Како да најдете сигурна кинеска услуга за обработка на CNC

Објаснување за CNC глодање
Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Кина стана главен учесник во CNC обработката благодарение на статусот на глобален лидер во производството. Овие денови Кина е дом на многумина Продавници за CNC машини и услуги за брзи прототипови угостителство за домашниот и меѓународниот индустриски сектор.

Ќе разгледаме некои предности од работењето со кинеските компании за обработка на CNC и некои од работите што треба да се потсетите додека ги оценувате потенцијалните партнери таму.

Услуги за обработка на ЦПУ во Кина

Работете со специјалист за нарачка на CNC обработка

Производителите на хардвер од сите големини често ангажираат надворешна помош од експерти за CNC обработка. Поради потребата од индустриски простор и човечко искуство за водење на машинска опрема, аутсорсирањето на CNC обработка на трета страна е често најмногу рентабилна опција, дури и за прототипи.

Ова во голема мера се припишува на спецификите за тоа како и што се користи за CNC обработка. За разлика од преносливите 3D печатачи, на CNC машините им е потребен огромен простор на подот, безбедна средина за производство и суровини кои не се толку лесно преносливи како пакетите со влакно од 3D печатач. Дури и ако е достапна квалификувана работна сила за обработка, честопати не е исплатливо за малите и средни бизниси да ги градат своите капацитети за CNC обработка во куќата.

Стручни оператори на машини исто така е тешко да се најдат. Во споредба со рачната обработка, CNC обработката можеби е помалку уметничка форма, но сепак потребна е голема експертиза за добро да се планира и спроведе. Различни класи на алуминиум може да имаат потреба од сосема различни поставки за обработка за истиот дел.

Кина CNC обработка

Зошто да ја изберете Кина?

Поради нивниот огромен развој во CNC машинска опрема Во текот на последните 20 години, кинеските производители се појавија како решение на избор за хардверските индустрии низ целиот свет.

Кина историски даде некои од најниски производствени цени во светот. Меѓутоа, неодамна, порастот на бројот на продавачи кои нудат CNC обработка дополнително ги намали цените. Кога станува збор за CNC обработка, бизнисите во Кина може да користат машини изградени во Кина, машини направени на Запад или мешавина од двете. Поголемиот дел од овие бизниси со задоволство би го споделиле својот список со опрема на барање.

Неодамна, може да се забележи пораст на бројот на можности за обработка достапни во соседните земји како Виетнам и Тајван, со уште пониски цени на работната сила; сепак, кинеските бизниси често произведуваат супериорни резултати. Ова донекаде се должи на фактот дека кинеските CNC фирми постојат подолго време. Сепак, тоа исто така се припишува на подобрените синџири на снабдување и избори за испорака достапни на копното.

Сепак, CNC обработка во Кина е само остварлива опција во ограничен број околности. Да претпоставиме дека една фирма, на пример, бара тежок, но едноставен производ. Во тој случај, поставувањето нарачка кај локален производител може да биде поекономично отколку кај некој во Кина, бидејќи испораката може значително да ги зголеми сите трошоци за нарачка таму.

Покрај тоа, бидејќи високата вредност на резултатите од кинеската CNC обработка од нејзиниот евтини трошоци за работна сила, нема смисла да се ангажира кинески производител кога нема трошоци за работна сила во процесот на производство. На пример, производството на големо количество компонента (повеќе од 100.000 единици) може да бара употреба на роботска автоматизација. Ова ќе ја елиминира потребата за човечка работна сила, што ќе резултира со цени споредливи со оние во западните земји.

Како да изберете идеална продавница за CNC машини во Кина?

Во овој момент, се надеваме дека барем размислувате да побарате проценка од кинески бизнис со CNC обработка за да добиете идеја за тоа колку може да чини. Дојдовте на вистинското место; овде, ќе откриете неколку клучни размислувања кои можат да ви помогнат вам и на вашата компанија да го лоцирате најдобриот партнер за CNC обработка во Кина.

 1. Сертификати
  Ако ги разгледувате можностите за брзо изработка на прототипови и аутсорсинг на производство, еден од најважните чекори е да потврдите дека акредитивите на производствениот партнер се компатибилни со производот што го развивате. На пример, да претпоставиме дека клиентот нарачал компонента за употреба во медицинската област. Во тој случај, продавницата за CNC машини мора да се усогласи со бараните стандарди за контрола на квалитетот на индустријата и да ги добие потребните сертификати.
 2. Контрола на квалитет
  Слично на тоа, од клучно значење е да се одреди кои инструменти и процедури за контрола на квалитетот а Служба за обработка на ЦПУ обезбедува, како што е инспекција на суровините, проверки на квалитетот во текот на производниот процес, проверка на финалните делови и контрола на квалитетот пред производот да биде испорачан. Кога ќе се вклучите во фирма за CNC обработка која нуди сеопфатен и врвен процес на контрола на квалитетот, можете да бидете сигурни дека вашите прототипови и финални производи ќе бидат со највисок можен квалитет.
 3. Комуникација
  Една од тешкотиите што ги имаа западните фирми во минатото кога соработуваа со производителите на брзи прототипови и опрема лоцирани во Кина е комуникацијата. И покрај тоа што интернетот го направи многу поедноставен за странските клиенти да останат во близок контакт со кинеските производители, од суштинско значење е да се изгради солидна врска со бизнисот пред да се влезе во производствена соработка.
 4. Производствени способности
  Следното набљудување е веројатно само по себе, но сепак треба да трпите со нас. Потврдете дека кинеската компанија за брзи прототипови што ја разгледувате ги има потребните машини и производствени способности за да ја заврши вашата нарачка, како што се CNC машини за глодање и вртење и системи за обработка со повеќе оски. Осигурајте се дека фирмата го има производниот хардвер што ви треба и дека тие исто така имаат искуство со материјалот што сакате да го користите.
 5. Поставете мала нарачка на почетокот
  Последно, но не и најмалку важно, пред да ангажирате потенцијален производител на CNC обработка во Кина за производство на одредена компонента или производ, генерално е добра идеја да нарачате прототип на делот. Ова ќе осигури дека компанијата може успешно да ги исполни барањата за квалитет за делот или производот. Клиентот може да потврди дека одредена фирма за обработка на CNC може да ја произведе компонентата според одредени стандарди и во даденото време со користење на прототип, што не предизвикува високи трошоци за клиентот.

Работи што треба да се земат предвид додека нарачувате делови за обработка на ЦПУ од Кина

Да претпоставиме дека претходно сте завршиле работа со CNC обработка со помош на локален изведувач. Во тој случај, поставувањето нарачка кај кинески продавач не треба да биде многу различно од процесот. Во секое време треба да се има на ум неколку конкретни работи.

 1. Користете признати методи на комуникација: Треба да побарате експерт за Кина за CNC обработка чии вработени зборуваат течно англиски. Сепак, можни се проблеми со преводот. За да го избегнете ова, обезбедете детални технички цртежи со вашите дигитални датотеки.
 2. Натерајте го вашиот партнер да потпише NDA: Многу потенцијални клиенти се претпазливи да соработуваат со кинеските производители поради загриженоста за нивната интелектуална сопственост. И иако законодавството за интелектуална сопственост се развива, секогаш е паметно да се воспостави NDA со вашата фирма за CNC обработка за да се заштитат од користење или изложување на вашите идеи.
 3. Размислете за ограничувањата за испорака: Приоритетната воздушна пошта е брз начин да ги добиете вашите компоненти од Кина. Кинеските производители обично го користат за прототипови и купувања со мал обем. Да претпоставиме дека ви треба многу нешто или многу големо парче опрема. Во тој случај, испораката може да биде вашата единствена опција, но имајте предвид дека на меѓународните пратки често им треба подолго време за да пристигнат од домашните. Мора да комуницирате со производителот за очекуваните временски рокови за испорака ако сте на тесна временска линија.
 4. Ако е потребно, земете ја конверзијата на валутата: Додека повеќето Кинески CNC машински продавници прифатете долари и други валути, меѓународниот жичен трансфер може да предизвика дополнителни трошоци. Треба да разговарате со производителот и со вашата банка доколку имате какви било грижи.

Заклучок

Сметаме дека до моментот кога ја завршивте статијата, требаше да сфатите зошто е корисно за брзо прототипирање или нарачано производство да се соработува со снабдувач на CNC обработка во Кина. Требаше да ги разберете и критериумите што ја водат вашата одлука во врска со кинеската компанија со која ќе соработувате.

Прилагодени услуги за CNC обработка со Runsom во Кина

Ако треба да го нарачате вашиот CNC обработка проекти во Кина, размислете Рансон прецизност– сигурна платформа за брзо прототипирање и прецизно производство, обезбедувајќи ви бесплатни понуди, анализа на дизајнот за производство и професионални инженерски совети. Она што треба да направите е само да ги испратите вашите CAD-датотеки и цртежи онлајн и ќе го направите тоа добијте брза понуда во рок од 24 часа.


Други написи за кои можеби ве интересира: