техника што се користи. На пример, методот на глодање со сечење мува може да се користи за да се направат ласерски огледала и пирамидални конструкции кои можат да се користат како рефлектори.

Клучната функција на прецизната обработка во современиот свет

Во последниве години, има значително зголемување на побарувачката за оптички компоненти во индустријата за потрошувачка електроника. Забележителни апликации ги вклучуваат леќите на камерата што се користат во паметните телефони и DSLR камерите и огледалата за скенирање кои се наоѓаат во ласерските печатачи. Тоа претставува значајна пречка за индустријата, имено прашањето како да се обезбеди производство на оптички компоненти во слободна форма на најисплатлив начин. Меѓутоа, обработката со висок степен на точност (прецизна обработка) ни овозможува да го гарантираме тоа.

Употребата на единечни ретровизори со слободна форма наместо конвенционалните леќи за фотоапарат, кои се произведуваат со прецизна обработка, овозможува компактност на дизајнот на фотоапаратот и значителни заштеди на трошоците при производство на големи количини камери.

Кога станува збор за ласерски печатачи, примената на прецизна обработка овозможува да се произведе ласер со пократка бранова должина, што, на крајот, резултира со зголемена моќност на печатење благодарение на помалото место за печатење. Дополнително, оптичката обработка во слободна форма овозможува приспособување на подолги бранови должини, што резултира со поекономичен ласерски печатач за масовно производство што ја користи истата леќа во слободна форма.

Што го прави давателот на услуги за обработка да се издвојува од останатите?

Откако ќе ги прочитате сите информации во оваа објава, најважното прашање што можеби ви поминува низ ум е: „Како да одлучам кој давател на услуги за обработка е најдобар за оптички компоненти? Дозволете ни да ве запознаеме со критериумите што мора да се исполнат за да ги провериме сите полиња во врска со ова прашање:

  • Секогаш внимавајте на давател на услуги со можности за решение за поделена обработка, особено ако предметите што треба да ги обработувате се со значителна големина. За да се заобиколат машинските ограничувања што ги поставуваат компонентите со големи димензии, давателот на услугата мора да излезе со решенија за разделување и поврзување кои се ефективни и ефикасни. Дополнително, неопходно е да се користат соодветни решенија за поврзување за да се добие добар финиш на финалниот производ и само добавувачите на прецизни услуги за обработка со голема експертиза можат да ја постигнат оваа цел.
  • Поради сложената природа на оптичките компоненти, способностите за обработка кои опфаќаат пет оски на CNC машина се многу неопходни. Дополнително, остварливите точности во овој ден и возраст треба да бидат најмалку еднакви на R0,1 милиметри.
  • Одличен квалитет на површината се постигнува кога површинските завршетоци имаат Ra вредност од 0,2 микрометри и вредностите за толеранција на површината се во рамките на 0,025 милиметри. Дополнително, рачното лепење и полирањето со огледало се неопходни за производство на сложена оптичка компонента. По процесот на полирање, се предлага вредностите на грубоста на површината да се приближат до 0,025-0,05 микрометри.

Да претпоставиме дека давателот на машинска услуга може да ги исполни сите барања за овие мерки. Во тој случај, треба да им пристапите користејќи ја страницата Контакт со нас за да можете да поставите формална гласовна или видео конференција. Имајте на ум дека одржувањето на точен проток на информации е неопходно за одржување на долгорочна врска заснована на максималниот степен на соработка.

Работи со Рансом прецизност, серија од Услуги за обработка на ЦПУ кои се движат од CNC обработка со 5 оски до Швајцарска CNC обработка се нуди за да помогне во зајакнувањето на вашиот бизнис и подобрување на вашите апликации со нашата најквалитетни оптички делови по најприфатлива цена. Ве молиме слободно земете инстант цитат веднаш!


Други написи за кои можеби ве интересира: