CNC обработка наспроти 3D печатење

Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


CNC обработка е најчестата технологија на производство со одземање, започнува со цврст блок на суровини и користи разни остри ротирачки и сечење алатки за отстранување на материјалот, со цел да се постигне потребната финална форма со висока толеранција. CNC обработката е широко применета за производство на производство со низок, среден и голем волумен. Обезбедува одлична повторливост, висока прецизност и различни површински завршетоци со широк асортиман на метал и пластика.
3D печатење или производството на адитиви произведува делови со додавање на неколку слоеви на материјал. Не му требаат посебни алатки или тела. Нејзиниот процес може да се подели на SLS или FDM за пластика и DMLS за метали.

Совршен избор на технологија

Постојат неколку едноставни упатства за одлучување во процесот на производство помеѓу CNC обработка и 3D печатење. Како што знаеме, сите делови можат да се произведат со ограничен напор со субтративен начин доколку се избере CNC обработка. Во спротивно, 3D печатењето може да има смисла во следниот случај:

  1. Традиционалните методи не можат да произведат, особено за високи сложени геометрии.
  2. Брзото време на пресврт е критично.
  3. Ниската цена е од суштинско значење, особено за мал волумен помал од 1o.
  4. Материјалите не се обработуваат лесно, како суперлегурите или флексибилниот TPU.

CNC обработката е способна да обезбеди поголема димензионална точност и подобри механички својства во секоја димензија, додека при производство со мал обем, нејзината цена ќе биде поголема. Во висококвалитетното производство, ниту CNC обработката ниту 3D печатењето не можат да бидат економична опција. Традиционалната технологија за формирање, како што е инвестициското лиење, обликувањето со инјектирање се поекономични.

Карактеристика на процесот

Точност на димензиите

CNC обработката обезбедува поголема толеранција и одлична повторливост за различни големини на делови. Поради обликот на алатот за сечење, внатрешните агли имаат радиус, додека надворешната површина може да се обработува како остри рабови и тенки.

Различен систем за 3D печатење има прецизност на различни димензии, сите 3D печатачи можат да произведуваат делови со добра толеранција. Откако ќе ви треба построг клиренс, можеме да испечатиме преголема димензија, а потоа да ја обработиме во операцијата по обработката. Минималната дебелина на ѕидот на 3D печатењето е ограничена со големината на крајниот ефектор, како што е дијаметарот на млазницата во FDM, големината на ласерското место во SLS. Бидејќи 3D печатените делови се создаваат слој по слој, видливо е да се видат линии на слоеви во делови, особено на закривена површина.

ТолеранцијаМинимална дебелина на ѕидотМаксимална големина на дел
ЦПУ± 0,025-0,125mm0,75 ммФреза: 2000×800×1000mm
Вртење: дијаметар 500 mm
SLS± 0,300 mm0,7-1,0мм300×300×300 mm
FDM± 0,200 mm0,8-1,0 мм900×600×900мм
SLM±0,100мм0,40 мм230 × 150 × 150 мм
DMLS±0,100мм0,40 мм230 × 150 × 150 мм

Материјали

ЦПУ широко се применува за совпаѓање на метали, исто така може да се користи за термопластика, акрили, меко дрво и обработка на восок. ЦПУ деловите за обработка имаат одлични механички и термички својства со целосно изотропни. Вообичаени CNC материјали:

Пластика: ABS, најлон, PEEK.
Метал: Алуминиум, нерѓосувачки челик, титаниум, месинг.

3D печатењето главно се применува за пластика, помалку за метал. Материјалите за 3D печатење се широки со различни физички својства. TPU и суперлегури секогаш произведени со технологија за 3D печатење. Вообичаени материјали за 3D печатење:

Пластика: Најлон, PLA, ABS, ASA, TPU.
Метал: алуминиум, нерѓосувачки челик, титаниум.

Комплексност на делови

Во дизајнот на CNC обработка, треба да разгледаме некои ограничувања на дизајнот, како што се пристапот и клиренсот на алатот, точките за држење и монтирање и неможноста за производство на квадратни агли. Во оваа ситуација, постојат некои геометрии што не можат да се произведат CNC обработка, дури и со CNC машини со 5 оски. За страничните карактеристики, треба да ја ротираме насоката на деловите, ова ќе додаде време на позиционирање и време на работа во процесот, во некои случаи ќе бидат потребни прилагодени жици и тела. Сите овие ставки ќе ја зголемат конечната цена.

3D печатењето, во споредба со CNC обработката, има малку геометриски ограничувања. Во повеќето технологии се потребни структури за поддршка, кои ќе бидат отстранети во пост-обработка. Способноста за производство на високи сложени геометрии е клучната сила на 3D печатењето.

Производствен процес

Во CNC обработката, операторите или инженерите прво ќе го разгледаат изборот на алат, брзината на вретеното, патеката за сечење и позиционирањето на деловите. Сите овие фактори во голема мера ќе влијаат на квалитетот на завршните делови и времето на обработка. Овој производствен процес е трудоинтензивен, затоа што сите поставени се рачни. По процесот на обработка, овие компоненти се подготвени за пост-оперативни работи.

Во 3D печатењето, операторите треба само да подготват дигитална датотека со ориентација и дополнителна поддршка, а потоа да ја испратат до машините за печатење. За што беше потребна мала човечка интервенција. Откако ќе заврши печатењето, ни треба рачно чистење и пост-обработка

Обработка на пост

Постојат различни методи за пост-обработка за CNC обработка и 3D печатење на делови, со цел да се подобри функционалноста и естетиката на деловите. Најчестата технологија за пост-обработка вклучувајќи:

CNC обработка: минирање со мониста, елоксирање, премачкување во прав.
3D печатење: минирање на медиуми, брусење, полирање, микро-полирање, метално позлата.

Искуство за избор на технологија

Треба да ги следиме правилата за да ја избереме вистинската технологија за производство на вашите делови:

  1. CNC обработката е најпогодна за производство со среден до голем волумен (1-500) со едноставни геометрии.
  2. 3D печатењето е најдобро за мали количини и сложени геометрии.
  3. За метални делови, CNC обработката е поконкурентна со геометриските ограничувања.
  4. Штом количината е повеќе од 500 делови, други технологии за формирање се посоодветни.