Прилагодени електронски куќишта: Сè што треба да знаете за неговата употреба и предности

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Вие сте дизајнер на електронски гаџети. Значи мора да сте навикнати на тешкотии. Во секој случај, дали некогаш сте се соочиле со безнадежно сценарио? Исто така, честопати може да ве фати старата дилема „стандард наспроти обичај“; некако заглавен во комплицирана ситуација. Сега веројатно ја сфаќате поентата. Сè што ви треба е куќиште - нешто навистина специфично за да се одржи нишан електронски гаџет

Електронските куќишта, инаку наречени електронски куќишта, се пластични куќишта во кои се сместени електронски модули. Редовните апликации за овие проектни кутии вклучуваат; Компјутери, конзоли за игри и медицинска опрема.

Во суштина, електронското куќиште ви дава поддршка да ги држите уредите безбедно и безбедно. Овие куќишта дополнително служат за заштита на електричните делови од какви било ризици за плочката. Поголемиот дел од овие ризици вклучуваат клима, истекување течност, случајно влијание, удари и вибрации.

Па, тука е проблемот: вообичаеното суштинско стандардно куќиште нема да ви служи ефикасно - сепак приспособувањето е рестриктивно на трошоците бидејќи серијата е многу мала. Плус, ќе бидат потребни години за да се создаде модел. Тоа штети едноставно со оглед на сè.

Но, не плашете се... Еве го решението: Обидете се да не одите на ПРИЛАГОДУВАЊЕ… одете ПРИЛАГОДЕН!

Не разбирате што мислиме со тоа? Која е разликата? Дозволете ни да го напишеме за вас. Со приспособување, ви предлагаме да го добиете комплетот што е експлицитно изработен по нарачка според вашите барања. Без разлика дали е тоа големина, боја или дизајн; тоа треба да ве покрие со сите средства!

Употреба на прилагодени електронски куќишта

Производството е утврдено дека е огромна област во минатиот век и сè уште се развива со голема брзина. Во суштина, секоја област бара активности за креирање и развој на проекти. Со оглед на сите работи, одредени одредени организации градат специфични производи за производство на секундарни производи подоцна. Кога ќе се направат овие производи, тие редовно бараат пакување за последниот допир. Поради оваа причина, прилагодените електронски куќишта се основни.

Куќиштата експлицитно се изградени за да ги обезбедат тие производи. Овој чин гарантира дека работите ќе останат заштитени и ослободени од каква било штета за време на производството. Основно е да се земе легитимно разгледување на овие електронски елементи за да се обезбедат. Денес, многу организации многу сериозно обрнуваат внимание на овој аспект. Постојат неколку видови на електронски куќишта наменети за особено заштита на различни електронски работи од секаков ризик. Производните фирми можат да ги планираат според барањата што ги одредуваат и клиентите.

Високо ценетите производи се затвораат и се обезбедуваат со помош на електронски куќишта. Суровините што се користат за создавање на овие куќишта може да се обликуваат во која било структура и големина според барањата на клиентите. Бројни организации пренесуваат различни предуслови, слични на проекти со огромен или ограничен опсег, кои редовно ги искусуваат барањата за електронски додатоци. Тие се значајни за бизнисот, бидејќи пристојна сума на пари се става за нивно производство и продажба на пазарот.

Прилагодените електронски куќишта се дополнително корисни бидејќи можат да спречат производите да наидат на електромагнетни пречки (EMI) или радиофреквентни пречки (RFI). Ваквите пречки може да предизвикаат дефект на електричното коло поради електромагнетно зрачење или индукција испуштена од надворешни извори. Без овие прилагодени куќишта, електронските производи може на некој начин да бидат компромитирани што се однесува до квалитетот и перформансите.

Предности на прилагодени електронски куќишта

Сосема е зачудувачки да се види дека не многу инженери бараат приспособено куќиште за нивните електронски и електрични гаџети. Можеби куќиштето е само случај, но тоа е многу суштинско за дизајнот и не треба да биде последователно размислување. Многу добавувачи на куќишта моментално се подготвени да ги приспособат своите куќишта за да одговараат на вашите барања за дизајн и апликација. Овој пристап има поволни околности во многу области на бизнисот, вклучувајќи го дизајнот, производството и рекламирањето.

Приспособувањето може да ја зголеми вредноста на вашиот производ, со додавање додатоци, на пример, заклучување, на пример, или давање на значителен клиент претходно издупчени отвори за монтирање во прилагодено куќиште. Со префрлање на некои производствени чекори на вашиот добавувач, ги намалувате вашите трошоци. Приспособувањето, на пример, финишот на прашкаста боја по мерка, ќе ви помогне да го одделите вашиот производ во трговскиот центар. Ова е особено значајно во деловните сектори каде производите постојано се натпреваруваат.

Поуката од приказната е дека, за минимален дополнителен трошок, можете да го искористите прилагодувањето за да додадете корисност, да го направите производството поблаго и да се истакнете во трговскиот центар, а вашиот добавувач ја врши целата работа. Бидејќи кутиите од лим се обликуваат со виткање метал, дополнителните трошоци за прилагодените куќишта се минимални. Неколку добавувачи вложиле ресурси во евтини алатки и можат да обезбедат брзо производство на сопствени производи, како и да ги земат предвид датотеките CAD на клиентите.

Со приближување кон сопствените решенија, ги намалувате трошоците за производство, го подобрувате квалитетот, го намалувате времето на испорака и го скратувате процесот на работа. Тоа е затоа што добавувачот има легитимен хардвер, попрецизни детали за куќиштето, во суштина повеќе искуство и пониски трошоци за работа.

Како да направите прилагодено електронско куќиште (насоки)

Во основа, секој електронски хардвер ќе заврши во куќиште. Проектната кутија е фундаментален елемент, а начинот на кој го планирате вашето може да биде одлучувачки фактор помеѓу вашата инсталација да излезе непречено или да исчезне во еден момент. Сепак, следните чекори може да ви бидат корисни додека дизајнирате еден.

  1. Одлучете ја вистинската погодност за вашето куќиште

Користете 3D печатење за да направите куќиште со идеално вклопување што вклучува безбедност, корисност и економичност. Очекуваната количина, исто така, ќе влијае на трошоците за алати, материјали и уредување погодни за вашиот производ.

  1. Изберете го најдобриот електронски материјал за куќиште

Размислете за неколку елементи при изборот на најдобриот материјал за вашата кутија за проекти за електроника: издржливост, податливост, достапност и цена. Прилагодените калапи се исто така достапни, но дизајнот треба да се заврши пред да се направат калапи.

  1. Обезбедете доволно пренос

Металните куќишта може да го попречат преносот на безжични сигнали. Пластичните куќишта се посоодветни за безжични гаџети, но сепак на некои безжични гаџети им треба метално куќиште од различни причини, на пример, отпорност на потрошувачка.

  1. Изберете внимателен распоред и дизајн

Иако изгледот на предметот не е сè што е важен, тој може да додаде повеќе отколку што разбирате. Проучете ги стандардите на конкурентите во индустријата пред да се решите за избори кои влијаат на изгледот и дизајнот на производот.

  1. Споредете го CAD со BOM

Пред да се префрлите во производство, споредете го вашиот CAD со BOM (сметка за материјали) за да се обезбеди компатибилност на пакетот. Размислете за сметката за материјали што ја дизајнирате за вашиот добавувач на производство. Повторно проверете го целиот BOM за да избегнете проблеми со комуникацијата.