Водич за сечење, виткање и други опции за изработка на лим

Заварување на лим
Џек Лај Експерт за CNC обработка

Специјализирани за CNC глодање, CNC вртење, 3D печатење, уретанско лиење, брзо алатирање, обликување со инјектирање, лиење метал,


Изработката на компоненти од лим е добар процес за прототипирање и производство. Може да се користи за правење цврсти, функционални парчиња како панели, држачи и куќишта.

Од друга страна, за разлика од другите методи на производство, производството на лим се состои од неколку посебни процеси, од кои сите го контролираат лимот на нивните уникатни начини. Како дел од овие многу операции, лимот може да биде исечен, обликуван или споен во неколку различни конфигурации.

Овој преглед ги испитува примарните процеси вклучени во производството на лим. Тоа објаснува како тие функционираат и целите на кои им служат.

Што е изработка на лим?

Изработка на предмети и конструкции од рамни метални лимови е она што го мислиме кога зборуваме за изработка на лим. Создавањето различни компоненти и парчиња од повеќе лимови често е крајната цел на процесите што се користат за третирање на лим. Поради ова, корисно е да се замисли оваа постапка за формирање метал не како посебен процес на производство, туку како збирка на различни техники за формирање.

Овие процеси често соработуваат за успешно да ја генерираат потребната компонента. Сечење, виткање, печат, удирање, заварување и завршна обработка се основните процеси вклучени во производството на производи од лим. За малку ќе навлеземе во спецификите на секој од овие методи.

Производството со употреба на лим може да се примени на различни видови метал. Компонентите што се состојат од алуминиум, челик и не'рѓосувачки челик, бакар и месинг се само дел од производите од лим произведени во нашиот објект. Поради распространетоста на производствениот процес, сосема е неверојатно денот да го поминете без да комуницирате со производ произведен од лим. Овие работи може да ги најдете речиси насекаде. Тие можат да бидат во форма на големи апарати за домаќинство или повеќе мали компоненти како што се загради или куќишта.

Процеси на изработка на лим

Изработка на лим: сечење

Сечењето на лимот е една од трите основни техники што може да се направат за да се манипулира со него. Во овој поглед, производството на лим може да се смета за субтрактивен производствен процес (како CNC обработка), бидејќи корисни парчиња може да се произведат со едноставно отстранување на делови од материјалот.

Лим може да се сече од производителите кои користат многу парчиња опрема, од кои некои се ексклузивни за индустријата за производство на лим.

Ласерско сечење

Ласерското сечење брзо станува една од најпопуларните опции за сечење на лим. Силен ласер што го засилил објективот или огледалото е во срцето на ласерскиот секач. Иако е софистицирана и енергетски ефикасна машина, таа најдобро одговара за работа со тенки до средни мерачи на лим. Сепак, може да има потешкотии да навлезе во најтврдите материјали.

Ласерско сечење

Сечење со воден млаз

Друг метод за сечење лим е постапката за сечење со воден млаз. Во процесот на сечење воден млаз се користи млаз вода под висок притисок кој е комбиниран со абразивен материјал. Овој фабрички лим ја користи оваа технологија за сечење низ металот. Бидејќи секачите со воден млаз не произведуваат топлина, тие се особено корисни за сечење лим со ниска точка на топење. Тоа е затоа што топлината може да предизвика неприродно искривување на металот.

Воден млаз сечење

Плазма сечење

Плазма сечењето е трет метод што може да се користи за сечење лим. Плазма секачите работат со производство на електричен канал на јонизиран гас, што резултира со формирање на млаз од топла плазма што е способна лесно да помине низ дури и дебели мерачи на лим. Плазма секачите се поволни поради нивната брзина, моќност и евтината почетна инвестиција, но сепак, нивната точност е инфериорна во однос на ласерските и водните секачи.

Плазма сечење

Овие три опрема за сечење се прилагодливи за употреба со разни материјали покрај лим; сепак, некои процеси се користат исклучиво за производство на лим.

Со користење на удар и матрица, на пример, чинот на удирање, кој исто така често се нарекува пирсинг, овозможува да се создадат точни дупки во лимот. Откако ќе го поставите лимот помеѓу двата сегменти, перфораторот ќе го турка својот пат низ лимот и ќе влезе во матрицата. За време на удирањето, кружните делови од отстранетиот материјал се удираат и се ставаат во корпата за отпадоци. Меѓутоа, овие кружни парчиња материјал може да се користат и како нови работни парчиња наречени бланширање.

Изработка на лим: Деформација

Деформацијата на лим е уште една важна поткатегорија на обработка на метал. Повеќе методи кои не вклучуваат сечење на металниот лим се вклучени во оваа категорија на процедури.

Свиткување

Свиткување на лим е главен метод на деформација. А производител на лим може да го свитка металот до 120 степени за да создаде V форми, U форми и канали користејќи опрема наречена кочница. Лим со потенок мерач е помала мака за работа при свиткување. Декамберирањето е постапка која им овозможува на производителите на лим да го променат процесот на камберирање, елиминирајќи го хоризонталното свиткување на лентите од лим.

Печатење

Печатењето е еден вид деформација што може да се разгледа одделно. Печатењето е слично на удирање по тоа што алатката и матрицата се користат за создавање вдлабнатина во материјалот. Меѓутоа, во овој случај, материјалот не се отстранува. Виткање, цртање, втиснување, шилење и рабување се само неколку од многуте примени на печат.

Врти

Врти е постапка за изработка на лим што се разликува од другите методи на деформација. Тој користи струг за предење на лимот. Во исто време, се турка на алатка. Техниката, која може да произведе заоблени метални компоненти како што се конуси, цилиндри и слично, визуелно потсетува на CNC вртење или можеби дури и вртење керамика.

Тркалање и тркалање

Поретки техники за деформација на лим вклучуваат тркалање, што создава сложени кривини во лимот. Од друга страна, вклучува и тркалање, во кое лимот се пренесува помеѓу пар валјаци за да се намали неговата дебелина и да се подобри униформноста на дебелината.

Проширување

Одредени процеси спаѓаат некаде помеѓу сечењето и деформацијата. На пример, методот на проширување на лимот вклучува сечење неколку отвори во металот и потоа отворање на листот како хармоника.

Изработка на лим: Монтажа

Сечење и деформирање на лим се обете форми на формирање на лим што може да се направи. Трет пристап е склопување, кое може да се постигне со употреба на стандардни сврзувачки елементи или преку алтернативни техники.

И покрај тоа што често не се смета за процес на изработка, склопувањето на различни компоненти на делови од лим со помош на прицврстувачи како што се завртки, завртки и навртки е клучен аспект на целиот производствен процес. Ударувањето е една од бројните постапки што се користат за производство на лим. Може да се направи специјално за да се формираат дупки за навртки и други сврзувачки елементи.

Заварување е уште еден метод што може да се користи за составување на компоненти направени од лим. Овој метод вклучува примена на топлина на спојот помеѓу двата дела за да се стопи дел од металот во таа област. Стопените метали на двете парчиња се споија за да создадат цврста врска откако ќе се загреат. Заварливоста е јачина што ја делат многу вообичаени лимови, како што се нерѓосувачки челик и алуминиум. Сепак, некои техники на заварување, како што се лак, електронски сноп, отпор и други, може да бидат супериорни за спојување на одредени метали.

Заварување на лим

Изберете ги вистинските процеси за изработка на лим

Да претпоставиме дека претходно сте развиле компоненти од лим. Во тој случај, постои голема веројатност да имате добро познавање на методите на изработка кои ќе се користат за актуелизирање на дизајнот. Неколку CAD алатки, како што се Autodesk Fusion 360 и Dassault Systemes Solidworks, им овозможуваат на корисниците да генерираат карактеристики аналогни на едноставни операции за производство на лим, како што се виткање и печат.

Брзо прототипирање и производство на лим во Рансом

Ако барате доверлив добавувач за изработка на лим, секогаш можете да сметате на Рансом. За да им помогнеме на глобалните развивачи на производи, дизајнери и производители да сфатат повеќе шанси на пазарот, ние се трудиме да го скратиме времето на циклусот и да обезбедиме навремена испорака за да го забрзаме лансирањето на нивниот производ – без разлика дали се работи за еднократен прототип или 1.000 делови за производство.

Слободно добијте инстант цитат веднаш!


Други написи за кои можеби ве интересира: